Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Buty Enduro z bieżnikiem (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11789)

Mirek Swirek 13.01.2012 12:49

Cytat:

Napisał kolasek77 (Post 215474)
A czy Crossfire maja jakas membrane?

Nie, nie mają membrany.

Michal 13.01.2012 12:57

Cytat:

Napisał Mirek Swirek (Post 215523)
Nie, nie mają membrany.

Ale podobno są w miarę szczelne ?

Mirek Swirek 13.01.2012 14:11

Cytat:

Napisał Michal (Post 215524)
Ale podobno są w miarę szczelne ?

Sprzedawcy piszą, że sa apsolutnie nieprzemakalne. Jak tu im wierzyć? Niestety nie mam tych butów w posiadaniu, więc i nie wypowiem się jak to jest w praktyce.

Boski-Kolasek 13.01.2012 17:58

no w sumie cos ta, czytalem o jakims super materiale i splotach ale moze odezwie sie ktos kto ma crossfire przetestowane e dlugiej trasie lub po prostu w terenie?

Mhv 13.01.2012 18:01

Mi to się wydaje, że SRS to właśnie jest supermoto. Buty enduro nieprzemakalne nie istnieją. Numeracja jest zaniżona - nosisz numer 45 to kupujesz 46. Super plusem tych butów jest to że wszystkie elementy sa wymienne. Plusem wersji SRS (supermoto) w stosunku do cross jest łatwość wymiany podeszwy. W SRS kilka śrub i po sprawie. W wersji cross trzeba pewnie odrywać, podgrzewać, kleić..kiedyś szukalem i nie znalazłem żadnego info (fachowca) gdzie to można zrobić, kleje tez jakieś specjalistyczne (podobno)..
Ja mam takie z czerwoną podeszwą (kupiłem za bardzo małą kasę lekko używane) i też myślałem że będę wymieniał podeszwę, ale wyszło że w sumie nie ma sensu..się zużyje się wymieni..po co kasę wydawać, na czerwonych się chodzi jak na czarnych. Super buty bo nie mają 'butów' w środku, jedyna alternatywa moim zdaniem to mogą być Gaerne sg 10/12. Tech 8/10 to jakaś pomyłka..

KML 14.01.2012 19:10

Dokładnie SRS to praktycznie to samo co Supermoto , but jest identyczny, SRS jest sprzedawany z podeszwą trepową a supermoto z tą czerwoną z bocznym ślizgaczem.

Co do nieprzemakalności ja jeszcze nie sprawdzałem , ale ponoć wytrzymują dość dużo, wewnątrz jest taka skarpeta zapinana po bokach na rzep.
Ponoć da się wejść do wody do jakiejś głębokości i nie puszczają ale to tylko opinie z neta.

Michal 18.01.2012 11:21

No i kupiłem, po wielu przymiarkach, ogladaniach, rozmyślaniach padło na buty bez bieżnika :D i do tego te, które ogladałem jako pierwsze, czyli Sidi Crossfire. Niestety narazie nie za bardzo jest jak sprawdzic jak się spisują...

majki 18.01.2012 11:49

Pochwal się ile srebrników za nie dałeś...też mi chodzą po bańce od jakiegoś czasu, ale poniżej tałzena przeważnie nie schodzą. :Sarcastic:

Michal 18.01.2012 14:18

Cytat:

Napisał majki (Post 216035)
Pochwal się ile srebrników za nie dałeś...też mi chodzą po bańce od jakiegoś czasu, ale poniżej tałzena przeważnie nie schodzą. :Sarcastic:

1100zl, ciezko znaleźć taniej juz, proponuje szukać teraz, bo wchodzą nowe cenniki i bedzie sporo drożej.
Z tego co narazie zaobserwowałem wydają się wygodniejsze i mniej sztywne niz tech7, tech8 i tech10. Poza tym są bardziej płaskie i chyba wogóle mniejsze zewnetrznie.

KML 18.01.2012 17:39

będzie Pan zadowolony :D

Jaki kolor?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01.