Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rozpoczęcie sezonu motocyklowego Jasna Góra (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34668)

Melon 26.03.2021 07:27

Rynce łopadają, przecie nikt nikogo nie zmusza gdzie ma chodzić.
Ja przez takich motora zarejestrować nie mogę bo zapisy:mad:

Emek 26.03.2021 08:04

Cytat:

Napisał nabrU (Post 725192)
A ja ze swego doświadczenia (COVID stwierdzony 1 marca i lekko nie było) sugerowałbym siedzieć na doopie. Bo jak tak dalej w Polsce się będzie układać to ten 9 może się zrobić ale 9-tym maja

Mądrze prawisz :Thumbs_Up:.
Z drugiej strony za sam pomysł organizacji takiej imprezy w obecnym czasie należy się Nagroda Darwina.

WojtasA 26.03.2021 08:20

Dobrze rzekłeś z tą nagrodą. I to bez jakichkolwiek podtekstów religijnych, cofitowi wszystkiego jedno katolik czy pastafarianin !

Mhv 26.03.2021 10:10

Bo zlot się organizuje 2 dni..panowie, litości, minimum rozsądku. To się pewnie nie odbędzie albo jeśli to w mini - gronie.
A kto jedzie na Podlaski albo zlot adv?

Emek 26.03.2021 10:18

Michał to nie taka skala zjawiska. Mam tą wątpliwą przyjemność obserwowac ten zlot co roku bo latam do rodziny w Cz-wie. Pomijam liczbę narodu, która w tym uczestniczy. Nie moja bajka. Ale ilość wypadków w tym śmiertelnych podczas tej imprezy (dojazdy, szaleństwa, głupawka etc) poraża. W obecnej sytuacji angażowanie dodatkowo ratownictwa i innych służb w ogarnięcie tematu jest lekko mówiąc nieodpowiedzialne. A czy to będzie mini grono to wyjdzie w praniu. Obstawiam dzikie tłumy.

WojtasA 26.03.2021 10:26

Ja bym chętnie pojechał w większej grupie, ale po swoich doświadczeniach z tym ku..stwem się nie wybieram dopóki się nie zaszczepie. Mam z tym dwa problemy, gdybym to ja kogoś zaraził kto by zszedł albo długo i ciężko chorował, bardzo ...ujowo by mi z tym było. Po drugie, bardziej praktycznie, jakby kogoś na takim wyjeździe dopadły rozwinięte objawy to myśle ze moto na lawecie by wracało, a kierownik nie wiem jak. Człowiek robi się błyskawicznie tak zajeb..... słaby ze jazda przez pare godzin na moturze może się fizycznie nie udać. Ale to sprawa indywidualnego podejścia.

Mhv 26.03.2021 10:43

Cytat:

Napisał Emek (Post 725276)
Michał to nie taka skala zjawiska. (....) Obstawiam dzikie tłumy.

Ok, myślę że się rozumiemy.

Myślę też że wszyscy tylko czekają aż się uspokoi i te imprezy które są zaplanowane np. na maj nie są jeszcze odwoływane - a jaka będzie wtedy sytuacja? Nikt teraz nie przewidzi.
Zgadzam się - w obecnej sytuacji powinno tu być odwołane, pewnie najlepiej całkowicie.

O głupawie przy okazji nie wiedziałem..ale w sumie nie dziwi mnie to. Ja ogólnie omijam duże skupiska ludzi, bez względu na cel/wyznanie/rasę itp.:)
Czyli lubię ludzi, ale nie za dużo na raz:)

ATomek 26.03.2021 19:40

Cytat:

Napisał Emek (Post 725276)
Nie moja bajka. Ale ilość wypadków w tym śmiertelnych podczas tej imprezy (dojazdy, szaleństwa, głupawka etc) poraża.

I tu Emek nie mogę się z Tobą zgodzić. Pisząc, że ilość śmiertelnych wypadków podczas tej imprezy poraża- mówiąc delikatnie- mijasz się z prawdą. bo do tej pory Zlot Gwiaździsty im ks. Peszkowskiego należy do najbardziej bezpiecznych. Jest największym zlotem motocyklowym w Europie. W 2019 dwaj motocykliści nieszczęśliwie zderzyli się na mieście. W 2017 przed Częstochową ktoś wjechał w barierki... To powód do dumy min.policji, która rok w rok podaje statystyki ponosząc wielkie nakłady w zabezpieczaniu dojazdu. To był zawsze wielki powód do dumy i radości współpomysłodawcy imprezy- motocyklisty Wiktora Węgrzyna, bo zapraszając do Częstochowy ponosił wielkie ryzyko. Zawsze to podkreślał. A bywało, że wspólnie na Przeprośnej Górce już od bladego świtu wyglądaliśmy pierwszego motocyklisty.

wierny 09.04.2021 15:01

1 Załącznik(ów)
11.04 odbędzie się tylko msza na błoniach o g.11:00

radiolog 09.04.2021 17:06

Już to widzę jak moto będzie stało 2 m od kolejnego, no i wszyscy będą chodzić w maseczkach tez z dystansem.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17.