Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Yamaha (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=255)
-   -   Tribute to Yamaha XT 600 Z Tenere (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32760)

Korbol 03.04.2020 20:21

Hehe Ty jesteś uzależniony od tych tłuczków:)

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

ACUPS 04.04.2020 07:35

tenet

śmichy - chichy, ale w tych kowadłach coś jest - też czasami (na szczęście rzadko ) mam chory pomysł, aby sprzedać swoją "babcię" - wtedy odpalam przejadę się i ...przechodzi -;). Od kilku lat dalekie Ukrainy, Mołdawie - w ubiegłym roku Transalpine z motkami za 40-50 tyś (na wtryskach) oczywiście zrobiła bez zadyszki - i Mallory z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy i doświadczenia (pewnie ogarniam z 10 % tego co Ty) -nie każda bierze olej. Przez ostatnie przejechane 3 tyś nie ubyło nic (może dlatego, że ok 10 tys km temu lat temu jak moto kupiłem to profilaktycznie wymieniłem pierścienie oryginał na oryginał ( - chociaż mechanik twierdził, ze nie ma potrzeby) Zawsze na wiosnę micha mi sie cieszy jak u 9 latka na komunii (przy otwieraniu kopert) gdy zakurzoną odpalam po kilku miesiącach zimowych postoju na mrozie (altanka nie ogrzewana) i zawsze odpowiada ,że jest gotowa do kolejnych przygód, jakby wczoraj wieczorem była wyłączona po jeżdzie -;) zdrówka Acups

Mallory 04.04.2020 09:36

Cytat:

Napisał ACUPS (Post 675569)
śmichy - chichy, ale w tych kowadłach coś jest - też czasami (na szczęście rzadko ) mam chory pomysł, aby sprzedać swoją "babcię" - wtedy odpalam przejadę się i ...przechodzi -;). Od kilku lat dalekie Ukrainy, Mołdawie - w ubiegłym roku Transalpine z motkami za 40-50 tyś (na wtryskach) oczywiście zrobiła bez zadyszki - i Mallory z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy i doświadczenia (pewnie ogarniam z 10 % tego co Ty) -nie każda bierze olej. Przez ostatnie przejechane 3 tyś nie ubyło nic (może dlatego, że ok 10 tys km temu lat temu jak moto kupiłem to profilaktycznie wymieniłem pierścienie oryginał na oryginał ( - chociaż mechanik twierdził, ze nie ma potrzeby) Zawsze na wiosnę micha mi sie cieszy jak u 9 latka na komunii (przy otwieraniu kopert) gdy zakurzoną odpalam po kilku miesiącach zimowych postoju na mrozie (altanka nie ogrzewana) i zawsze odpowiada ,że jest gotowa do kolejnych przygód, jakby wczoraj wieczorem była wyłączona po jeżdzie -;) zdrówka Acups

ACPUS - zgadzam się w 100%. Nie powinna brać NIC oleju. Ta 1VJ którą mam już 2 miesiące została już przetestowana i wszystko wyprostowane (stuk był od osłony) - silnik cichutki jak nowy.
Aktualnie na moje 3 takie silniki 2 nie biorą nic ... zero, a trzeci silnik chyba nie bierze - niestety 34L jeżdżę tak mało, że nie sposób zauważyć, po prostu wymieniam olej raz do roku i tyle.

Tenerka z dobrym silnikiem ma prawidłowo zmieniać biegi, bez żadnych problemów, ma nie dymić nic, ani na zimnym (pomijając kwestie możliwego skraplania się pary gdy bardzo zimno) ani na ciepłym. Na szczęście jeżeli nawet tenerka bierze olej to jest to chyba najłatwiej naprawialny silniku (poza 2T).

Wusey 14.04.2020 22:43

2 Załącznik(ów)
Chciałbym się równie ciepło wypowiadać o Teresce, ale mam wrażenie, że ten ta chwila jeszcze przede mną ;) Za mało jeszcze razem kilometrów zrobiliśmy.

