![]() |
USTERKA już nie występuje. Na pewno to była kwestia elektryki bo temperatura była dużo niższa niż wskaźnik pokazywał. Ciężko mi powiedzieć co było przyczyną, Afrykę teraz odpaliłem po paru miesiącach a w tym czasie zrobiłem:
- wymiana akumulatora bo padł z dnia na dzień chyba się cela oberwała - polutowana kostka regulatora napięcia bo była popalona - wszystkie kostki KONTAKTEM potraktowane - termostat - płyn chłodniczy wymieniony I wczoraj z 45 min chodził silnik i temperatura max 1/3 skali. |
1/3 skali na zapalonym silniku. Stała w pomieszczeniu czy na wietrze?? Pytam bo moja to po 20 min. w bezwietrznym garażu to już odpala wiatrak i ma 2/3 lub nawet deko więcej na skali.Ale to chyba norma.
Pozdrawiam |
W garazu przy otwartej bramie.
|
Podłączę się pod temat. Jeśli po przejechaniu 300-500m po lesie, na dwójce przy 3tys. obrotów załącza mi się wentylator to jest to normalne? Dzieje się to, gdy wskaźnik temperatury jest trochę wyżej, niż na zdjęciu z pierwszej strony tego wątku. Kontynuując taką jazdę, temperatura dochodzi do czerwonego pola, wtedy to już szukam drogi żeby przyspieszyć. Jadąc na trójce przy jakichś 4tysiącach temp. zaczyna spadać. Mówię o Afri 03.
|
Cytat:
|
Czy winą można obarczyć rozjechane gaźniki?
|
Chyba tylko przy mocno za ubogiej mieszance - świece normalnej barwy? Może coś jest przytkane w układzie chłodzenia, albo czujnik temperatury kłamie?
|
Może zacząć od czyszczenia chłodnicy. Znaczy z zewnątrz.
|
Chłodnice z zewnątrz czyste, płynu w chłodnicy po sam korek, świece jutro sprawdzę.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:14. |