![]() |
Cytat:
Tak mam, założony. Polutowane itd. Bez obciążenia 14.5, z obciążeniem 14.3-14.4V pokazuje. Wziąłem na razie jakiegoś Taiwańczyka, zobaczymy jak długo się spisze, kupić jeszcze w zapas coś muszę i jeździć obserwować. Kupiłem woltomierz i dumam gdzie się wpiąć? Mam ładowarkę USB na dwa wejścia, długa instalacja od niej jest, jest bezpiecznik, podłączona pod Aku i dorobiłem przełącznik pod siedzeniem żeby komuś nie przyszło do głowy lądować na zgaszonym Moto. Opcja pierwsza to plus w kostkę i startera, a dokładnie w pin od "awaryjnego gaszenia" Moto. Masa w ramę. Druga to zabawa z przekaźnikiem i zrobić raz a tak żeby i woltomierz i ładowarka działała na przekaźniku. |
1 Załącznik(ów)
wpiecie w obwod hamulca tylnego. bez niszczenia instalacji, izolowania, lutowania. rozpinasz czujnik hamulca tylnego wpinasz bypass, dajesz oczko na mase i masz +12V po kluczyku. jezdziles juz? uspokoil sie obrotomierz?
ewentualnie polecam moja zabawke w wersji ECO - bypass dostaniesz gratis: https://africatwin.com.pl/showpost.p...4&postcount=20 4 linie po kluczyku 30A - wielkosc paczki fajek |
Cytat:
P.S. Jak jutro pogoda pozwoli, przejadę się i dam znać czy się uspokoiło to co mnie martwiło |
2 Załącznik(ów)
jakim cudem kostka ma 3 piny jak wszystkie czujniki sa takie sam dla wszystkich XRV? jeden pin masz pusty? czujnik tez ma 3 'sloty'?
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
P.S. Już znalazłem na schemacie, to kostka od świateł i kierunków :dizzy: |
|
Wróciłem, jestem po przejażdżce na Mazury.
Szarpanie oraz dławienie silnika ustały, podczas jazdy z światłem mijania 14.2V, na postoju bez obciążania 14.5, a z 14.3 około. Obrotomierz dalej lubi zafalować ale nie tak bardzo jak wcześniej. Gdzie znajduje się czujnik obrotów? Zajrzę tam kiedy przy okazji, czy może styki w zegarze trzeba przeczyścic. |
1 Załącznik(ów)
ziew... stawiasz piwo Mallory :D
obrotek jest podlaczony do wyjscia z modułu, ktore zasila jedna z cewek. na schemacie pokazalem to strzalkami przy obrotomierzu i przy module. we wiazce jest rozszycie na cewke i obrotek. z tego samego zrodla w niektorych wersjach zasilany jest stycznik od pompy. nie wiem jak jest u Ciebie. na schemacie ktory wrzucilem jak krecisz rozrusznikiem/silnikiem modul daje sygnal na jedna z cewek, na stycznik pompy i na obrotek. jako takiego czujnika obrotow walu nie ma. teraz we wtryskowcach to sie nazywa CKP od crank position. |
Cytat:
|
Jestes pewien, ze to modul a nie stycznik od pompy ktory jest obok? masz modul na dwa wtyki czy jeden duzy?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:11. |