![]() |
Koledzy i ja dalej mam problem z moim tripem.
Myślałem że stary trip padł bo tylko się podświetlał... stało się to nagle.Działał i pewnego dnia przestał.Kilka dni temu kupiłem nowego tripa (używanego oczywiście ;) ) Dziś przyszła paczka podłączam i dalej to samo.Jakieś pomysły? Znajomy który naprawia motory mówił żebym sprawdził bezpieczniki?? tylko czy są do tego jakieś i gdzie? Mówi że być może nie ma jakiegoś + na tripa?? Z góry dzięki za pomoc. |
Na schemacie wygląda tak, że jest bezpiecznik 5A (poza puszką główną) gdzieś w pobliżu kostki przyłączeniowej.
Jeśli jest zasilanie, może być uszkodzony Trip sensor który steruje Digital trip meter'em Powodzenia.... |
Byłem już u kumpla i wygląda na to że zasilanie jest.
A tak po Polsku mówiąc Kazmir ten trip sensor to jest przy motorku czy w tym całym tripie? Bo jeśli w tripie to muszę go odesłać bo trochę kosztował ;/ sorki ale jestem w tym temacie noga ;/ |
Trip sensor jest bodajże w prędkościomierzu.
|
Misza dobrze gada
|
Czyli teraz wymiana licznika??
Ma ktoś po taniości licznik?? Bo nie chciałbym utopić kolejnej kwoty ;/ |
Mam licznik z trip sensorem, same flaki. Przebieg 87 tys jeśli ci to nie przeszkadza :D
|
Cytat:
Czy trip jest martwy po włączeniu czy coś wyświetla? |
A macie może rozpiskę tej kostki od tripa gdzie ma być dokładnie + a gdzie -
Podłączam tripa i nic kompletnie nie wyświetla.Jak włączę światła to tylko się podświetla.Ze starym miałem tak.Kupiłem inny który miał działać i dalej to samo. Jak coś to ile chcesz za ten licznik?? Pozdrawiam |
Z trip Sensora wychodzi wtyczka, chyba 3 przewody. Znajdziesz ją na zegarach u góry. Sprawdź jej działanie :) Czy jest jakiś prąd, ciągłość kabelków pomiędzy kostką sensora a trip meterem :). Jak chcesz mogę ci przysłać tego zegara, sprawdzisz se co i jak. Jeśli Trip zacznie funkać, zostawisz go sobie i wtedy przelejesz kaske. Jak dalej nie będzie... to odeślesz i tyle. Pieniądze 50zł plus przesyłka. pozdro
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:17. |