![]() |
spoko, pozdrowie. Widzimy sie dzisiaj. Jak coś tam będziesz potrzebowal z tamtych terenów to daj znać.
|
Cytat:
Pendzykment - wysłałem pytanie do ambasady, to mnie spuścili na drzewo Cytat:
pzdr Tom |
.........
|
napisalem do biura w Uzbekistanie, fajnie, gdyby otworzyli, bo sporo można zaoszczedzic.
W zasadzie, to bedziemy tam w tym samym czasie - by lądujemy w Ałmaty 4 sierpnia. |
.........
|
Mazeno, a gdzie Ty masz tam Tadżykistan? Tam jest Uzbekistan, jechałem tą drogą w 1993 i były problemy. Teraz z Jalalabadu do Osz jest super droga, jeziorko od wschodu. przez Uzgen. Nie ma innej. Przejścia z Ubzekistanem pozamykane dla turystów. Otwarte dopiero to w Osz.
|
Cytat:
Przy wpisaniu "tourism" i osobnego pisma, że chcę pozwolenie na GBAO wszystko dobrze się skończyło. |
.........
|
Nigdy tej drogi nie było. Istnieje tylko na niemieckich mapach gecko i tych co za nimi powtorzyli. Można dojechac przez kopalnie do Karasay i dalej, ale nie w strone Inylcheku. Tam kiedys planowali drogę. I tyle.
A Uzgen ładny, przejżdza się tuż obok bazaru. Warto stanąć. W ogóle Uzgen jest ciekawy. |
Cytat:
Ściągnijcie sobie wersję wniosku wizowego po niemiecku: http://www.botschaft-tadschikistan.d...august2010.pdf tam w rubryce 21 macie po prostu kratkę do zaznaczenia pozwoilenia na GBAO. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:38. |