![]() |
Cytat:
Kiedyś przyjechał do mnie ktoś Trampkiem (przepraszam ale nie pamiętam ksywy) bo gdzieś mu założyli TKC i miał szimi. Zdjąłem przednie koło, miało na sobie 30 gram odważników ale okazało się że brakuje jeszcze 30 gram czyli w sumie 60 gram (sporo). Obróciłem oponę na feldze i ostatecznie wyszło 10 gram. Założyliśmy koło i szimi ustąpiło .. Czyli jednak warto wyważać :) |
No warto warto. Na MT21 latam dużym katem do granicy indeksu prędkości a czasem trochę szybciej :) Czyli nieco ponad 170km/h. Co prawda bez wyważenia da się jechać ale po wyważeniu motocykl jedzie spokojniej.
|
No masz.... co pół roku inna odpowiedź na to pytanie.
|
Hubercie szimi czy shimmy?
|
cholera....zdążyłem zdjąć odważniki.. bo miałem 80g po 5g... czyli 16szt... po 8 po obu stronach i mnie denerwowały....czy moge w to samo miejsce jeszcze raz nakleić nowe ??? czy zabrać kolo do wyważenia ??? jeszcze raz .. hmm ... ehhhh.. ja to zawsze w gorącej wodzie jestem kąpany...
|
Pojeździj sobie trochę to się sam dowiesz.
Forum AT to tylko dodatek do motocykla. |
już chyba za zimno aby pośmigać i sprawdzić takie zachowania.. :-( podobno od przyszłego tyg...ma być śnieg.... :-(
|
Cytat:
|
Cytat:
Sorry lubię "spolszczać" niektóre anglojęzyczne rzeczowniki :) |
na moje na przód nie warto ładować TKC
przetestowałem TKC i Mitasa i nie widzę róznicy, a uważać na mokrym trzeba na każdej oponie Mitas z przodu trzyma dużo lepiej w terenie niż TKC Mitas jest dużo tańszy |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:36. |