Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Szyba MGG - jaką kupić? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4725)

MaRP 27.02.2010 21:09

Cytat:

Napisał rambo (Post 86796)
Szyba z MGG jest dość, hmm, krucha. Żadna szyba nie da Ci 100% komfortu jak w Goldwingu.
Po przerobieniu większości szyb dostępny i niedostępnych w PL stosuje rozwiązanie: Fabryczna szyba + deflektor. Przy 190cm można by zamówic większy deflektor bo taki standartowy to też ci będzie w czapke dmuchać.

Fabryczna szyba i deflektor Touratecha - nie ma cmentarza na szybie kasku, ale trochę buja mi kaskiem.

Fabryczna szyba i deflektor od Kuby (który jest o 2 cm wyższy i węższy od Touratechowskiego) - przy maksymalnym postawieniu do pionu strugi przechodzą wysoko nad daszkiem, już nie buja mi kaskiem, zostaję przy tym zestawie.
Górna krawędź deflektora jest poniżej lini wzroku, inaczej naprawdę przeszkadza.
Coś śmiesznego na koniec: mam 170 cm wzrostu :haha2:

Jarek 02.03.2010 09:31

a ja jeżdżę z szybą z MGG wyższą od oryginału o 14 cm...jest bardzo dobrze /mam 180cm/- gdybym palił, to mógłbym to robic na moto:):)- kilka dzwonów terenowych zaliczone= szyba cała...ale na jakieś cioranie po krzokach zakładam oryginał, pzdr:)

robal1987 10.04.2010 19:50

zakupiłem szybkę z MGG za całe 165 zł z przesyłką - 50 cm wysokości, góra lekko wygięta do góry, problem przestał istnieć. Szyba pasuje idealnie, wprawdzie jest fabrycznie jakby lekko hmmm... krzywa, ale ogólnie kryterium koszt-efekt rewelacja. Pozdrawiam, dzięki za podpowiedzi

Wegrzyn 12.04.2010 17:44

Cytat:

Napisał robal1987 (Post 109614)
zakupiłem szybkę z MGG za całe 165 zł z przesyłką - 50 cm wysokości, góra lekko wygięta do góry, problem przestał istnieć. Szyba pasuje idealnie, wprawdzie jest fabrycznie jakby lekko hmmm... krzywa, ale ogólnie kryterium koszt-efekt rewelacja. Pozdrawiam, dzięki za podpowiedzi

Wrzuć jakieś foty jak to po zamontowaniu wygląda.

BART_76 14.04.2010 21:14

Ja też wałkowałem ten temat i stanęło na dwuczęściowej MRA.Ma ona około 46 cm wysokości i można ją podnosic i opuszczac 5 cm i do tego estetyka wzorowa .

Wegrzyn 14.04.2010 21:57

Cytat:

Napisał BART_76 (Post 110349)
Ja też wałkowałem ten temat i stanęło na dwuczęściowej MRA.Ma ona około 46 cm wysokości i można ją podnosic i opuszczac 5 cm i do tego estetyka wzorowa .

Ludzie wklejajcie jakieś foty, albo link do aukcji. Ja walczę ze swoją oryginalną + deflektor od Kuby i ni jak nie mogę jej sensownie ustawić, żeby mi głową nie targało. Szukam jakiegoś rozwiązania na dłuższą trasę dlatego dopytuję :bow:

robal1987 14.04.2010 22:21

foty jak ta MGG wygląda po zamontowaniu na mojej Afri zarzucę jak tylko dorwę jakąś cyfrówkę, chwilowo nie mam mojej ;)

Andrez 16.04.2010 13:58

Mgg na moim moto też okazała się lekko koślawa. Nie wiem czy przez to nie ściąga mnie na lewą stronę :haha2:Poza tym nie wiedzieć kiedy i w jakich okolicznościach pojawiło się pęknięcie... Co do muchołapa to najpierw popróbuję zanim kupię.

Uriel 16.04.2010 14:12

Te szyby będą pasować do RD03? Ja w mojej mam jakieś strasznie zużyte truchło z popękanymi mocowaniami i tylko czekam na dzień gdy mnie zdekapituje.

Szukam czegoś w miarę wysokiego bo mam 195cm. Pogodziłem się już z tym że będzie mi waliło w pysk bez deflektora, ale chciałbym się móc schować za szybą jak się lekko zgarbię :-)

majki 16.04.2010 14:42

Cytat:

Napisał Uriel (Post 110642)
Te szyby będą pasować do RD03? Ja w mojej mam jakieś strasznie zużyte truchło z popękanymi mocowaniami i tylko czekam na dzień gdy mnie zdekapituje.

Szukam czegoś w miarę wysokiego bo mam 195cm. Pogodziłem się już z tym że będzie mi waliło w pysk bez deflektora, ale chciałbym się móc schować za szybą jak się lekko zgarbię :-)

No to raczej będzie problem. Też mam 195 wzwyż i jak narazie nie znalazłem idealnego wyjście.:confused: Mam mgg wysoką, lekko podniesioną do pionu i teraz dostaję centralnie w oczy, ale przynajmniej się mogę wyprostować. Wcześniej dostawałem w szczękę i się garbiłem-było nie wygodnie. Teraz bym spróbował wersję z oryg. szybą i jakimś deflektorem. Możliwe, że zrobionym z mgg, bo jest pęknięta w połowie i nie wiem ile jeszcze pociągnie (wywiercona dziurka na końcu pęknięcia, powertapem zaklejona :) ). Podobno niska szyba daje radę, bo się dostaje "czystą" strugą powietrza, a nie "zwichrowaną" przez szybę. Coś w tym jest, bo jak jadę na stojaka jest spokój w kasku, a za szybą to jak w pralce.:dizzy:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:03.