![]() |
takie coś :)
Jaskinia im. Emila Racoviţă. Trzecia wśród najdłuższych gipsowych jaskiń świata, nazwana imieniem rumuńskiego speleologa, ma 90 km korytarzy, ciągnących się na terytorium Mołdawii, Rumunii i Ukrainy. Ukraińcy nazywają ją Jaskinią Kopciuszka (Popeluszka). Wejście w Mołdawii znajduje się we wsi Criva, usytuowanej w dolinie Prutu, na północnym zachodzie, u zbiegu granic trzech państw. Turyści (zwiedzanie z przewodnikiem) wędrują podziemnym labiryntem, z fantazyjnymi komnatami i galeriami ozdobionymi mieniącymi się tęczowymi barwami stalaktytami o różnych kształtach, podziwiają podziemne jeziorka. |
hej - właśnie wróciłem z Odessy (wjazd i wyjazd przez Moładawie, dodatkowo wjazd przez Naddnistrze) - jak mogę podzielić się jakąś wiedzą to dzwoń 609345018 Acups
|
WItajcie
Jesteśmy juz po Mołdawi.
Zaliczona Rumunia, Mołdawia, Naddniestrze oraz Ukarina ( Odessa i morze Czarne) Żadnych problemów z wjazdami do tych Państw ( oczywiście problemy na przejściu Ukraina Polska w Ustrzykach. Nie lubią nas tamtejsi celnicy) W razie jak ktoś by potrzebował jakiś informacji to piszcie. Wyprawa bardzo udana. Szczególne Mołdawia i Naddniestrze. Polecam wszystkim tym , którzy cenią sobie powrót do przeszłości .....:) A jedzenie ..... mega , tylko ciężko knajpy są ciężko osiągalne szczególnie jak się offem jedzie:) Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy wrzucili tu sensowne swoje " dwa grosze" Husky |
Mój drogi foty i miejscówki,nie wywiniesz się a na priv poprosze nr telefonu gdyż planujemy ruszać za miesiąc!
|
Cytat:
Po co ludzie mają Ci tyłek zawracać na PW czy telefonie? Pisz tu ;) Podziel się. Będzie dla innych |
Masz rację, ale trochę z czasem jestem do tyłu na opisywanie wszystkiego. Poprosiłem o telefon: ponieważ może ktoś ma konkretne pytania i może będę mógł chociaż trochę "na szybko" pomóc
Przyjdzie jesień/zima - będzie czas na opisy -;) zdrówka Acups |
Tu nie chodzi o jakieś wielkie opisy. Wielką opowieść zrobisz jesienią ;)
Teraz napisz przykładowe ceny, jak na granicach, co z walutą, gdzie dobrze zjeść i zanocować? Co ciekawego zobaczyć? ;) Ot kwadransik pisania, a ile radości ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hej obecnie jestem w UA (Podole) - wracam 10.07 - skrobnę kilka informacji. Pozdrawiam Acups
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38. |