![]() |
Cytat:
dziękuje bardzo za pomoc. pozdrawiam:bow: |
Givi złe nie są choc może nie wszystko jest w nich dobrze pomyślane.. Ale jak spojrzeć na ich cenę to są bardzo dobre :Thumbs_Up:
|
StaryS3 -Pomyśl coś o zmianie mocowania gmoli bo z tego co widać masz przykręcone pod śruby mocujące osłonę silnika i chyba śrubki mocujące chłodnicę.
To najgorsze z możliwych rozwiązań.Kiedyś Bartkowiak z motostela takie robił.Przy lepszej glebie urywa dolne mocowanie i często też przy chłodnicy. Miałem takie mocowanie i wiem czym to grozi,zastanów się nad przeróbką, albo zmianą gmoli:Thumbs_Up:. |
To jakie mocowanie polecasz?
Gmoli na inne nie zmienię ale zawsze przerobić te można. Za dużo już z nimi nakombinowałem żeby kupować nowe i od początku przerabiać. |
Panowie coś niezadowoleni z gmoli są. Jeżeli wytrzymacie jeszcze troszkę, to za niedługo zaprezentuję swoje wyroby i mam nadzieję, że się spodobają.
Hej |
Cytat:
Ja po dwóch wieczorach się poddałem z przeróbką i wystrugałem nowiuśkie. Będę w Kłodzku może ktoś będzie chętny to zmajstruję takie drugie |
Zobaczymy, może też będę w kłodzku to się skontaktuję.
|
Ja tam swoje przerobiłem pewnie można by lepiej ,ale spełniają swoją rolę.
Może uda mi się dzisiaj zrobić fotki to jutro wrzucę. W każdym razie do zdjęcia osłony silnika nie trzeba demontować gmoli. W górnym mocowaniu zlikwidowałem płaskowniki,które zastąpiłem rurką w kształcie litery u z montażem do ramy. Przyspawałem do gmoli dodatkowe mocowanie na wysokości punktu gdzie przykręcony jest silnik. Miejsce dotychczasowego montażu pod śruby osłony silnika zlikwidowałem i zastosowałem w celu usztywnienia gmoli płaskownik w kształcie litery u przykręcony do gmoli. Wiem,że ciężko to sobie wyobrazić,ąle postaram się wkleić zdjęcia to będzie widać.:Thumbs_Up: |
Czy kappa i givi to te same gmole? Czy ktoś handluje nimi na forum? w przyzwoitych pieniądzach?
|
gmole Givi
Nie wiem jakich zajebistych gmoli używacie, ale ja 2 tygodnie po zamontowaniu givi, urwałem nimi gościowi tylny zderzak w starej vectrze, pogiąłem klapę bagażnika i tylny lewy błotnik. Sam nawet nie spadłem z moto, tylko lekko prędkość została zredukowana. Żeby była jasność, nie zachęcam do rozbijania sierot wykonujących dziwne manewry na drodze, tylko powiedzieć że GIVI spełnia swoje funkcje. ( to dla tych co zaraz powiedzą że powinienem zapisać się na kurs doszkalający)
|
Pany! Henry zrobił gmole do afry! Do wglądu na forum TA.
|
Witam
Może masz jakis bliższe namiary do tego Henry bo gmole wygladaja naprawde dobrze a ja ma te chyba najgorsze bo sa mocowane kolo chłodnicy i przy alu osłonie,pozdrawiam |
Cytat:
504894578 |
Odświeżam wątek dotyczący gmoli, a mianowicie: czy ktoś z kolegów forumowiczów może zaprezentować zamontowane na AT (07, 07A) gmole produkcji Motostel Robert Bartkowiak (duh). Chciałbym zobaczyć jak wyglądają i jak są zamocowane z każdej strony motocykla. W ofercie jest tylko jedna fotka: http://motostel.pl/oferta.html
Dzięki i pozdrawiam. |
Gmole- spawanie na motocyklu
Witam
Podpinam się do tematu, chociaż mam pytanko trochę z innej beczki. Moja królowa ma pęknięte oba gmole, chciałem je porządnie pospawać po zdjęciu z moto. Konieczne jest jednak wstępne szczepienie, czyli kilka spawów tymczasowych w celu zachowania punktów montażowych. Czy wystarczy odpiąć akumulator jak w przypadku samochodu ? Czy lepiej dodatkowo rozłączyć kostki od tego do czego jest dostęp po zdjęciu boczków dla pewności? |
Zależy czym spawasz, są takie sprzęty, że nawet aku nie trzeba odpinać.
