![]() |
Radio jak to ci zgaśnie? Jeżdżę automatami od lat i jeszcze nie zdarzyło się aby zgasł. To chyba niemożliwe.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze raz powtarzam: nie da się zgasic/zdławic przypadkowo silnika niezależnie czy z górki, czy pod górkę, czy na prostej. To właśnie jedna z wielu zalet tej skrzyni |
Może radiologowi chodziło o odpuszczenie manetki gazu na zero. Myslę,że to może mieć miejsce.Tyle tylko ,że to łączy się zazwyczaj z hamowaniem,które może zapobiec spadaniu.
Przy manualnej skrzyni , jedną z technik zatrzymania się jest wygaszenie silnika na podjeździe. Tego nie da się zrobić z DCT, a jeśli ktoś wyłączy ze switcha, to rzeczywiście ma problem z lotem w tył, o ile nie powstrzymają tego hamulce. To jest jedna z tych bolączek , jak na razie której nie sprawdziłem , ale się obawiam. |
Dokładnie o to HarryLey4x4
|
To też dali hamulec ręczny, tam gdzie manuale mają sprzęgło.
|
spróbuj na podjeździe stromym, zatrzymać motocykl w miejscu zapinając ten ręczny hamulec ...
|
Automaty miałem w autach i skuterech ale normalnym moto..nie wiem..gdzie zabawa biegam, sprzeglem, obrotami..??? Jako osoba bez doświadczenia powiem ze nie wyobrażam sobie automata w normalnym moto, w terenie etc. Chyba zapisze się na jazdę próbna NAT..
Emek, masz automata w swojej NAT ??? :dizzy: |
W skuterze zapewne miales wariator a nie automat, a w samochodach skrzynie też są różne. W terenie potrafią akurat bardzo ułatwić jazdę, ale nie zawsze są lubiane ze względu na powiększanie kłopotu w przypadku ich awarii.
|
No dobra chce zablokować tylne koło hamulcem na lużnym i co na to dtc?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59. |