Swoją 1VJ kupiłem około 5 lat temu. Budżet był niewielki, nie byłem do końca przekonany czy powrót do singla po 12 latach jazdy na rzędowych czwórkach to dobry pomysł. Wyglądała wtedy mniej więcej tak:
Załącznik 95627

Początki były trudne: kapitalka silnika + problemy z prądem (problemy z odpalaniem, roładowywanie aku) a w efekcie składanie całej instalacji od zera. Potem kwestie prawie nieistniejacego napędu (łańcuch, zębatki, opony), zawieszenia z przodu (co ciekawe, trudno dostać miedziane tuleje do amortyzatorów). Teraz wykańczam motocykl estetycznie (lakierowanie, naklejki, obicie siedzenia).

Obecnie wygląda tak:
Załącznik 95628

W weekend majowy planuję założyć handbary, osłonę tarczy hamulcowej, płytę pod silnik oraz oryginalne lusterka.

Docelowo w planach jest jeszcze wymiana łożyska główki ramy, regeneracja amortyzatora tylnego (motocykl jest bardzo miękki z tyłu - mocno się obniża gdy siadam), łożyska wahacza i pewnie po sezonie lakierowanie silnika oraz ramy.

Motocykl zostanie ze mną na dłużej. Kto wie, może za dwadzieścia lat (w dobie motocykli elektrycznych), syn będzie opowiadał kolegom, że "kiedyś się na takich jeździło... a tu się regulowało wolne obroty".. ;)

W kontekście samej jazdy - motocykl ma klimat! Ma wszystko to, z czym zaczynałem przygodę motocyklową na WSK-ach i MZ-tach: prostotę konstrukcji i jeden gar. Z tą różnicą, że jak coś raz zrobię to potem służy. No i mocy trochę więcej!

Fajnie sprawdza się tam, gdzie miał pierwotnie służyć: w lekkim terenie i poza szosami.

Mallory - super pomysł z tym wątkiem. Świetny, wyczerpujący tekst o gaźnikach

Pozdrawiam pasjonatów Tenerek!

Mallory 14.04.2020 22:57

Wusey, gratulacje. Fajna 1Vj się robi.

Wszystko robiłeś sam? Silnik, malowanie itd...

Wusey 15.04.2020 20:47

Nie wszystko. Remont silnika, spawanie i lakierowanie baku, lakierowanie lag, przewijanie uzwojenia alternatora - zlecałem. Sam robiłem całą resztę tj. instalację elektryczną, hamulce (przód na oplocie + całkowita renowacja zacisku), przednie zawieszenie, napęd, renowacje plastików, obicie kanapy, regulacje i pozostałą kosmetykę.

Kolejny remont silnika (oby nie był potrzebny) planuję już robić samemu :)

Btw. najtrudniejsze do znalezienia są oryginalne plastiki. Do białych 1VJ są jak św. Grall. Prawy boczek udało mi się kupić po 8 miesiącach obserwacji Allegro, Olx oraz Ebaya. Przedni błotnik (z czerwonymi rantami) jest praktycznie niedostępny - raz widziałem na Ebay za ok. 100 Euro. Lekka przesada..

Pozdrawiam!

Mallory 15.04.2020 23:05

Cytat:

Napisał Wusey (Post 677394)
Nie wszystko. Remont silnika, spawanie i lakierowanie baku, lakierowanie lag, przewijanie uzwojenia alternatora - zlecałem. Sam robiłem całą resztę tj. instalację elektryczną, hamulce (przód na oplocie + całkowita renowacja zacisku), przednie zawieszenie, napęd, renowacje plastików, obicie kanapy, regulacje i pozostałą kosmetykę.

Kolejny remont silnika (oby nie był potrzebny) planuję już robić samemu :)

Btw. najtrudniejsze do znalezienia są oryginalne plastiki. Do białych 1VJ są jak św. Grall. Prawy boczek udało mi się kupić po 8 miesiącach obserwacji Allegro, Olx oraz Ebaya. Przedni błotnik (z czerwonymi rantami) jest praktycznie niedostępny - raz widziałem na Ebay za ok. 100 Euro. Lekka przesada..

