![]() |
Bośnia jest super. Wszystkie noclegi zrobiliśmy na dziko, codziennie z dostępem do jakiegoś jeziora :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Don Pedro,
Dzięki za namiar. Zaczekaj, Widziałem zdjęcia w Waszej relacji i muszę powiedzieć, że miejsówki biwakowe świetne. Onufry, Nie planujemy. Jedziemy:) |
Zakochałem się w Bośni w tym roku!
Nie jestem raczej z tych "na dziko", ale w mojej relacji opisałem parę fajnych miejscówek do spania za rozsądne pieniądze: http://tourturek.blogspot.com/p/bosnia-2019.html |
W poprzednie wakacje spędziłem w Bośni miesiąc.
Prawie wszystkie noclegi ogarnąłem na dziko. Co ważne, jechałem osobówką, więc o miejscówkę było trudniej niż w przypadku motocykla lub terenówki. Problemów z zakazami nie zaobserwowałem. https://www.facebook.com/pg/pelnymga...76654925801594 W kwestii min mogę tylko napisać, że nie chodzę tam, gdzie są oznakowane pola minowe i nie wchodzę w wysoką trawę / gęsty las. Wydeptane ścieżki / szlaki / drogi traktuję jako bezpieczne. Spotkałem ekipę, która zajmuje się rozminowaniem terenu. Zastanawiałem się nad taką kwestią: Mam zaminowane pole, przychodzą fachowcy, siedzą dwa miesiące i na koniec mówią, że skończyli i już jest ok. No nie wiem, czy mógłbym tam na luzie grać np. w piłkę ;) |
Cytat:
|
Bardzo Państwu dziękuję.
Widzę, że miejsc do spania nie zabraknie. Pozdro. |
Cytat:
|
Na Bałkanach jest bardzo jadowita żmija--UWAGA
I w Durmitorze jednemu z naszych kolegów wlazł do buta zostawionego na zewnątrz namiotu skorpion. Ugryzienie skończyło się wizytą w szpitalu i jazdą z opuchniętą nogą. Maj ,czerwiec--długie dni i już ciepło BAŁKANY SĄ SUPER. ciał |
Cytat:
A co do skorpionów - fakt - też żeśmy z Tadziem z butów wytrząsali, a jak ktoś jest uczulony, to serum wozić. |
Michał
w Waszym przypadku nie trzeba wozić serum, BO WASZE SERY-UM tak śmierdzą że skorpiony popełniają samobójstwa. ciał |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:55. |