![]() |
Własnie o tym gadam gópku :D - buchneli mi całkiem przyzwoitą zewnętrzną kurtałę co to się nawet podrzeć nie chciała, a zostawili tą gówienną membrane z foliotexu i podpinkę ze ścierki do garów. Jakby kto chciał to oddam za darmochę oraz gratis i za friko.
LUUUóóóUDZIE!! FRANEK KŁAAAMIEEE!!!! :) :D :) Yhyhyhy :D :hello: |
Ja membranę bym chciał :). O ile dobrze wszyta ;).
|
Noo i dupa, okazało się że moja cudowna HG z goretexem puszcza wodę ;///
Echh, zdaje się że po prostu jest stara i tyle, z tego co się orientuję to stare membry puszczają po prostu.. Jakie polecicie impregnaty do cordury ;//? |
|
Cytat:
Faktycznie jeżdżę TA, może z powodu mniejszej prędkości :haha2: nie mam większych zastrzeżeń. Membrana to Reisa i tak jak pisałem: w jakimś tam deszczu nie puszcza, wiater też nieźle stopuje. Ja jej (membrany) osobiście rzadko używam, głw jeżdżę z wypiętymi wszystkimi warstwami. Dla mnie kurtka ta ma jedną wadę: trochę przyciężka. A reszta spoko, ale jak pisałem, ja mało wymagający jestem. Dla mnie to nie koniec świata jak mi pod kołnierz dmuchnie. Pozdrawiam Jaro |
Modeka Discovery bardzo fajna. Mozna wypiąć membranę i miec prawie letnią kurtkę. Fajne kolory, ładnie uszyta. Jak bym nie miał kasy na Rukkę to bym łyknął to. Reissa nie jest tragiczna.
|
A ja zakupiłem sobie ostatnio kurteczkę RetBike`a - model ATV, takie jasne moro. Jak na kilka jazd które odbyłem to nie mam na co narzekać. Fakt że wcześniej jeździłem w zwykłej kurtce i polarze :) Fajne jest to że jest wygodna, w końcu stworzona do ofika. A i na krótkich trasach nie trzepocze. Cena 350zl - "promocyjna" bo rozmiar 3XL :)
|
Cytat:
Ino nie wiem czy jest dobrze wszyta. Ja wogóle nie wiem jak to jest "dobrze" bo membranexy jednowarstwowe to po prostu zajebiście gęste sitka, o oczkach dużżżo mniejszych od kropelki wody ale większych od cząstki pary wodnej. A sitko jak to sitko - w obie mańki takie same. Zresztą było to juz gdzieś rozkminiane na forómie. Over :hello: |
Panowie jesli chcecie sprawdzic membrane w którą ma być stronę to przyłożyć membrane do ust i mocno dmuchnąć, ta strona która lepiej przepuszcza powinna być wewnątrz. Nie wiem jak to zadziała z membranami "no name" ale z Gore to dziala.
|
Jaro5000 czytałem właśnie Twoje posty na temat tej kurtki, ja tam też wymagający nie jestem.
Wczoraj znowu ją mierzyłem i kołnierz wydawał mi się dobrze dopasowany i nie był jakoś strasznie niski. Niestety nie ma nigdzie w Wawie w jasnym kolorze i trzeba zamawiać. Cytat:
Dzięki Jaro i Podos :Thumbs_Up: Teraz czy ktoś z Was ma Vanucci Ventus III ? Jest tylko 300 zł droższa od Modeki i chyba się na nią zdecyduje. http://www.moto-akcesoria.pl/kurtka-...nczowa,p,25980 Chociaż patrząc na wentylację to modeka ma dużo więcej odpowietrzników + tylna kieszeń |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:09. |