![]() |
|
a może taka nowość od Bridgestone
https://www.youtube.com/watch?v=DkLAb-Xlawc&t=5s |
To znając zycie beda dopiero w połowie przyszlego sezonu
|
A jakie opony obecnie polecacie na zimę? Wiem że, temat był już poruszany ale pewnie od tego czasu już coś się zmieniło i proszę o nowe wytyczne oraz sugestie, interesują mnie dobre zimowe opony na asfalt.
Pozdrawiam Bartek |
Zimowe masz na myśli o oznaczeniu M+S czy ze znakiem "śnieżynki" ???
|
Cytat:
|
Cytat:
https://www.oponeo.pl/artykul/opony-...oze-byc-mylace |
Cytat:
http://www.opony-serwis.waw.pl/index_pliki/Page818.htm |
Dziękuje za wyjaśnienia, a wracając do mojego zapytania to czym się zainteresować?
W czasie kiedy będzie śnieg na ulicy nie mam zamiaru jeździć, ale przy niskich temperaturach to i owszem, opona tylko na asfalt. Co wybrać? |
Jedyne jakie widze typowo zimowe opony co pasuja do CRF to Heidenau K60
90/90-21 TT 54T M+S M/C Silica SiO2. Jest to opona przeznaczona na niskie temperatury, tylnej nie znalazlem. |
K60 sam osobiście używałem w zimie i byłem zadowolony.
|
Wazne by w K60 bylo takie oznaczenie ''Silica SiO2''
Samo M+S nic nie daje bo jest to myk prawny by mozna bylo montowac opony z innym/nizszym indexem predkosci niz zaleca producent motocykla. |
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Podoba mi się ta guma :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakie macie doświadczenia z Michelin Anakee Wild? Planuję je nabyć, jednak na tył (w tej chwili co prawda) są nie do zdobycia. Mam chęć jeździć głównie poza asfaltem wokół komina, aby oswoić się z jazdą poza czarnym. Na dalsze wyjazdy asfaltowe dojeżdzę fabryczne opony.
Nasłuchałem się od różnych znawcow, że ATAS to za ciężki sprzęt do latania w terenie. W związku z tym mam zamiar właśnie w takich warunkach go użytkować. Z góry dzięki za odpowiedzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Bardzo dobra opona na asfalt i szuter, ale bardzo szybko schodzi.
Po ok 5000 km w tym 50%szutrów praktycznie do wymiany. |
Przelatałem komplet pirelli scorpion trail II. Najlepsza opona na drogę jakiej miałem okazję doświadczyć. Oczywiście nie zmieni NAT w supersporta, ale na ułożenie nóg na podnóżkach trzeba wyjątkowo uważać. Na suchym wybitna, szybko łapała temperaturę. Na mokrym dobra ale tu jestem surowy, bo praktycznie żadna guma nie budzi we mnie wystarczającego zaufania na mokrym. Z minusów szybko się skończyła z przodu, 5kkm 90% po górkach. To chyba od pojedynczej mieszanki przy kapciu 90. Z tylu było jeszcze ze 1,5mm do znacznika. Swobodnie można było ją domknąć.
Teraz dojeżdżam karoo street. Zadziwiająco dzielna w terenie szutry, krótkie odcinki piaszczyste, małe błoto. Dobra na suchym i mokrym asfalcie. Z minusów to chalasliwa od 110 ale nie wibruje. Tył obecnie ma 7kkm wytrzyma pewnie jeszcze 1-2kkm. Domykana okazjonalnie. |
Witajcie Panowie.
Po długich rozmyślaniach wybór mój padł na Scorpion MT90. Rozważałem jeszcze TKC70 i Conti Attack2) Niewiele jeżdżę w terenie. Głównie asfalt i czasami szuter. Chciałem aby opona nie była hałaśliwa, trzymała się na mokrym asfalcie i wytrzymała dłużej. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę który ma dobre ceny? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:03. |