Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Yamaha RALLY (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=23897)

AmberBamber 25.09.2015 15:15

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał konymk1 (Post 450784)
jak się zdjęcia dodaje??

O tak

konymk1 25.09.2015 15:24

1 Załącznik(ów)
zdj w załączniku

konymk1 25.09.2015 16:06

Cytat:

Napisał krakus (Post 450778)
hamulce będą? :)
może trochę kiepsko widać na tych zdjęciach przez "rybie oko", tył jakby trochę za nisko. Będzie wyżej?

koło tarcza zacisk już idzie więc lada dzień będzie i hampel
jeżdżę tak 2 miesiące i odzwyczaiłem się chociaż na podjazdach jest mega ciężko...
zbychu 750 ma patent na postawienie go wyżej mam nadzieje że przez zimę to ogarnę i inne szczegóły których jest masa :dizzy:

voxan69 25.09.2015 16:23

Najprościej wsadzić dystans pod tylny amor - do Trampków kiedyś ktoś robił taki patent

Prince 25.09.2015 18:47

Nida sie. Próbowałem podwyższyć swoją na amorze. Inna sprawą jest to że w przeważającej większości sprężyna jest uklepana i od jakiegoś czasu szukam firmy która RZETELNIE dorobi partię nowych sprężyn do tenerek 660 według danych serwisowych. Dopisywajka na forum które podał konymk1

konymk1 25.09.2015 19:20

Cytat:

Napisał Prince (Post 450820)
Nida sie. Próbowałem podwyższyć swoją na amorze. Inna sprawą jest to że w przeważającej większości sprężyna jest uklepana i od jakiegoś czasu szukam firmy która RZETELNIE dorobi partię nowych sprężyn do tenerek 660 według danych serwisowych. Dopisywajka na forum które podał konymk1

zbychu 750 opowiadał mi przez telefon kiedyś że trzeba przespawać i wzmocnić górne mocowanie amora i że jest to jedyny sposób ale nie wiem jak się zabrać do tego muszę go poprosić o foto relacje przeróbki.
swoją drogą chyba nie odwiedza już tego tematu jak przeczytał kilka postów na temat jego tenery, a ja mam jeszcze tyle pytań co do modyfikacji

swoją drogą o gustach sie nie dyskutuje i tyle

Prince 25.09.2015 19:25

Nie no. O gustach sie dyskutuje najwięcej. Ja mam brzydką świnkę i nikt mnie nie przekona ze ona ładna jest. Ale pogadać może ;)

Z tym mocowaniem to nie wiem czy tak do końca bo próbowałem na zdjętym amortyzatorze. Po prostu w pewnej chwili wahacz już niżej nie pójdzie- i to wcale nie jest tak ze za chwilę, tylko na nowej sprężynie jest chwilka i już. Przyjrzę się w poniedziałek w pracy bo akurat mam rozebraną do remontu góry.

konymk1 25.09.2015 19:33

Cytat:

Napisał Prince (Post 450830)
Nie no. O gustach sie dyskutuje najwięcej. Ja mam brzydką świnkę i nikt mnie nie przekona ze ona ładna jest. Ale pogadać może ;)

Z tym mocowaniem to nie wiem czy tak do końca bo próbowałem na zdjętym amortyzatorze. Po prostu w pewnej chwili wahacz już niżej nie pójdzie- i to wcale nie jest tak ze za chwilę, tylko na nowej sprężynie jest chwilka i już. Przyjrzę się w poniedziałek w pracy bo akurat mam rozebraną do remontu góry.

zbychu górą przesuną o 1,5 cm a koło opadło o kilka w dół i to wystarczy żeby zrównać z podniesionym przodem

Prince 26.09.2015 08:19

Tylko czy aby tez nie miał "siadnętej" sprężyny. Gdybym u siebie przesunął mocowanie w gorę o 1,5 cm wszedłby mi prawie nieużywany amor od starej XT600 (tej dużej) ale czy by to podniosło motocykl to nie sądzę. A taki zabieg uznałem za ryzykowny. Zostawiłem takie rozważania na później- może wyższy profil opony, może felga 18. Może trafi się jakiś fajny amortyzator od czegoś.. W silniku coś dłubałeś czy ori?

madafakinges 26.09.2015 08:47

Czasza wyszła Ci ładnie i moto nabrało bojowego wyglądu, ale ten zawias od strego ktm to prehistoria, już lepiej było włożyć przód od tts/ttr.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:24.