Pozdrawiam!

Mnóstwo roboty wykonane.
Części nowe lub zamienniki często są na ebaju australia. Ale jest drogo, np. błotnik https://www.ebay.com.au/itm/Yamaha-X...QAAOSwcw9dCi7t

Wusey 16.04.2020 22:23

Cytat:

Napisał Mallory (Post 677433)
Mnóstwo roboty wykonane.
Części nowe lub zamienniki często są na ebaju australia. Ale jest drogo, np. błotnik https://www.ebay.com.au/itm/Yamaha-X...QAAOSwcw9dCi7t

Dzięki za sugestie! Brałem pod uwagę wariant zakupu kompletu plastików z Australii (wychodziło coś koło 1 200 - 1 500 zł z przesyłką). Poszedłem jednak w części oryginalne (ale używane). Spodziewam się, że oni robią te "plastiki" z laminatów, czyli raz, że są mniej elastyczne od oryginałów a dwa, że są lakierowane. Teraz mam polakierowany tylko bak, a plastiki są po prostu wypolerowane i opalone. Wyglądają prawie jak nowe, a razie przygód w terenie - wystarczy je ponownie wypolerować i opalić ;)

Pozdrawiam!

Mallory 17.04.2020 17:18

Cytat:

Napisał Wusey (Post 677575)
Dzięki za sugestie! Brałem pod uwagę wariant zakupu kompletu plastików z Australii (wychodziło coś koło 1 200 - 1 500 zł z przesyłką). Poszedłem jednak w części oryginalne (ale używane). Spodziewam się, że oni robią te "plastiki" z laminatów, czyli raz, że są mniej elastyczne od oryginałów a dwa, że są lakierowane. Teraz mam polakierowany tylko bak, a plastiki są po prostu wypolerowane i opalone. Wyglądają prawie jak nowe, a razie przygód w terenie - wystarczy je ponownie wypolerować i opalić ;)

Pozdrawiam!

Też bym tak zrobił... samo czajenie się na części aż się gdzieś pojawią też jest fajne.... czymś trzeba się zająć.

Wusey 12.05.2020 21:01

@Mallory - twój wpis dotyczący gaźnika skłonił mnie aby przyjrzeć się problemom z odpalaniem moto po kilkudniowym postoju. Wyszło na to, że śruba regulacji mieszanki była wykręcona o pół obrotu za dużo. Po skorygowaniu motocykl pali na dotyk.

Jeszcze raz - szacun za merytorykę wpisu!

zimny 18.05.2020 14:44

Ehh.... jaki ja głupi byłem że ja swoją kiedyś sprzedałem:

https://i.imgur.com/IDWr0jZl.jpg

Tak mi się fajnie na niej zwiedzało lasy, polne drogi i okolicę :drif:

JarekO 18.05.2020 14:54

Zimny, widzialem ostatnio gdzies na gieldzie na FB za 5400 zl w takim samym malowaniu. Nic straconego :-).

ArturS 19.05.2020 09:29

Tymczasem...

gdyby komuś strzeliło do głowy zrobić z XTka KTMa bazując na max doprężającym garbatym tłoku WISECO, to niech sobie da spokój... :mur::mur::mur:

Jeden wrzucony w TT600R, dotarty na spokojnie, wszystko było ok, po ok 1000km, już na syntetyku "dzida". Po 20km pojawiły się stuki. Tłok szlag trafił, spuchł, przegrzał się, przetop alu zaszedł aż na pierścień kompresyjny.

