![]() |
napinacza szukaj na ebay od bmw chyba najlepiej wychodzi. (w ohlinsie tysiaka :( )
wewnętrzna fi 50mm |
Od malego GSa mozna cala tylna zawieche tanio dopasc, napinacz zdjac, a reszte spowrotem na ebaj ;)
Uwaga! Nie rozbieraj napinacza, ani nie wyjmuj tej tulei ze srodka, bo tam jest plyn pomiedzy! Hydrauliczny ;) |
Ma ktoś fotkę przesuniętej pompy? Mam pomysła, ale po co wyważać otwarte drzwi.
|
Cytat:
|
Rozumiem, że kawałek grubej blachy aluminiowej z otworami dopasowanymi do mocowania na ramie i na pompie załatwi sprawę? Si senior?
|
Tak. Było takie nawet foto na forum :Thumbs_Up:
|
Starym czy nowym? Zaraz rzucam ludzi do poszukiwań :D:D:D
|
Nie którym to cza pod nos podać by zauważyli :p
Foto jest w 1 poście w tym wątku :Thumbs_Up: |
2 Załącznik(ów)
Właśnie ciotka jebajowa przysłała mi amorek i przeróby ciąg dalszy. http://africatwin.com.pl/images/icons/icon7.gif
Jestem w trakcie rozmowy z gościem z Ohlinsa i gość potrzebuje do dobrania nowej sprężyny kilku danych o starej więc musiałem nieco rozkompletować amor. Naje .... ałem się co niemiara bo nie miałem ściągacza do sprężyn i jak ktoś się chce zabierać za ściąganie to koszt 35 zeta nie jest taki duży w porównaniu do tego co się na.... robiłem. :mur: Można zastosować też ściski stolarskie, ale wymagana duża para w łapach. :D Napisałem Ohlinsowi że kierownik pojazdu + plecaczek+bagaż = 190 kg i nie wiem czy nie za mało. Ma ktoś rozrysowaną w skali 1:1 blachę do odsunięcia pompy? Jak nie to pozostaje wyskalować fotkę z pierwszego postu. |
Po rozmowie z Ohlinsem dostałem mało konkretną odpowiedź.
Mają sprężyny dł. 250 mm (potrzebna 260 mm) i średnicy wew 57 mm (potrzebna 55 mm). Twardości od 60-115 Nm i w cenie 383 Pln. Jak dla mnie to trochę szkoda, że o te 10 mm krótsza. Z średnicą wew to jeszcze ujdzie. Sam nie wiem jaką twardość wybrać co by potem na kamieniu nie jeździć. :dizzy: Może gdzie indziej by uderzyć? Rady Pany Rady proszę :bow::bow::bow: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:24. |