![]() |
Cytat:
|
959,40 złociszy z darmową dostawą po kilkunastu godzinach od zamówienia, do weekendowego paczkomatu.
Kupując na stronie producenta, można wyrwać 30% upustu z hasłami podawanymi w wielu recenzjach na YT. Wychodzi podobny koszt. Dziś testy Carpuride W702 PRO w terenie. Po 2 godzinach jazdy powiem, że jestem zadowolony. Łatwość obsługi w rękawicy, przełączanie między aplikacjami w AndroidAuto, rozmowy telefoniczne w trakcie nawigacji i podczas słuchania radia internetowego - wszystko tak jakbym sobie wymarzył. Telefon w kieszeni zagrzał się do 34 °C, więc spoko. Następnym zakupem będzie dedykowany do HJC intercom. Moje i plecaczka T_COM-y już ledwo zipią i trochę się gałki klekocą. :D Od trzech lat kupuję Smart HJC 10B, ale dziś okazuje się, że są nowsze modele z bluetoothem 5.1 obsługującym więcej połączeń na raz. Niestety niekoniecznie pasują do mojego kasku. Będę musiał przymierzyć i/lub będę rzeźbił. |
Testów ciąg dalszy.
Dziś świeciło pełne słońce (od niedzieli zima wraca), więc wybrałem się na przejażdżkę, by przetestować te 1000 nitów Carpuride. Jest super. Dla zainteresowanych filmik z testu: https://1drv.ms/v/c/528a2931c7a16e33...x3PDA?e=VlKBlD |
Cytat:
|
Oj tak!
Wykastrowali obsługę dwoma palcami, pono celowo, bo w rękawicach to byłby koszmar. Jednym paluchem można bez problemu powiększać, pomniejszać, przesuwać. Obsługa banalnie prosta, łatwo paluchem trafić na tych 7 calach. Dwa połączenia bluetacza równocześnie i można nawigować, słuchać muzyki, radia i jeszcze z plecaczkiem gadać. No rewelacja! |
Dlaczego mapa ciągle się rusza jak by nie mogła się odnaleźć , czyli punkt nie przesuwa się płynnie po drodze w trybie rzeczywistym a skacze.
Takie nawigowanie to było w samochodach 20 lat temu że dojeżdżał do krawędzi i wtedy mapa przeskakiwała. Czy to taka uroda tych urządzeń , ustawień czy inne czynniki? |
Mapa korzysta z GPS w telefonie. Carpuride nie ma wbudowanego GPS-a. Jaki telefon, taki GPS... panie Dzieju... Mam sfatygowanego firmowego Samsunga A53.
Poza tym to Yanosik w mapie 3D, więc telefon może nie wyrabiać na mapach online przy słąbym zasięgu w mojej wiosce - w tle miałem włączone kilka firmowych aplikacji. Od 2:05 zaczęło być lepiej. Na co dzień używam map Googla i wierz mi, jest super płynnie. W drugiej części jechałem na Googlach, ale miałem przełączone na widok całości więc nie widać tego. Potestuję to jeszcze. |
Ok , testuj.
|
Dziś jeszcze raz pojechałem na testy i zauważyłem, że na AA skacze mi tylko Yanosik. To chyba ze złości zamiast reklam... :D
GoogleMaps i MapyCZ są bardzo płynne. Tu trzyminutowy filmik z porównania: https://1drv.ms/v/c/528a2931c7a16e33...oUMgw?e=BJjO5e |
MrWaski gdzie ją wpinałeś pod zasilanie ?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:04. |