Drugi tłok wrzucony w moją XT600Z. Docieranie zimą, potem trasa na Elefantentreffen asfaltami przy -12st. Przy mocnym dodaniu gazu było słychać klepanie (spalanie stukowe). Dla pewności lane 98 oktan lub wyżej. Wiosną wyciągnięty na przejażdżkę, klepanie, grzanie... Dolany jakiś "oktan plus". Nic to nie dało. Tenera odstawiona na prawie rok w kąt, przesiadłem się na Husqvarnę. Powstał plan podniesienia cylindra celem odprężenia.
Po ściągnięciu cylindra obraz nędzy i rozpaczy, tuleja cylindra porysowana z obu stron :mur::mur::mur::mur:
Szlif na +1.50mm, w polszy brak TKRJ o takim rozmiarze, a od wossnera trzymam się z daleka, wrzucony odlewany Prox z warstwą ceramiki na denku tłoka o standardowym stopniu sprężania. Teraz jest cacy malina. Przy okazji wstawiona niemal nowa skrzynia biegów z 3TB (12tys. mil nalotu po asfalcie) i nowa korba, bo się trafiły. Silnik chodzi jak nówka sztuka :D Przy tym rozwiercie jest to teraz XT614Z Tenere ;)

Mallory 19.05.2020 14:52

Cytat:

Napisał JarekO (Post 682241)
Zimny, widzialem ostatnio gdzies na gieldzie na FB za 5400 zl w takim samym malowaniu. Nic straconego :-).

Pokaż!!! Nie trup jakiś?

Mallory 19.05.2020 14:54

Cytat:

Napisał JarekO (Post 682241)

Cytat:

Napisał ArturS (Post 682343)
Tymczasem...

gdyby komuś strzeliło do głowy zrobić z XTka KTMa bazując na max doprężającym garbatym tłoku WISECO, to niech sobie da spokój... :mur::mur::mur:

Jeden wrzucony w TT600R, dotarty na spokojnie, wszystko było ok, po ok 1000km, już na syntetyku "dzida". Po 20km pojawiły się stuki. Tłok szlag trafił, spuchł, przegrzał się, przetop alu zaszedł aż na pierścień kompresyjny.

Drugi tłok wrzucony w moją XT600Z. Docieranie zimą, potem trasa na Elefantentreffen asfaltami przy -12st. Przy mocnym dodaniu gazu było słychać klepanie (spalanie stukowe). Dla pewności lane 98 oktan lub wyżej. Wiosną wyciągnięty na przejażdżkę, klepanie, grzanie... Dolany jakiś "oktan plus". Nic to nie dało. Tenera odstawiona na prawie rok w kąt, przesiadłem się na Husqvarnę. Powstał plan podniesienia cylindra celem odprężenia.
Po ściągnięciu cylindra obraz nędzy i rozpaczy, tuleja cylindra porysowana z obu stron :mur::mur::mur::mur:
Szlif na +1.50mm, w polszy brak TKRJ o takim rozmiarze, a od wossnera trzymam się z daleka, wrzucony odlewany Prox z warstwą ceramiki na denku tłoka o standardowym stopniu sprężania. Teraz jest cacy malina. Przy okazji wstawiona niemal nowa skrzynia biegów z 3TB (12tys. mil nalotu po asfalcie) i nowa korba, bo się trafiły. Silnik chodzi jak nówka sztuka :D Przy tym rozwiercie jest to teraz XT614Z Tenere ;)

I co ja Artur Tobie-spajaliście mówiłem zawsze... oryginał, oryginał... to główna zaleta tego rozwiązania.
No ale przynajmniej jest sprawdzona ta teoria i fajny skutek uboczny 614 ccm::)))
I faktycznie cyka ładnie ten Twój silniczek traz.

Mallory 19.05.2020 14:57

Cytat:

Napisał Wusey (Post 681430)
@Mallory - twój wpis dotyczący gaźnika skłonił mnie aby przyjrzeć się problemom z odpalaniem moto po kilkudniowym postoju. Wyszło na to, że śruba regulacji mieszanki była wykręcona o pół obrotu za dużo. Po skorygowaniu motocykl pali na dotyk.

Jeszcze raz - szacun za merytorykę wpisu!

