![]() |
o ja jebie spadłem z krzesla jak cennik zobaczyłem.
|
Oszczegauem!!!! :) :) :)
|
Cytat:
Taką chcę. Daj znać czy uda Ci się załatwić - stawiam flaszkę :) |
CROSSFIRE 12x50 G vtx AB Z racji wykonywanej pracy,testowałem wiele rolnetek .Najlepiej wypada crossfire,stosunek jakości do ceny,czyste pole bez załamań,wyostrza,przybliża znakomicie np;nikon w tych parametrach wypada słabo. Jakość wykonania i wielkość sprawia, że warto mieć nawet amatorsko.
|
Cytat:
Jutro będę wiedział czy coś się jeszcze da wycisnąć. |
Zrób jak radzi matjas. Stary DDRowski Zeiss lub ruska "olimpijka" - jeśli ma być tanio i dobrze:) Po zakupie oddasz do czyszczenia i kolimacji i masz sprzęt na lata.
|
3 Załącznik(ów)
Zrobiłem mały test;)
Nazwy jak na foto. Ruska kupiona sto lat temu (było trudno kupić w PRL-u) i XX (dostaliśmy jako nagrodę w regatach) Ruska ma żywe kolory, jakby więcej światła, XX przytłumiona - kolory "brudne" jakby jakiś filtr był założony. Większa czułość regulacji po stronie ruskiej. Ruską w nocy przy minimalnym oświetleniu idzie coś zobaczyć XX nie za bardzo. Ruska w zestawie filtry. W XX brak Futerał ruskiej ze skóry sztywny + (pasek) XX torba z miękkiego materiału. |
A jak pachnie ten ruski futerał...
|
Kazmirze , teraz to ludzie płacą za reklamy , nazwy , firmy , ......... a kiedyś to się kupowało lornetkę.
W domu jest jeszcze stara ruska metalowa z tamtych czasów :Thumbs_Up: , mam też Bushnella 20x50 power view . Na łódce używam chyba właśnie takiej jak twoja ruskiej ( sprawdzę) i działa. No ale jak się wyda parę tyszł to może przekonanie że lepiej widać jest tego warte :) |
Kupują tak samo, tylko teraz mają wybór.
KTM, YAMAHA, HONDA, BMW, DUCATI...... a nie tylko WSK i to na kartki..... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:40. |