![]() |
Cytat:
|
2022 bez szans, optymistycznie 2023 też planuje wycieczkę w tamtym kierunku.
|
Cytat:
|
Już widzę papierkologię na granicy. Zamiast 4 będzie 8 godzin stania. Oj czekałbym.
|
Pamiętam jak celnicy mieli ze mnie bekę przy wypełnianiu dokumentów. W końcu wysłali mnie do największej kobiety na przejściu i po tym jak wystrzelili mi petardy na niedźwiedzie puścili dalej.
|
Bekę to mieli celnicy rosyjscy (na granicy z Mongolią) gdy nam powiedzieli, że nas w Rosji nie powinno być i w zasadzie przyjmują, że nas nie ma, bo na granicy z Łotwą nie odnotowali w systemie naszego wjazdu. Choć mieliśmy wszystkie kwity i pieczątki wyjaśnianie zajęło ponad 4h.
Pytaliście o wizy biznesowe ? My takie właśnie mieliśmy i tylko raz czepiali się, czy faktycznie przyjechaliśmy w interesach (było to na powrocie przy granicy z Ukrainą więc już był luzik). |
Z kolei u nas na granicy rosyjskiej atmosfera zagęściła się jak Marek zapytany czy przewozi jakąś broń odpowiedział, że nie.... bo sobie kupimy w Rosji i zapytał, czy celnik wie, gdzie mają w dobrej cenie.
|
Cytat:
|
Dopóki się nie pootwierają.. to może zaroponuje abyśmy w tym wątku wrzucali wspomnienia, przygody jakie nas spotkały na wschodzie, będzie miło powspominać i czas może szybciej przeleci..hmm? ;)
|
Ze mnie mieli bekę jak przy trzepaniu bagażu wyciągnąłem maczete :)
Nie wiem po kiego mi ona była, ale miałem heh- w sumie mój pierwszy wyjazd na wschód to był, więc miałem wszystko. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:34. |