![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Twardnieje, lepiej wybiera ? |
Nie pływa, szybciej wybiera, szybciej powraca, :p twardnieje :p i nie dobija.
generalnie to bez powietrza pływa i jest do bani. |
Cytat:
Dlatego zawias z rd03 i 04 jest lepszy ;) |
rd07 od 93 do 95 też się łapie ;)
|
To se wkręce od rd04 i zobaczymy .. Mam takie w szafie :)
Ale chyba coś takiego można też osiągnąć zmniejszając poziom oleju ... |
Dupa, będzie nurkować
|
Właśnie wykonałem małe doświadczenie mające na celu zbadanie jak siada i wyszło mi że:
Stan początkowy: 0 Bar z wyprostowanymi lagami, przód w górze. Postawienie z centralki na koła: skok -6cm Ze mną: - kolejne 1,5 cm czyli razem 7,5. (ale kompresja lagi zwiększa ciśnienie powietrza) więc ... 0 Bar ze mną /spuściłem powietrze z odpowietrzników/ - kolejne 1,5cm RAZEM - 9cm Wniosek taki że nie dziwne że dobija na małych przeszkodach ... bo zostało raptem z 12cm. Mocniejsze sprężyny lub więcej powietrza - może rzeczywiście pomóc na dobijanie. Tyle że podobno jak z 1-2 razy nie dobije to znaczy, ze na daną trasę zawiecha (spręzyna+powietrze) była za twarda :) Tak mówia mądrale od cross'u i pewnie mają rację... |
weź pompkę, ustaw cisnienie na 0,4atm, i zobaczysz ze SAG jest trzeba czyli na 7cm czyli 30%. Teraz ustaw tak tył i mozna jeżdzić
|
A co na to zawiecha? W motocyklach enduro montuje się odpowietrzniki, żeby spuszczać powietrze bo powoduje usztywnianie zawieszenia i szybsze wyrzyganie oleju. A afryka to lubi?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |