![]() |
Teraz zaryzykuje twierdzeniem że ustawienia zawieszenia pod teren i asfalt się różnią.
|
Przód wpada w wibracje, pogarsza się komfort i bezpieczeństwo jazdy przez zmiane powierzchni przylegania opony do nawierzchni.
|
co tu dumać, opony przednie się ząbkują i tyle, szczególnie kostki
chyba można z tym żyć :) |
Z tym Technikum Samochodowym W Radomiu to napisałem w nadziei że też ktoś kończył. Kończyłem dwadzieścia lat temu wiec wiedza też z tych czasów...Ale pewnie to jest powodem. Po prostu opona a sztywnym ustawieniu zachowuje się na asfalcie jak przy zużytym amortyzatorze nie ma kontaktu z nawierzchnią podskakuje.Postawiłem nieśmiało tezę jak ktoś przeprowadzi dowód to będę wdzięczny.
|
Jak widać ludzie jeżdżą na wyząbkowanych kapciach i nic im nie przeszkadza. Ja też nie zauważyłem nic specjalnego. A na tyle to miałem takie zęby, że Godzilla to by srała na sam widok :D i jeździłem :D Dlatego też pytam. Nieświadomość ratuje ludzi.
Dobrej nocy |
To ja się tylko dorzuce dla urozmaicenia tematu.
Mianowicie moje TKC na przodzie są wyząbkowane bardzo smiesznie bo te centralne kostki są jak nowe a te parami prawie zanikły. Czyli mam wystajacą kostkę co ok 10cm :). I to wszystko przy praktycznym braku hamowania przodem, no może jak staje na światłach w mieście. To w kwestii hamowania głównie. |
Cytat:
Mój TeKaC z przodu ma ok. 12tkm i ma jeszcze z połowę mięsa, jest wyząbkowany trochę, ale polata pewnie do 20tkm. ;) E09 z tyłu już prawie TWI dotyka przy takim samym przebiegu. Ale ja jeżdżę ostro i większość po czarnym w Wawie. A przodem hamuję duuużo i mocno, tyłem zresztą też. :D A i jeżdżę na 2,75/21 i nie mam zastrzeżeń. :Thumbs_Up: |
Przodem znaczy się PRZEDNIM HAMULCEM - to dla tych bez kawy z rana.
A z tego co piszesz i co ja pisze wynika że HAMOWANIE PRZEDNIM HAMULCEM, pomaga w równomiernym zużyciu opony, a nie ją ząbkuje. Swoją drogą moje TKC są do wywałki po ok 7-9 kkm. ciekawe .... |
No to powtórzę pytanie: czy motórem da się jeździć nie hamując PRZEDNIM HAMULCEM?? :cool: To czym, tylnym tylko?? :dizzy:
PS. kawy nie używam, więc zakładam, że to było do mnie. :p |
Tak.. i silnikiem
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:27. |