Jak masz zwykłą spawarkę to odłącz baterię od moto i śmiało spawaj, nic się nie stanie. Żadnych kostek nie musisz ruszać. |
Będę korzystał z pomocy zaprzyjaźnionej firmy, chłopaki mi Tigiem klakną.
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Mam pytanie odnośnie gmoli do nowej Afryki. Z doświadczeniem może być średnio :D, ale odnośnie renomy firm już pewnie coś wiecie.
Kupować gmole będę w marcu, więc może do tego czasu oferta się poszerzy, ale na razie do wyboru jest rozwiązanie touratech (http://shop.touratechpolska.pl/stain...rica-twin.html), holan (http://holan.pl/en/africa-twin-crf10...l#.VqeAFRCG8uc), no i fabryczne Hondy. Wygląda na to, że wszystkie mają to samo mocowanie. Holan i Touratech dodatkowo oferują osłony samego silnika (http://shop.touratechpolska.pl/engin...ess-steel.html), natomiast gmol Hondy jest dłuższy z przodu i teoretycznie daje większą ochronę samej czaszy. Rozwiązanie Hondy jest absurdalnie drogie, więc raczej nie biorę go pod uwagę. Touratech czy Holan? Gdzie spodziewać się lepszej jakości? |
|
Cytat:
|
Na moje oko to nie są gmole, które będą chroniły przy glebie, a jedynie stelaże do mocowania pozostłych akcesoriów... nawet holan jasno pkazuje 'do tego przykręcisz ledy za milnion euro'.
Co to ma być mocowanie w dwóch punktach, ide o zakład że z buta je wygnę... Ja bym się wstrzymał, aż któryś z naszych rodzimych producentów coś pospawa. Mam cichą nadzieję, że plastiki będą z niezajebliwego plastiku jak w ktm a nie jak w starych afrach i nie trzeba będzie królowej dodatkowo obciążać... |
Cytat:
Punkty mocowania są przewidziane przez producenta, więc zakładam, że są przemyślane :). Poczekać i tak muszę do marca, bo finansowo nie wydolę ;) Dlatego pytam też o renomę firm, bo dotychczas nie miałem nic wspólnego z producentami akcesoriów, Harrego rozbudowywałem na oryginalnych dodatkach. |
Cytat:
|
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat gmoli do SW- Motech?
|
Cytat:
Pytam, bo spotkałem na forum ludzi, którzy błędnie w swój profil wpisują posiadany motocykl. W RD03 zakładałem wyroby Henrego (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25725) i byłem zadowolony. |
PunKt wszędzie pytasz o SW - przeszukuj forum. Tej marki nie musisz reklamować.
|
Chodzi mi o nową Afrykę.
Jorge, w temacie gmoli zapytałem o gmole, a w temacie halogenów o halogeny. To jakoś nieodpowiednio? Niczego nie reklamuję - wręcz odwrotnie. W salonie pan sprzedawca bardzo mi polecał taki zestaw i chciałem zasięgnąć języka czy jest to rzeczywiście warte swojej ceny. Z tego co szukałem na forum to nikt się nie wypowiadał na ten temat. |
Ja mam gmole Henrego. Na szczęście nie testowane jeszcze, zatem moje zadowolenie niewiele mówi.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26. |