Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BMW (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=179)
-   -   Kącik cycatych BMW GS 100/1100/1150/1200/1250 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41877)

zimny 26.08.2022 13:13

No z cylindrami wiele nie zrobię, trudno, niech sobie wiszą. Z dźwiekiem a la Fiat 126p też, poza tym że może być głosniejszy.

Idąc Waszym podejściem to powinno się zakazać podwyższeń kierownicy bo przecież inżynierowie zaprojektowali to idealnie ;) Przeróbki kanap też nie powinny być dopuszczalne :) Dla mnie ergonomia to ustawianie motocykla pod siebie a nie odwrotnie. No chyba że chodzi o to że kierownica po przycięciu straci TUV, to nie pytam dalej ;D

Na zachodzie nie mają oporów i tną gumówką o ok. cal na stronę bo niemal metrowa kierownica nie każdemu pasuje.. Kierowcy nikczemnego wzrostu zadowoleni a ujma w prowadzeniu przez mniejszą dźwignię ponoć niewyczuwalna prawie.

Ale z tym nie będę się spieszył (nieodwracalny manewr - jak już to dokupię druga kierownicę oryginalną do takiej operacji), bo faktycznie muszę jeszcze więcej pojeździć i o formę zadbać. To dobry kierunek.
Pojeżdżę do zimy i wtedy zdecyduję czy coś ruszać.

Pozdro
zimny

pawelsitek 26.08.2022 13:22

Cytat:

Napisał Silv (Post 790602)
cześć, faktycznie masz tam założone fcr-y?

Nie, tylko dysze pomotane pod akrapy. Mega agresywne moto.

Bulwiak 26.08.2022 17:57

To takie brzydkie że aż piękne. Ani mocy, ani poręczności, ani wagi, ani zawieszeni ale jednak jest fajnie.

kylo 27.08.2022 08:42

1 Załącznik(ów)
Tydzień wstecz
Ciut mała przejrzystość, ...z twardego czarnego,
ale i tak uwielbiam widok Tatr z nad Łapszanki.

matjas 27.08.2022 09:10

W ub tygodniu byłem w Budelsdorfie w SchlezwigH w robocie i widziałem pięknego R80GS - naprawdę wpadłem w zachwyt.

Bulwiak 27.08.2022 10:24

Cytat:

Napisał kylo (Post 790694)
Tydzień wstecz
Ciut mała przejrzystość, ...z twardego czarnego,
ale i tak uwielbiam widok Tatr z nad Łapszanki.

Piękny motocykl :)
I weź tu być mądry czy kupować nowe czy te starsze które przejeżdżą te nowsze

kylo 27.08.2022 10:40

Dziwne są zboczenia skoro taka pokraka może się podobać:D
Tak naprawdę to trzeba wiele samozaparcia i przestawienia co najmniej kilku klepek pod sufitem aby tym jeździć
już prawie dwanaście lat:dizzy:
Po przesiadce z współczesnych motocykli doznaje się szoku i czar pryska.
Co nie zmienia faktu, że da się tym skutecznie, daleko podróżować;)

Bulwiak 28.08.2022 10:20

Cytat:

Napisał kylo (Post 790702)
Dziwne są zboczenia skoro taka pokraka może się podobać:D
Tak naprawdę to trzeba wiele samozaparcia i przestawienia co najmniej kilku klepek pod sufitem aby tym jeździć
już prawie dwanaście lat:dizzy:
Po przesiadce z współczesnych motocykli doznaje się szoku i czar pryska.
Co nie zmienia faktu, że da się tym skutecznie, daleko podróżować;)

:D To ja akurat tak mam :D
Przynajmniej spaliny ładnie pachną. Nowe są świetne, dowiozą z punktu A do punktu B ale brak tego czegoś co było kiedyś w motocyklach.
Rozglądam się powoli na Olx za R100GS lub 80-siatką ale ciężko chyba będzie…

zimny 01.09.2022 12:35

Jeździmy sobie dalej z GSem. Jest OK. Niemniej siadłem niedawno na prawie nową Hądę CB500X na dwóch tarczach i byłem zauroczony poręcznością, lekkością i taką zwartą budową tego motorka. No i praca silnika bardzo fajna. Jeśli dobrze pamiętam to Louis od nas właśnie z GSa 1.2 przesiadł się na taką pięćsetkę i jeździ z radością na niej.

Jeśli będę miał pewność co do tego że np. przez kilka kolejnych lat będę jeździł wyłącznie solo - bardzo poważnie bym sobie ten sprzęt rozważył :Thumbs_Up: Wartość mojego GSa generalnie zbliżona do nowej 500X, zatem to nie byłaby bolesna operacja finansowo.

O takie coś:

https://www.honda.pl/content/dam/cen...ditions/c4.png

Żeby nie było... GS jest bardzo OK - nie mam mu nic do zarzucenia, w tej klasie pojemności i wielkości jest relatywnie lekki i poręczny ale ta pińcetka jest naprawdę przyjemna, do jazdy wyłącznie solo, rzecz jasna.

Już nie śmiecę offtopem :D

golab 01.09.2022 12:44

Jak to ten sam Louis o którym myślę to niemożliwa jest ta przesiadka :) Zainteresowany sam się odezwie :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36.