![]() |
Może nie Afri , ale NTVke miałem na serwisie z tłukącymi straszliwie korbami :vis: Skończyło się na przekładaniu silnika .
|
Kiciiii, chyba temat dla Ciebie. :D
|
Cytat:
ja sie spotkalem. Africa Rd03 rocznik chyba 90 czy cus. Kumpel zrobil na niej 298 000 km i korbowod wyszedl bokiem na autostradzie. Najlepsze ze jechal zobaczyc Afri Rd03, starsza niz ta jego i wrocil juz na tej nowej. |
niemożliwe rd03 się nie psują:)
|
.. a korbowody wyłażą bokiem tylko z powodu niewłaściwej obsługi i to po 300 tys km.:p
|
Cytat:
a czy moglbys zweryfikowac praktyczna mozliwosc zakupu dobrego silnika od afryki lub prawie nowego silnika od trampka za kase rzedu 1000-2000 PLN? moze masz cos? |
Cytat:
Luknij na oferty ebay'owe w pozycji sprzedane. Zobaczysz po ile chodzą. Sprzedałem silnik Afry na forum za coś 3 tys i trampka za 2 tys bez zarobku. Były przeznaczone na czarną godzinę ,ale remont terenówki przekroczył dwukrotnie zaplanowaną kwotę i trzeba było dziurę budżetową zapchać. |
Cytat:
Czyli 150-200tyskm to ledwie dobrze ułożony silnik :) , jakże miła wiadomość :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Mój ma 230tys km, górę ma zrobioną na cacy ale skrzynia zaczyna szwankować. Zamierzam go rozpołowić i zrobić full serwis kurwaaaaaa, informacje o zużyciu ważniejszych elementów podam na forum. No ale turyrstycznie już dawno nie jeździłem
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05. |