![]() |
Cytat:
Jest jakiś patent na sprawny przejazd przez pozaunijne granice, gdzie pewnie trzeba trochę postać w zapomnianych już kolejkach? |
Nie ma stania za bardzo. A jak jest, stawiasz motor i idziesz z buta do okienka i dajesz dokumenty po ostatnim odprawionym aucie
|
Cytat:
Zawsze można się wciąć, motor z boczku postawić i heja. |
Dla zamknięcia tematu kilka obrazków z tego do czego przydała sie wasza pomocna dłoń :bow: . Kolejne pytania będą ... o Gruzje.
http://picasaweb.google.pl/piotrzabaglo/Picasa2009Serbia_Montenegro_Albania?authkey=Gv1sRg CITX2OPC-f2glQE# |
A dlaczego do zamknięcia?
Ładne zdjęcia. Traska optymalna. No i nie poddawać się policji tak bardzo! |
Cytat:
Twoje wskazówki też zostały uwzględnione w planowaniu:Thumbs_Up::D. |
w tym roku w maju przejechałem przez Albanię z Grecji do chorwacji, i stwierdzam że: drogi mają bardzo kiepskie,
ludzie są bardzo pomocni, na stacjach benzynowych można płacić kartą, w miastach miasteczkach straszny syf więcej tam nie pojadę pozdrawiam |
Hmmmm pozwolę sobie odświeżyć i podpiąć się , aby nie otwierać kolejnego tematu. W tym sezonie na 100% wybieram się z plecaczkiem do Czarnogóry. Termin jeszcze nie określony, czas wolny 2-3 tyg. Czytałem i wynalazłem 2 ciekawe warianty dojazdu –
I. Żilina-Budapeszt-Mohac-Osijek-Doboj-Sarajevo-Mostar-Metkovic-Dubrovnik-BUdva-Ulcinj II. Zilina-Budapest-Mohac-Osijek-Tuzla-Sarajevo-Niksic-Podgorica-Ulcinj Ciągle myślę, którą z nich wybrać. Jechał ktoś z Was którąś z powyższych tras? Jakieś sugestie / zmiany? Pozdrawiam! |
Proponuję wariant drugi.Z Sarajewa na Niksic, ale za granicą jadąc wzdłuż rzeki Pivy przed miejscowością Plużine odbijasz w lewo pod górę w kier. na Zabliak.Jest tam nowy asfalt, a widoki rewelacja.W Durmitorze jest kilka niedrogich campingów, gdzie można zrobić bazę wypadową. Z Żabliaka kier. nad Tarę, gdzie jest słynny kanion i most.Potem wzdłuż Tary na południe na Mojkovac, Podgoricę i na wybrzeże. Zrobiłem tą trasę ciężkim chopperem, więc tym bardziej Afryką warto tam zahaczyć.Pozdrawiam i powodzenia. J.
|
Jedź przez Serbię, wracaj przez Bośnię.
Zobaczysz więcej. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:24. |