Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

rafał k 08.10.2013 16:13

Cytat:

Napisał oscarFire (Post 341997)
Jak jeździłeś wcześniej trochę po wertepach, to jest tak, że styki w baterii mogły się już nieco poluzować.
Wyjmij baterię, poodginaj blaszki w niej jakimś scyzorem i sprawdź czy ożyje ona podczas ładowania.
Też tak miałem i pierwsze co, to zająłem się tymi nieszczęsnymi bateriami, dodatkowo wsadziłem kawałek papierka, żeby miała ciaśniej i nie latała w Larku :)

wyjełem baterię - podoginałem blaszki - podpiołem pod kompa - lampka ładowania świeci a navi jak sie nie włączała tak sie nie włącza !!!!!!

DanielD 08.10.2013 22:04

Cynciu, Baterie wymieniałem na tę drugą z zestawu, której nigdy wcześniej nie używałem i problem nie ustępował.
Nigdy nie wyłączałem go na "twardo", byc może, że to wina zbyt długiego działania od włączenia, że nagle zaczął gubić sygnał.
Kalibracja jak najbardziej załatwiała temat ale do następnego zgubienia sygnału.

RafałK: Mamy na chwilę obecną ten sam złom tylko spowodowany inną przyczyną... kontrolka ładowania świeci tylko co z tego, skoro się nie uruchamia.

rafał k 09.10.2013 00:39

Cytat:

Napisał DanielD (Post 342060)
Cynciu, Baterie wymieniałem na tę drugą z zestawu, której nigdy wcześniej nie używałem i problem nie ustępował.
Nigdy nie wyłączałem go na "twardo", byc może, że to wina zbyt długiego działania od włączenia, że nagle zaczął gubić sygnał.
Kalibracja jak najbardziej załatwiała temat ale do następnego zgubienia sygnału.

RafałK: Mamy na chwilę obecną ten sam złom tylko spowodowany inną przyczyną... kontrolka ładowania świeci tylko co z tego, skoro się nie uruchamia.

no właśnie
i co dalej JAK ŻYC PANIE PREMIERZE , JAK ŻYĆ ????
a tak na powaznie masz jakis pomysł ?

sowizdrzal 09.10.2013 13:46

:lukacz:

DanielD 10.10.2013 21:19

naprawiać się nie opłaca i wątpię, że ktokolwiek by chciał się tego podjąć, więc chyba będzie trzeba odesłać do KOSZA'lina

Myślałem nad zakupem odpowiednika takiego Larka w zwykłej obudowie i przełożyć bebechy do tej obudowy, ale to nie wypali, bo gniazda i przyciski gdzie indziej w tych co widziałem

Bartas 11.10.2013 06:30

Mam to samo. Lampka świeci, włączyć się nie chce..

oscarFire 11.10.2013 12:18

może to wina tych nieszczęsnych baterii, nie mają już swojej pojemności i ładowarka nie jest w stanie uruchomić nawigacji
Spróbuj podmienić baterię, na jakąś dobrze naładowaną.

rafał k 11.10.2013 13:26

wymieniałem już baterie , podginałem blaszki , ładowałem przez kompa , w aucie i NIC !!!!!!!!!:vis:

next22 11.10.2013 14:50

Jak ktoś się będzie rozstawał z larkiem to ja chętnie nabędę uchwyt motocyklowy od w/w
pozdrawiam

ARG 14.10.2013 11:55

A propo uchwytów do larka, na alledrgogo można czasem spotkać takie w cenie ok 49 zł. Ponieważ miałem nieprzyjemność naciąć się na takim zakupie nie polecam. Jeden z uchwytów rozleciał się po jakichś 400 km jazdy po asfalcie drugi przy próbie zamocowania na moto :mur:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:01.