![]()  | 

Ja do swojego Vapora chyba przykleiłem jakimś poxipollem do tego plastiku i kula. Chyba tekst Pastora mnie tak natchnął ;) 
	pozdr, laska  | 

1 Załącznik(ów) 

Czytam tak, że wklejacie w otwory w tarczy i jakoś nie mogłem sobie tego u mnie wyobrazić. A przecież ja nie mam oryginalnej tarczy :Sarcastic: 
	Załącznik 21051 Będę musiał coś wykombinować. Dzięki wszystkim.  | 

W takim wariancie jest dużo trudniej. Może wersja rowerowa - czyli magnes na szprychę a czujnik na zacisk? Daleko tam jest? Ty sobie na lagę czujnika nie założysz ;) 
	pozdr, laska  | 

A więc zrobiłem tak, że rozebrałem stary dysk komputerowy. Odłamałem kawałek magnesu około 1cmx0,5cm i przyłożyłem do tarczy (bez kleju się trzyma). Do osłony lagi na kleju przykleiłem czynik rowerowy. Później kalibracja i wszystko działa jak należy. Przy przedkościach ok 120km/h rozbieżności pomiędzy GPS a licznikiem to około 5km/h.  
	I'm happy. Dziękuję wszystkim za pomoc.  | 

to sobie przeprogramuj żeby nie było różnic. 
	A jak podpiąłeś czujnik rowerowy? Bo mi właśnie zjadło ślimaka :) i przerzucam się na magnes. Pytanie właściwie o to jak poradziłeś sobie z tym że rowerowy ma jeden przewód a acewell ma wtyczke na dwa.  | 

3 Załącznik(ów) 

Cytat: 

Hm, mój ma dwa przewody. Dostałem go od kumpla co prowadzi serwis rowerowy. A podłączenie i umieszczenie czujnika i magnesu wygląda tak: Załącznik 21135 Załącznik 21136 Załącznik 21137  | 

Aha. Poszukam takiego bo acewell ma czujnik za 70 i śrubę za 20zł. Najtanszy licznik rowerowy to grosze.:Thumbs_Up: 
	 | 

4 Załącznik(ów) 

Ja u siebie, przed zmianą zawieszenia miałem tak: 
	Licznik rowerowy na Alledrogo 9zł, magnez na tarcze tutaj http://www.trailtechproducts.co.uk/c...#a1_21B011_2d6  | 

Cytat: 

| 

Kurcze w moim acewell wskazania obrotów prawie dublują faktyczny stan. Jak dodaję gazu skaczą zbytnio a potem albo wskażą stan faktyczny albo go przewyższają. Co można z tym zrobić? 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56. |