Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Polska (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Czy WR250f nadaje się do wakacyjnych podróży? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37931)

_-aska-_ 15.04.2021 11:29

Cytat:

Napisał Dredd (Post 727924)
Nie przejmuj się tym! ;)
Nam - czytającym się podobał :D
Dobra opowieść

Dzięki!

I ciekawe o czym będzie w tym roku :confused: Bo z planowanej Chorwacji chyba jednak nic nie wyjdzie... Co ma też swoje zalety, no bo do Chorwacji trzeba byłoby załatwić inny motur. A taki na przykład Dolny Śląsk by może Zebra dała radę obskoczyć.

Emek 15.04.2021 11:31

E tam. Zebrów co prawda w Chorwacji nie widziałem ale klimat sprzyjający więc moż by się uchowała. Tylko co na to Prince? To będzie z fafnaście serwisów :D.

_-aska-_ 16.04.2021 09:24

Cytat:

Napisał Emek (Post 729595)
Tylko co na to Prince? To będzie z fafnaście serwisów :D.

Można byłoby to nazwać "ostatecznym sprawdzianem siły łączącego nas uczucia" ;)

Prince 17.04.2021 10:31

Z tym serwisem nie jest tak źle, bo jakie można odnieść wrażenie czytając z boku. W sensie ze dostęp do wszystkiego jest łatwy i przyjemny, a robota skomplikowana na etapie tylko planowania materiałów i narzędzi które trzeba mieć. W sumie to po trzech dniach ciągłej jazdy i tak mam przesyt i jest pretekst odpocząć kręcąc śrubki ;D

Bardzo wiele przemawia, ze tym ze serwisy przy takim amatorskim zastosowaniu można byłoby grubo przeciągnąć bez strat dla trwałości silnika. Np pewnie nie musiałem zaglądać do zaworów w połowie trasy i tez nic by się nie stało. A olej to litr plus filtr i jakieś 15 min kręcenia się koło moto z kanapką w dłoni przy śniadaniu. Zaworowo są ponoć tacy co i 5tyś km mają w dupie że uciekły 2 setki, ale już przy 2tyś bym nie zniósł nerwowo braku kontroli. Może to mój problem. Podobnie mam z XR. Niby nic się nie zmienia ale instrukcja mówi zaglądnąć to zaglądam.

Urlop był super. I wielkie podziękowania za gościnę dla Remigiusza z Wierzchucina za udostępnienie warsztatu.

KORNIK 17.04.2021 10:41

2 Załącznik(ów)
Prince dobrze że zaglądasz bo to się robi z silnikiem jak się nie zagląda:D

CzarnyEZG 17.04.2021 10:45

Ale, że co?

XRV miało seryjne trzy zawory na cylinder i nikt nie narzekał.

Prince 17.04.2021 10:49

Cytat:

Napisał KORNIK (Post 730047)
Prince dobrze że zaglądasz bo to się robi z silnikiem jak się nie zagląda:D

No właśnie. Jestem na takiej fejsbukowej grupie dla gimbazy gdzie sie człowiek naogląda takich wyników, to później panikuje. A najczęściej to wynik tego ze sprzęt w najlepszym wypadku serwisowany przez kolegę co grzebał przy traktorze taty.

CzarnyEZG te nasze dupalsporty to inne światy w porwaniu z nawet tak starymi WR. Pod względem prowadzenia ale i serwisu.

RAVkopytko 19.04.2021 16:58

Cytat:

Napisał _-aska-_ (Post 729594)
A taki na przykład Dolny Śląsk by może Zebra dała radę obskoczyć.

Miejsce na autko z przyczepką mam pod domem jakby co, W kamieńcu Wrocławskim i na Bajkał nie daleko ;)

_-aska-_ 19.04.2021 22:44

Cytat:

Napisał RAVkopytko (Post 730294)
Miejsce na autko z przyczepką mam pod domem jakby co, W kamieńcu Wrocławskim i na Bajkał nie daleko ;)

Bardzo dziękuję! Niestety żeby skorzystać z propozycji trzeba byłoby mieć autko, przyczepkę oraz umieć tym jeździć ;)

W ogóle szkoda wielka, że Pstrąże już nie istnieje. Nie zdążyliśmy obejrzeć wszystkiego :(

RAVkopytko 19.04.2021 23:06

To zapraszam na pit stop serwisowy :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:50.