![]() |
wlasnie chaiłbym sie dowiedziec, bo to nie zadna przejscowka tylko inny model produkowany do samego konca.
|
czyli od 1996 ma to każda AT tak?
|
W kwestii białej bańki to coś mi sie zdaje (tak z położenia) że to rezonator w układzie zasysania powietrza. ogólnie chodzi o to żeby powietrze miało odpowiednio "płynny" przepływ bez względu na to ze silnika raz je chce a raz nie /otwarcia zaworów/. Co wiecej jak dobrze policzone to może dawać efekt lekkiego doładowania. Ogolnie jest potrzebne, tak samo jak firmowo policzony tłumik - to rezonator na wydechu.
Ogolnie jest tak ze jak ktos majstrował z tłumikiem (znaczy sie ze był mądrzejszy od małej japońskiej główki.) to brak białej bańki też go nie zmartwi :). A że bez bański strzela i prycha to tylko świadczy że dobrze policzona. |
Cytat:
Jest jeszcze wersja austriacka - 96r - taka sama jak szwajcarska. Ją by mozna nazwać przejsciówką bo o pozniejszych nie slyszalem. |
juz pisze chodzi mi o przelom wejscie rd07 czyli 96 rok, spotkalem sie juz z 2 sztukami gdzie owiewki byly od rd07a a bebechy od 07 czyli np byly gaziorki bez czujnika polozenia przepustnicy
i to byly niemki a nie szwajcarki :P |
Cos w tym moze byc... niestety. Te "szwajcarskie" byly fabrycznie dlawione wiec poprawiajace cos gadzety i tak by im byly na nic :( Skadinad wszystkie "szwajcarskie" byly podobno natychmiast odlawiane przy pomocy ostrego narzedzia, ale to inny temat.
Ze tez im sie chcialo tak pieprzyc z tymi wersjami... pewnie sie nie chcialo i stad koniec produkcji. Na wtrysku to wszystko latwiej zrobic. btw: moja jest RD07a z 2002 i dzieki za NIE ;) |
Cytat:
Cytat:
Ojojoj, moja Afri gorsa od twoja Afri, ojojoj, biedna moja glowa :dizzy: |
tutaj troche wyjasnione było o szwajcarach i elektryce: http://www.africatwin.com.pl/showthr...t=modu%B3+RD07
|
Dzieki, ..., dzieki :(
|
Szukam odpowietrznika w czwórce i lipa :/
To jest to? http://img513.imageshack.us/img513/5145/rwac.th.jpg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |