![]() |
Apropo oleju Scotta, to nie bawem mi sie skonczy i mam wplanach wlac to ustrojstw
https://www.youtube.com/watch?v=WtZyNbiZaao Juz kiedys poruszalem temat tego oleju i testowalem w skrzyni i dyfrze GS-a. Sprawowal sie tam rewelacyjnie wiec mam nadzieje ze i w tym przypadku bedzie swietnie. Olej zaprzecza wyuczonym prawom fizyki i jak to sie dzieje to do dzis nie wiem ale to co na filmiku pokazuje jest faktem rzeczywistym, widzialem i robilem te testy sam. :) |
Cytat:
|
Jak jest taki lepki, to czy nie będzie za dużo syfu kleił do siebie? Zaletą hipola jest to, że przy okazji czyści łańcuch.
|
On kąpie normalnie. Jest lepki ale jego konsystencja jest jak każdego innego oleju przekladniowego w danej klasie. Mam go 75w-90 i 75w-140 i zobaczymy jak się będzie zachowywał.
|
Czy zachlapanie boczka oponki nie ma jakichś ujemnych minusów na jej trwałość?
|
Cytat:
PS. ujemne minusy?? |
Po przerobieniu Cobry i Scottoilera, teraz używam tylko suchego smaru raz na 600 km.
Nic się nie rozpryskuje, łańcuch jest czysty, przez 6 tys. zrobiłem 1x minimalną korekcje napędu. Oczywiście nic nie skrzypi i na ma potrzeby czyszczenia łańcucha , a może zużyłem do tej pory z 2/3 puszki . Uważam teraz , ze olejarki to tylko wydatek kasy |
Daj link do tego smaru.
|
O widzisz, do takiego suchego łańcucha to by się też piach nie przyklejał. A można go stosować na oringowy łańcuch ?
|
Tak się zastanawiam jaka różnica między tym suchym a BEL-RAY SUPER CLEAN, którego używam. Póki co jestem zadowolony, jest biały, nie odpryskuje i nie lepi się do niego syf.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:18. |