![]() |
Cytat:
Cena jest dobra, wiec po prostu probowac. W afryce robi, w lc4 robi. |
Ok dzięki. Felgę mam od XRki 2,15 więc rozmiar pasuje
|
Kończy mi się powoli komplet E09 Dakar w XT660z. Zastanawiam się właśnie nad zmianą na C02.
Kilka pytań do użytkowników: 1) Lepiej robi w terenie w porównaniu do E09? 2) Jakie przebiegi idzie zrobić na tych oponach latając głównie w terenie (+ dojazdy asfaltem)? 3) Czy jest to twarda opona? Idzie zmienić w pojedynkę łyżkami? (zmiana E09 w warunkach garażowych mnie przerosła...) 4) Używacie komplet przód + tył czy jakiś mix? Jestem gotów łyknąć niedogodności związane z przejazdami po asfalcie na rzecz lepszych właściwości terenowych. |
U mnie już malutko buja a zrobiłem jakieś 300km. Kupiłem nową i założyłem sam choć nie umiem tego robić i nienawidze zmieniać kół :)
|
1. Moim zdaniem lepiej.
2. Mam nalatane ponad 1000 km więc niewiele z tego ok 600 po czarnym i trzyma się dzielnie. Szacuję że ok 5K zrobi ale tutaj ktoś z większym doświadczeniem lepiej aby się wypowiedział. 3. Twarda jak wuj. Ja zmieniałem samemu i dało radę ale łatwo nie było tym bardziej że akcja polowa. Zdjąć nie było wielkim problemem gorzej wcisnąć z powrotem. Pomógł pożyczony płyn do naczyń bo nie byłem w stanie na sucho samemu ogarnąć. 4. C02 na tyle TKC80 przód. |
Cytat:
obydwie z tej samejh serii stone king czyli króle kamienia. Zajeździłem obie aż się klocki pourywały. |
Kolega pytał jaki zestaw kto stosuje więc napisałem jaki mam u mnie. Rozwiniesz swój wywód bo przyznam że nie zrozumiałem.
|
Cytat:
super miekka opona z super twardą przenaczoną na kamienie? :vis: |
Cytat:
TKC 80 bedzie oderwana od rzeczywistosci terenowej, da rade tylko po twardym szuterku. Ale jak zwykle dodam: zakladac testowac... Po kilku eksperymentach dojdzie sie do swojego optymalnego zestawu. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:38. |