A wiesz Wusey, że możesz mieć rację. Dzisiaj to sprawdzę. Pamiętam, że w dawanych czasach jak z gaźnika 34L się doktoryzowałem empirycznie to czasmi pół obrotu robiło różnicę... ale tam jest kopany silnik i miało to znaczenie... a tutaj człowiek naciska guzik, nie męczy się i nie zwraca uwagi na takie sprawy... a to może być to.

Mallory 19.05.2020 21:19

Jak mówiłem tak zrobiłem. Śruba składu ok pół obrotu wkręcona i odpala bez zakąjąkniecia na zimnym:)))
Pięknie Wusey.

https://youtu.be/wD1lXDlZ7JU

JarekO 20.05.2020 08:05

Cytat:

Napisał Mallory (Post 682398)
Pokaż!!! Nie trup jakiś?

Nie mam pojecia co to za sprzet. Przypadkiem zauważyłem. Z ceną minimalnie sie pomylilem:

https://www.facebook.com/marketplace...89595188731240

Mallory 20.05.2020 08:10

Cytat:

Napisał JarekO (Post 682495)
Nie mam pojecia co to za sprzet. Przypadkiem zauważyłem. Z ceną minimalnie sie pomylilem:

https://www.facebook.com/marketplace...89595188731240

Całkiem, całkiem.
Jak silnik ok to fajna oferta, ale widać odymiony tył więc trzeba by to zweryfikować.

Mallory 20.06.2020 09:01

2 Załącznik(ów)
Wrzucę zdjęcia, z wczoraj, porównawcze:

Tenere 500 rzadka odmiana
i
Tenere 600 1VJ.

rzorzo 28.08.2020 09:38

500-ta to chyba austryjacka wersja.

zimny 28.08.2020 12:18

Tak, pińcet to było na Austryjacki rynek, tam też np. Dominator 500 występuje.

matjas 29.08.2020 20:59

1 Załącznik(ów)
macie tu zboczylasy wstrentne od matjasa do siępoślinienia.
swoją drogą jak patrzę na różnice w prześwicie to myślę, że w UE jakieś mniejsze te kamienie zaczęli robić :D hehehehehehe... rally nabrało innej mocy jakiejś.

kpię ale te współczesne motocykle po prostu TEGO nie mają. nawet mój GL ma to COŚ czego teraz już nie ma. o sprzętach które miały być i były niezajebywalne nie wpominam nawet.
kto rozumie łapka w góreeeee :D

m

p.s. żeby nie było to T7 jest dla mnie najładniejszym DS w chwili obecnej vs kasa którą trza połozyć co nie zmienia faktu, że na szutrach ostatnio się przy zaoranym pasie strafiłem z jakąś ekipą która po 3 minutach zniknęła w lusterku i tyle było po naszej znajomości... jechałem dr350 dychawicznym...

ctomch 29.08.2020 22:14

"z jakąś ekipą która po 3 minutach zniknęła w lusterku i tyle było po naszej znajomości... jechałem dr350 dychawicznym..."

To też znak czasów. Wszystko się "konsumuje". Kupię nowy motocykl to sam pojedzie. Nie jedzie...., musi jakiś wujowy..., chyba za tani był

Aaaaaa, to przez te rękawiczki, miałem założyć do enduro a zostałem w tych szosowych

:vis:

matjas 29.08.2020 22:33

Ja miałem sportowe :) z dekatlonu :) to dlatego :)

Tank 30.08.2020 06:58

Pewnie oślepiał ich odblask zajebistosci z tego lusterka. ;)

Wiadomo ze dawniej wszystko bylo lrpsze, nawet kondomy nie spadywały... :D
https://youtu.be/HiHyeOw5kjk

Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka

matjas 30.08.2020 15:28

oj tam oj tam. nie czepiaj się :D

Mallory 14.10.2020 19:29

Jak co roku już 8 odcinek na dzień nauczyciela i piękny tekst "ten twój men jest tak głupi jak ty"::))) 3 min dla chętnych...

majo 14.10.2020 20:11

Najlepszego Mallory z okazji Dnia Nauczyciela:)

Zmyler 14.10.2020 20:35

Mallory i Maju wszystkiego najlepszego - nauczyciele

majo 15.10.2020 10:39

Dzięki.

