![]() |
Moto od azji. Było swego czasu do sprzedania na forum advrider.pl za 6tys zł.
Miał z nim trochę problemów. Jak chcesz poczytać o LC4 i wyprawach to szukaj też postów fxrider'a. On miał też z LC4 trochę przygód. |
No wiem, każdy motor się czasem psuje :-)
|
2 Załącznik(ów)
Maly ADV wyglada calkiem sexy :)
|
Mam pytanko, czy modele 620 a 640 mocno się różnią ? Czy 620 ma jakieś wady których nie ma 640 itp. ? Czym się różnią adv oprócz niskich wydechów w 620 ?
|
620 a 640 różnią się troszkę:
- inne zapłony: 620 SEM i 640 KOKUSAN. SEM był bardziej agresywny, ale lubiały posypać się albo cewki albo magnesy -pompy oleju - 620 ma jedną pompę oleju tłoczącą olej na denko tłoka (jako druga pompa działa tutaj tłok), 640 ma dwie pompy oleju, jedna tłoczy, druga wyciąga. - ramy takie same, liczniki - inny subframe i plastiki - w 640 poprawili łożysko sprzęgła Co do 640 ADV to mam całą rozpiskę co się w danym roku zmieniało. Wrzucę ci jutro link. |
Waham się czy nie pojechać na oględziny 620 adv ale w tej cenie mogę mieć 640 i zastanawiam się czy warto 640 czy jak ładny stan to 620 też jest warty zachodu.
|
W temacie LC4 620.
Jeździłem ostatnio jednym lc4 620 adv i miał coś nie tak chyba z gaźnikiem. Na wolnych prychał i gasł po kilku sekundach od spuszczenia z obrotów. Dodatkowo jak obroty spadały bardzo nisko to od czasu do czasu słychać było w silniku metaliczny pojedynczy stuk. W ogóle nie zachwycił mnie dynamiką, jak się nie kręciło pod czerwone pole to dynamika była na poziomie xt 600. Jakieś pomysły co nie tam z tym sprzętem i czy ten stuk na niskich obrotach, bliskich zgaśnięcia to normalne czy jakiś defekt ? Ogólnie trochę się rozczarowałem tym modelem. Zawieszenie i jakość wykonania bardzo na + ale silnik już nie. |
siwy, pewnie bylo malo paliwa, stare z jesieni, regulacje wolnych obrotow masz przy gazniku, mozna podkrecic. u mnie w 640 jesli chodzi o dynamike to jest bardzo OK, caly czas, powyzej 4500 szczegolnie. stukot na wolnych to juz tak raczej jest przy tym motorze.
wiekszoc ludzi mowi o latajacych gwozdziach w srodku:) w dodatku tam masz dosc ciche wydechy... |
na wolnych, szczególnie zbyt wolnych często słychać automatyczny dekompresator w głowicy, jak już sprężynka słaba. Dynamika powinna byc zdecydowanie inna niż w xt 600.. Do starego Kata trzeba mieć serce :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:01. |