Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=250)
-   -   Opony Motoz Tractionator Adventure w NAT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37031)

Melon 18.02.2022 18:29

Zylek ten kolega na meridianach lata w terenie jak to się sprawdza ?

zylek 18.02.2022 18:33

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 770041)
Zylek ten kolega na meridianach lata w terenie jak to się sprawdza ?

Nigdy nam się nie złożyło w teren razem, ale idę o zakład, że jest dobry i tam :D Oczywiście opona wówczas byłaby inna.

Dubel 18.02.2022 19:40

Cytat:

Napisał zylek (Post 770038)
Prosta sprawa, mieszkam na styku schwarzwaldu, alp i wogezów. 90% jeżdżę po górach. Zakręty, zakręty i jeszcze raz zakręty, w związku z tym hamowanie i przyspieszanie. Jeżdżę dynamicznie, a dodatkowo mam znajomego, z którym czasem jeżdżę a za którym ledwo nadążam. Pewnie zaraz powiecie, że niemożliwe ale gość ma pościerane podnóżki tak że ich prawie niema! Mało, ma pościerane mocowanie podnóżka i to wszystko w NAT. W 3,5kkm motoz adv na przodzie załatwiłem na cacy, z czego może 500 była wykorzystana zgodnie z przeznaczeniem w terenie (FR +IT). Jak była dociśnięta w czarnym lesie, ja na motoz tył i przód a szybki kolega na dunloapach meridianach, to prawie się z niej wióry sypały, tak że w pierwszej chwili myślałem, że wylały lagi. Zrobił się z nich taki gruby kurz. Jestem religijny jeżeli chodzi o ciśnienie, wiec to nie to. Koła zawsze wyważone.
Może to i świetna opona w teren albo na przelot po autostradzie i wtedy 15kkm, ale na asfalt po winylach się nie nadaje. Notabene u mnie wszystkie opony schodzą w mig, dlatego pisałem, że 7tysi z tkc80, to był niezły wyczyn, ale w tym z połowę akurat to była autostrada (1 przelot do polnocnych wloch i 1 na Sardynię). Ot to i cała zagadka

To przy takim uzytkowaniu moze Motoz GPS przod i tyl? Tez zabijam wszybko opony na norweskim asfalcie ale Motozty daja mu rade

Melon 18.02.2022 19:44

Zylek chodziło o opony dunlop meridian. :D
Kolega jeździł na nich w terenie ?

zylek 18.02.2022 19:55

Cytat:

Napisał dubel (Post 770048)
To przy takim uzytkowaniu moze Motoz GPS przod i tyl? Tez zabijam wszybko opony na norweskim asfalcie ale Motozty daja mu rade

Dubel ja nie szukam porady, ale dzięki. Kolega rekja, pytał o Motoz Adv to napisałem, ale się wywiązała burza, że niemożliwe…

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 770049)
Zylek chodziło o opony dunlop meridian. :D
Kolega jeździł na nich w terenie ?

Jak pisałem nie złożyło nam się razem w krzaki = nie mam informacji jak robą meridiany w terenie.

rekja 19.02.2022 15:52

U mnie ma to na SAT być założone, mnie najbardziej RallZ się podobają ale troszkę o szybkie ząbkowanie się obawiam. Trzeba kupić założyć pojeździć i się wszystko wyjaśni.

konrade 21.02.2022 17:51

Bo troche masz niedopasowane opony do stylu jazdy, wirc teudno sie dziwic, ze sie tak szybko koncza…

RedDragon 06.03.2022 11:31

Witam, Panowie ma ktoś porównanie TKC 80 do Motoz Rall Z zarówno w jeździe w off jak i po czarnym? TKC 80 znam bo mam, ale chciałem coś ostrzejszego w terenie w wersji bezdętkowej.

Pawel_z_Jasla 10.03.2022 12:38

W mojej ocenie Motoz zdecydowanie lepszy jeśli szukasz czegoś "ostrzejszego" ale Ja nigdy nie miałem najlepszego zdania o możliwościach "offowych" TKC80 więc może nie jestem tu obiektywny ... Miałem Tractionatory Rallz w zmotanej xtz a potem w Xchallengu Deserty i obie oceniam na mocne 4+
Ps.
Oczywiście na czarnym trzeba mieć świadomość do czego te opony służą /szczególnie deserty/

ATomek 11.03.2022 12:41

Cytat:

Napisał rekja (Post 770141)
U mnie ma to na SAT być założone...

Przepraszam, co to takiego SAT?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:30.