Mallory 25.10.2020 08:59

Jako, ze zostałem dzisiaj Modem na tym forum to coś trzeba wrzucić żeby się przywitać i pierwszą tremę zabić... wiec cześć::)))

2013 - spotkanie miłośników tenere w Alpach na 30 lecie... w 2023 jeżeli będzie podobne na 40 lecie to palę maszynę i lecę na meeting tenere owners club::)))

Mallory 07.11.2020 16:17

1 Załącznik(ów)
tenere 600 i xr 400 z dzisiaj...

ArtiZet 07.11.2020 20:38

1 Załącznik(ów)
Gdzieś na Czarnym Lądzie...

Mallory 08.11.2020 20:06

1 Załącznik(ów)
a taką kupiłem ostatnio ::)))

wierny 08.11.2020 21:22

Śliczna Japoneczka.:Thumbs_Up::D

Babel 25.11.2020 17:55

Budżetowa w wersji 500 sie na olxie pojawiła
https://www.olx.pl/oferta/yamaha-xt-...tml#e0b6133430

Zmyler 25.11.2020 22:15

Jeśli to by byÂŁa 600 to już bym po nią jechał. Jednak z 500 tak budzetowo nie wychodzi. Sprawdzone na motocyklu forumowicza.

Adagiio 29.11.2020 16:56

Byłem oglądać w piątek tą XT 500Z bo miałem rzut beretką, jednym zdaniem to gruz zajechany przez gówniarzy po polach i okolicznych lasach.
Silnik stuka na górze i na dole, plastiki nie do uratowania, instalacja elekt. nie robi, trudno było go odpalać i kopci jak parowóz, lewy karter klejony, silnik zalany oliwą od góry w konsystencji smoły, na pro linku luz, w kołach nie ma powietrza, nie można spróbować czy skrzynia robi.
Chłopak twierdzi że aku nowe, kosztowało 150 zł i atutem jest że można go uruchomić. Dowód jest, karty pojazdu nie ma, jedyne badanie techniczne w 2013 roku kiedy wydali dowód, ponoć oc tez jest ale nie sprawdzałem. Sprzedaje człowiek, który w papierach nie jest właścicielem, twierdzi ze kupił od kumpla i nie przerejestrował, bo nie, za 3400 do zabrania.

Mhv 30.11.2020 13:07

Piękne podsumowanie..do przeczytania zawsze jak jedzie się gdzieś dalej po moto.. "Polska, mieszkam w Polsce":)

"Motocykl pali od strzała posiada dużo mocy wszystkie biegi wchodzą gładko. "

aadamuss 30.11.2020 15:57

Powinien dać 3400 żeby zabrać :-)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Mallory 30.11.2020 16:55

Cytat:

Napisał Mhv (Post 707085)
Piękne podsumowanie..do przeczytania zawsze jak jedzie się gdzieś dalej po moto.. "Polska, mieszkam w Polsce":)

"Motocykl pali od strzała posiada dużo mocy wszystkie biegi wchodzą gładko. "

To jest trudny temat. U nas motocykle są tańsze w zakupie, ale często później doprowadzenie maszyny do stanu jest bardzo kosztowne. Jak na zimno weźmiemy exela i zaczniemy liczyć, co i jak, szczególnie w motocyklu enduro, to suma bardzo szybko rośnie.

Np. policzmy tę z w/w ogłoszenia, pomijając, że jest to 500 i z częściami silnikowymi problem większy niż w 600.
- 3400 moto
- średni koszt remontu góry (zestaw tłoka, szlif, serwis głowicy, zawory) - 1000 z inną głowicą (ale kupić trudno) 1500,
- średni koszt remontu dołu 1000 - 2000 - korba (600), łożyska (300), wałek (600) (pływający jak w AT::)), zależy czy nie wyjdzie sprzęgło, stator itd...
- uszczelki, karter, oleje itd... ze 500
- zestaw naprawczy gaźnika - 100
- opony z dętkami 600
- lagi serwis 200
- zestaw napędowy 500
Koszt w/w z głowy bo przecież nie wiem co tam jest... ale mniej więcej tyle będzie, co mówi mi szerokie doświadczenie w tych tematach::)))
Mechanik - dodatkowy koszt.

