Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Indie- himalaje 2015 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25342)

wilq.bb 02.12.2015 17:44

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 459319)
Że tak spytam... Myśli ktoś o podobnej wycieczce w przyszłym roku?

wytapatalkowano

Można pomyśleć :D chociaż bardziej irański kierunek bez :at: za mną chodzi - a co masz już jakiś pomysłoplan?

matjas 02.12.2015 19:05

Przepraszam jeśli sie wpieprzam trochę nie idealnie w temat ale ktoś kombinował kiedyś co byłoby gdyby kupić RE w kraju pochodzenia i przyjechać nim do PL???

Nie ukrywam, że OD LAT chodzi mi po głowie posiadanie RE ale Taurusa czyli diesla 350ccm z silnikiem Lombardini. Wiem wiem... słabe i terkocze i jadzie 80kmh. Ale ja chcę i już.

Czy zakupioną tam maszynę /o ile czegoś nie pochwaściłem to nowe Taurusy wychodziły jakieś 5000PLN TAM/ można jakoś przywieźć do PL i zarejestrować? Choćby i w kontenerze - pozostawmy już romantyczną wizję dojazdu na kołach.

/brzęczy mi, że jesli nie ma homologacji to mogą być raczej pobite gary/.

m

p.s. jeśli mod zechce to niech przeniesie - nie chcę tu śmiecić.

zaczekaj 02.12.2015 20:41

Cytat:

Napisał wilq.bb (Post 459329)
Można pomyśleć :D chociaż bardziej irański kierunek bez :at: za mną chodzi - a co masz już jakiś pomysłoplan?

Mam kilka pomysłów na 2016 rok ale co chwilę dochodzi kolejny i nie mogę się zdecydować... :D
Cytat:

Napisał Kamyk (Post 459322)
Zajebisty film!

Tak Asia! Chcemy pojechac tam na 2 tygodnie w 2016. Mam juz 4-5 chetnych. Nie wiem jaka liczba jest optymalna ale sadze, ze zawsze mozna podzielic sie na dwie grupy.

Bede znal szczegoly dam znac.

Kamyk

Czekam na info :)

wytapatalkowano

sambor1965 02.12.2015 20:46

Cytat:

Napisał matjas (Post 459341)
Przepraszam jeśli sie wpieprzam trochę nie idealnie w temat ale ktoś kombinował kiedyś co byłoby gdyby kupić RE w kraju pochodzenia i przyjechać nim do PL???

Nie ukrywam, że OD LAT chodzi mi po głowie posiadanie RE ale Taurusa czyli diesla 350ccm z silnikiem Lombardini. Wiem wiem... słabe i terkocze i jadzie 80kmh. Ale ja chcę i już.

Czy zakupioną tam maszynę /o ile czegoś nie pochwaściłem to nowe Taurusy wychodziły jakieś 5000PLN TAM/ można jakoś przywieźć do PL i zarejestrować? Choćby i w kontenerze - pozostawmy już romantyczną wizję dojazdu na kołach.

/brzęczy mi, że jesli nie ma homologacji to mogą być raczej pobite gary/.

Da się. Pogadamy.

Sub 02.12.2015 22:10

Dopisuję do listy must do in nearest future ;)
Fajna produkcja, moja ulubiona muzyka - Requiem dla snu :Thumbs_Up:

Jac 02.12.2015 22:32

Cześć,
Kiedy tam jechać najlepiej? Pytam, bo w czasie naszego lata tam mocno pada, więc pozna wiosna (maj/czerwiec), czy wczesna jesień (wrzesień)?
Pzdr
Jac

zaczekaj 03.12.2015 07:33

Właśnie obejrzałam film.
Bajka.
Ta droga od ok 6:40 minuty... No ostro.
Ktoś z lękiem wysokości może mieć tam problem.
Chcę też ją przejechać :D

Lukasz 03.12.2015 08:14

Cytat:

Napisał Jac (Post 459381)
Cześć,
Kiedy tam jechać najlepiej? Pytam, bo w czasie naszego lata tam mocno pada, więc pozna wiosna (maj/czerwiec), czy wczesna jesień (wrzesień)?
Pzdr
Jac

My byliśmy w terminie 21 sierpień - 12 wrzesień i był to czas bardzo mocno optymalny pogodowo. Praktycznie codziennie pełne słońce i tylko jeden dzień deszczowy. Poza tym, w tym rejonie po 15 sierpnia jest już po sezonie i wszystkie hostele/hotele świecą pustkami. Można ostro negocjować ceny, tym bardziej jak się jedzie większą grupą.

Trzebi 03.12.2015 21:17

Nienawidzę pisać więc jeśli macie ochotę pogadać o Indiach lub Iranie to zawsze można się spotkać. Jestem do dyspozycji :)

Sub 03.12.2015 21:58

Super! To w takim razie jutro widzimy u mnie...:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:02.