![]() |
Cytat:
Ale do meritum to jakie powinno być stężenie tej formaliny co by wacik i do buta dać ? jakbym kiedyś w takie gówno wpadł :) dla rozluźnienia piosenka |
Cytat:
|
No i katadyn zakupiony :D teraz będzie grany z szuszarką z Julki.. musi pomóc, inaczej stwierdzę że trzeba to odkażać ogniem :P
|
Cytat:
https://www.aptekarzpolski.pl/wiedza...eciwpotliwych/ sposób sprawdzony i pewny :) i dzięki lekturze wiem ze roztwór 10 % potrzebny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może wyjść, że nowe wyjdą taniej:D Pranie "wstępne" zrób na wodzie utlenionej. Potem alkohol 60%, jest jeszcze aldehyd mrówkowy. katadyn, to zmierzanie w tym kierunku - czyli zwykłej dezynfekcji. |
Cytat:
|
Cytat:
i ogłoszę wynik testu wszem i wobec :p |
Ostatnio na wyjeździe dowiedziałem się, że mój współtowarzysz podróży po każdym sezonie zalewa ciepłą/ letnią wodą buty SIDI. Stoją tak one ok 20 minut celem rozpuszczenia soli wewnątrz membran. Po wylaniu wody i wysuszeniu obuwia całość jest przygotowana do używania w nowym sezonie. Twierdził, że dzięki temu membrana zostaje oczyszczona z soli zawartej w pocie przez co nadal ma właściwości przeciw wodne.
Jeszcze tego sam nie sprawdziłem ale będę próbował w tym tygodniu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03. |