Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5000)

pyntront 13.04.2010 17:27

Cytat:

Napisał Kisiel (Post 109334)
Heloł,

Założyłem i ja ;) Co prawda po małym wiejskim tjuningu z flexem i tigiem w ręce, ale jednak. Jeszcze nie odpalałem bo gaźniki na stole, ale mam nadzieję że będzie gites. Zdrówka!

Majki, dzięki za rady i dobrą zdjęciówkę! :Thumbs_Up:

Kisiel, mógłbyś zrobić zdjęcia modyfikacji? Ja próbowałem w sobotę, ale nie szło ułożyć tak, by nie było zbytnio sztywno, a równocześnie odsunięte od wahacza. Podejrzewam, że Majki może mieć ciut inaczej ułożony kolektor i to wystarcza. Lub minimalnie inaczej wygiętą rurę (zawsze jakaś tolerancja wymiarowa jest).

majki 13.04.2010 17:43

Hmmm, nie wiem jak mogę mieć inaczej ułożony kolektor, skoro ori tłumik pasował do mocowań w ramie. Cóż, u mnie spasiło wsio, a rama i kolektor raczej krzywe nie są. :D

pyntront 14.04.2010 00:40

Cytat:

Napisał majki (Post 110042)
Hmmm, nie wiem jak mogę mieć inaczej ułożony kolektor, skoro ori tłumik pasował do mocowań w ramie. Cóż, u mnie spasiło wsio, a rama i kolektor raczej krzywe nie są. :D

Fuksa miałeś Panie ;-) Jak dla mnie Panie, to tolerancja pasowania i już. Milimetr tu, milimetr tam i wystarczy. A ja mam milimetr tu i tam ale w drugą stronę, a to już prawie pół centa i posprzątane. Nie brakuje dużo, żeby wahacz minął się z puszką... Nie dam się zniechęcić, ale trochę mam już dość rozkręcania i składania tego majdanu po raz trzeci ;-)

Stolek 14.04.2010 20:06

Cytat:

Napisał art2b3 (Post 109995)
zagniotłem z 4 stron tak że wlot ma kształt krzyża - patent znajomego tłumikarza

a co to daje?

rambo 14.04.2010 20:13

Ziew Szatana :rules::rules::rules:

Popylam od poniedziałku bez końcowego killera. Ciąg od 2000 rpm jest naprawde niezły a od 3000 nawet na 4 biegu ciagnie ze jak pojebana.
Jutro zaleje jej vpowera 100, obaczym czy będzie palić gumy przy ruszaniu ze swiateł jak kiedyś :D

JarekAT 14.04.2010 20:20

do tego vpowera dokup jeszcze pudełko zapałek lub zapalniczkę, wtedy łatwiej będzie zapalić tą oponę - gorzej z gaszeniem ;)

pałeł 14.04.2010 22:52

krótki filmik już po montażu co prawda drugi db-kiler jest zostawiony

Roberth71 21.04.2010 11:25

Wreszcie tłumik założony :drif::drif::drif:, co prawda oczka od sprężynek ustawiły sie po przekątnej ale sprężynki rozciągliwe owinęły się :), trzeba by było przespawać oczka, ale na razie nie ma takiej potrzeby...........wygrała chęć mienia :) tłumika już :).
nie mam żadnego DB killera :) przypomina mi warkot choppera:) tylko wieksza kultura dźwięku :Thumbs_Up:. nie za długi filmik, jak skombinuje kamerkę to będzie lepsza jakość dźwięku, tymczasem polecam sluchać przez sluchawki douszne :haha2:

wieczny 21.04.2010 23:54

Powiedzcie mi jak motocykl zbiera się ze 150km/h do 170km/h na piątce? Lepiej? Gorzej?

majki 22.04.2010 01:46

Ty, przeca leciałeś ze mną i się próbowaliśmy. Było podobnie. ;) Ja nie odczułem różnicy po zmianie komina, nawet po zrobieniu gaźniorów dużo się nie zmieniło. No dobra jest głoooośniej. :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:09.