![]() |
Cytat:
Deflektor na bak ten forumowy polecasz? Może trzeba by połączyć siły i zamontować deflektor baku, i najmniejszy na seryjną szybę? |
Mam kask z daszkiem, konkretnie nexx xd1 I jak najbardziej działa. Zresztą czasem jeżdżę w starym uvexie enduro, który ma ogromny daszek i jest spoko.
inna rzecz, czego oczekujesz? Jeśli schowasz się całkiem za szybę, to kask nie będzie się dostatecznie wentylowal, co oznacza problemy w upały i kondensacje na szybie podczas jazdy w deszczu czy przy temperaturach jesiennych. Dla mnie idealnie jest wtedy, kiedy dmucha, ale głową nie szarpie i nie huczy w uszach. jesli chodzi o nietoperza, to zamawiałem forumowy, chyba Mada to organizował? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Kupiłem w tym tygodniu średniego vstreama, skorzystałem ze słoneczka w środę, polatałem 2h i jest idealnie :D (mam 181cm, fabryczna kanapa w wyższej pozycji). Na najwyższym ustawieniu patrzę przez szybę, czego nie lubię, ale wystarczy ząbek lub 2 w dół i jest idealnie. Koniec huku w uszach i szarpania łbem. Dopiero teraz poczułem potrzebę nietoperza, tak się przyjemnie zrobiło. Mam założone fabryczne deflektory hondowskie. Dla mnie najwyższy vstream za wysoki, mierzyłem oba.
|
To ja dodam od siebie, że także mam średniego V-Streama i 184cm wzrostu. Dla mnie sam Vstream nie starczał, trochę tego wiatru wjeżdzało na kask. Tak do 100km/h to tam luz, ale przy większych prędkościach czułem lekkie wibracje i zwiększony hałas. Po dodaniu regulowanego Darkojaka i ustawieniu go w najniższej pozycji jest idealnie. Na asfalt patrzę nad szybami. Minus to niestety wjazd w teren, gdzie już trzeba patrzeć dużo bliżej i wtedy vstream mi przeszkadza.
|
Cytat:
|
Ja mam 191 cm wzrostu, siedzenie w pozycji wyższej. Oryginalna szyba podniesiona na max i jest ok jeśli chodzi o górę kasku. Jak opuszczę o 1 ząbek, czyli +/- 1cm to za dużo powietrza wpada w wentylację kasku i zaczyna się hałas, ale znośny (mówimy o prędkościach powyżej 120) Średni V stream od poziomu górnych śrub mocujących ma wysokość 24cm a oryginał 25,5 czyli przy moim wzroście w górnym maxymalnym położeniu średni Vstream będzie mi już hałasował we wlocie na kasku - taka moja dedukcja. Natomiast wysoki Vstream podobno ma 30cm od poziomu górnych śrub mocujących, czyli 4,5cm więcej od oryginału. Po opuszczeniu go w dół do minimum miałbym około 0,5cm więcej niż oryginał plus ochronę na barki i szyję której oryginał nie daje. Sory że tak się rozpisuję, ale wcześniej w Varadero dopiero 3 szyba mi przypasowała, nie chciałbym teraz przerabiać zakupu szyb tak samo i tracić kasę.
Podsumowując najbardziej pasowałby mi największy Vstream, ale nie mam póki co możliwości zobaczyć live jak to na moto wygląda, czy nie zrobi się z tego żaglowiec. Jeśli ma ktoś fotkę na 1100 średniego i wysokiego Vstreama to poproszę na priv jeśli to nie problem. |
Cytat:
LWG, Grzesiek |
Cytat:
|
Cytat:
Mamy do tego celu takie specjalnie przeznaczone miejsce ;) Powitalnia się nazywa :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:30. |