Czyli mamy przedział: ok. 7500 - 8600 PLN z mechanikiem może nawet ponad 9000.
I co mamy za tyle - przeserwisowany motocykl. Ale czy fajny? Raczej nie, bo z padliny, o którą nikt nie dbał od 10 lat nic nie zrobisz - nie wierzę też, że inne sprawy nie wyjdą widząc do czego został doprowadzony ten sprzęt.
A jak chcesz mieć ładnie i chcesz kupić jakieś manetki (tam nie ma::)) plastiki czy lusterka to wyjdzie masakryczna suma - i ciągle jest to padlina.

Kosztowo tak to wygląda niestety.

A co do naszego rynku - niech teraz pojawi się u nas jakaś zadbana tenerka za 10 tyś. to... o panie co tak drogo:)))) A w DE ceny normalnych też od 3400, ale euro::))))

Zmyler 30.11.2020 17:56

Mallory- jakieś 2 lata temu zamawiałem dla kolegi Suchego tłok do 500. Masakra! Prawie 2 razy droższy niż do 600. Coś ponad 900 wyszło za tlok+ pierścienie+ zabespieczenia+ sworzen po upuście. Tylko oryginał i nie da się rozwiercić na 600.

Baza 30.11.2020 18:43

Mam do wzięcia XT 500 i właśnie podejrzewałem że będzie z nim kłopot więc dzięki koledzy że mnie oświeciliście.

Mallory 22.12.2020 10:05

Facet wrzucił na fejsa remont tenerki...

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...9e&oe=6008B009

wojtekk 22.12.2020 11:56

Papuguje z forum XTZ :)

Było takie dziewczę, które napisało kilka lat temu mniej więcej tyle: chłopaki, pomożecie mi wnieść tenerkę (dodam, że dużą 750) na zimowanie?

Kilku się zjechało prężyć muskuły i pytają, gdzie to zimowanie. Ona na to: w kuchni. Generalny remont pieca będę robiła. Odkręcili koła, wnieśli, ona zrobiła remont (bez miliarda pytań na ofrum), znieśli, przykręciła koła i moto śmiga do dziś :) Niewielu z wnoszących by umiało zrobić serwis :)

Dodam, że dziewcznę ładne, strzela z kilku rodzajów broni, zjazdy na linach po kominach przemysłowych, preppers etc :)

Lis 22.12.2020 12:43

Cytat:

Napisał Mallory (Post 710072)
Facet wrzucił na fejsa remont tenerki...

Które to piętro? ;)

Novy 22.12.2020 12:47

Znajomy kiedyś tak składał Jawę 350 TS w domu.
...na dziesiątym piętrze.
Później do niego dotarło, że Jawa nie wejdzie do windy :D

Prince 22.12.2020 13:23

Swój pierwszy motoykl składałem w Krakowie na 4 pietrze. Brak windy. Obecnie w tym samym pokoju stoi niedokończona stara emka.

W mieszkaniu w warszawie w dużym pokoju stoją dwa silniki. Jeden wjechał jako pierwsza rzecz do nowego mieszkania :D

JaTomek 22.12.2020 14:31

Cytat:

Napisał Prince (Post 710110)
Swój pierwszy motoykl składałem w Krakowie na 4 pietrze. Brak windy. Obecnie w tym samym pokoju stoi niedokończona stara emka.

W mieszkaniu w warszawie w dużym pokoju stoją dwa silniki. Jeden wjechał jako pierwsza rzecz do nowego mieszkania :D

A jakaś Kobieta z Tobą mieszka? Musi być strasznie tolerancyjna ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24.