![]() |
https://www.jula.pl/catalog/wypoczyn...yklowe-641208/
Szajs Lepiej zdecydowanie Fly Maverik, miałem i są OK. |
Kupiłem ten szajs i zobaczymy na ile starczą :) Dzięki Rumpel za wskazówkę.
|
6 Załącznik(ów)
Ja katuje takie buty co policja i ochrona uzywa. Uzywam to na rower, motor, snieg. Juz od 2 lat i bez znaku zuzycie. Niestety membrana chyba pekla na zgieciu palcow bo ostatnio mi kompletnie prawy przemokl. Niemiecka firma, produkcja w Chorwacji
Haix Airpower P3 - lekkie - przewiewne, ale jak zimno to zimno w nich - goretex - wysokie - bardzo wygodne - fajny wyglad - tanie Teraz kupilem Haix Airpower P10 bo cale skorzane |
Haix robi moim zdaniem najlepsze obuwie specjalistyczne. Większość strażaków używa ich butów. W Niemczech cała armia i policja też to nosi. Mam dwie pary wojskowych. Bardzo dobrze wykonane. W moim modelu podeszwa jest dwuczęściowa wulkanizowana na bucie. Nic się nie odkleja i nie przecieka pomimo tego, że zrobione są ze skóry. Mają srebrne paski wewnątrz buta przez co nawet po całym dniu chodzenia po lesie zapach nas nie powala.
|
Kupiłem w demobilu dwie pary Haixów Ratowniczych - tych z wentylacją i zapięciem na suwak - super buty, nic nie przemaka, bardzo wygodne i bardzo szybko się je zakłada i zdejmuje. Pomimo tego że są to buty za kostkę latem też w nich chodzę i nie odczuwam żadnych "niewygód". No nie śmierdzą po prostu i basta.
Teraz wczesną wiosną - dwa dni chodzenia po górach w śniegu po łydki, w tym podejścia po lodzie bez raków, mnóstwo błota i kamieni - na butach nie zrobiło to żadnego wrażenia - i chyba byłem jedną z niewielu osób którym nic nie przemokło. Co do motocykla - tylko dobre buty motocyklowe. Tu nie ma miejsca na oszczędzanie - uwierzcie mi że ortopeda i operacje są dużo droższe niż tysiak z hakiem wydany na porządne buty. Szczególnie jeśli ktoś lata sprzętem w terenie - no ludzie!!! W Maroku przy średniej prędkości przychaczyłem czubem buta o głaz na skarpie. Nogę odbiło mi do tyłu z dość dużą siłą. Przez kilka minut mrowiła mnie cała noga i myślałem że jest strzaskana - co się okazało? Nic. But odebrał całe uderzenie, pięknie je rozprowadził. W poprzednich butach (O'Neale za 600 zł) raczej zakończył bym wyjazd w tym miejscu. Najrozsądniejszy imho stosunek jakości do ceny - TCX PRO 2.1 niezniszczalne profesjonalne turbobuty w jeszcze rozsądnej cenie jak na tej klasy sprzęt. |
Nie wiem czy to faktycznie taka okazja ale może komuś się przyda:
https://www.facebook.com/groups/1727...66676758275748 okazja nowe buty paragon lub FV brak kartonu lub uszkodzony, buty bez wad Forma Terrain - 440zł/para rozmiary 43 i 44 Forma Dominator TX białe - 750zł/para rozmiary 42 i 44 wysyłka DHL wpłata 0zł |
Myślę nad butem Forma Adventure.
Plan na przyszły rok to minimum dwa dłuższe wypady, jeden typowo turystyczny bo z plecaczkiem, drugi to jak najwięcej offu. Bezpieczeństwo i komfort są dla mnie ważne, chciałbym także membranę. Co możecie polecić do 1tys złotówek żeby porównać kilka modeli. |
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11565. Ja ze swojej strony Sidi crossfire polecam.:Thumbs_Up: |
Wiem czytałem, ale jak ze wszystkim głosy są podzielone, a ja szukam ewentualnie kilku modeli do porównania dlatego proszę o jakieś sugestie ;)
|
Forma ADV to bardzo fajny kapeć, dobry kompromis między bezpieczeństwem, a wygodą. Można jechać przez cały dzień i sporo łazić zwiedzając, noga się nie męczy. Minusem jest wodochłonność - jeśli Cię dopadnie deszcz licz się z tym, że w krótkim czasie będziesz mógł założyć hodowlę ryb i żab w butach. Ale summa sumarum to dobre trzewiki, jeżdżę, chodzę i jestem zadowolony :Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:53. |