Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Układ elektryczny i zapłonowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Przerywacz kierunki - zamiennik. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1011)

jkb^^ 10.10.2011 13:16

wczoraj sporo jeździłem a było zimno i pojawił się problem z kierunkowskazem, jak włączałem lewy to zaczynał migać ze zwłoką 1-2 sec, później było ok a następnie znowu z opóźnieniem (z prawym cały czas było w porządku), czytając ten wątek wydaję mi się :D że mam lub będę miał problem z przekaźnikiem od kierunkowskazów. Chcę sobie go zamówić czy może mi ktoś potwierdzić czy to chodzi o ten numer: 38301-MF8-771 RELAY COMP., WINKER; czy może chodzi o to ten drugi element: 38306-KJ6-740 SUSPENSION, WINKER RELAY. ??

karlos 10.10.2011 21:20

Chodzi o to żebyś odkręcił włącznik kierunkowskazów, rozkręcił, poprawił styki i będzie :Thumbs_Up:
U mnie było podobnie, a przerywacz wymieniałem, jak kierunki w ogóle nie działały.

tberent 11.01.2012 20:09

jak wyżej pisali, skoro jest opóźnienie a działa to na bank jest to przełącznik. czasem wystarczy WD a czasem mechanika- miałem tak w trampku

dreed 24.04.2013 22:51

Hey :) A jak kierunki caly czas sie swieca ? Tzn przelaczam w lewo i swieca ciagle tyl i przod, przelaczam w prawo i swiaca oba prawe (tyl i przod). Przerywacz ? Jutro wyjezdzam i cos musze zdzialac szybko

Nalewa 18.04.2014 16:11

Problem następujący. Lewy kierunek - czasem Okej, czasem zamiast robić tik-tak-tik-tak robi tik,tik,tik,tik-tak,tik-tak,tik,tik... Tak jakby sie zawieszał.

Przerywacz?

hero 19.04.2014 14:42

Na zimnym tak sie dzieje ze kierunki moga dzialac z opuznieniem ale u mnie zawsze pomagalo (kilkanascie razy) duzo plynu kontakt do czyszczenia stykow a potem duzo kontaktu do konserwacji stykow. Musicie troszke przy tym rozruszac ten wlacznik psikajac . Przy okazji zapodajcie chopy na pozostale przelaczniki i styki przekaznikow. Pomaga zawsze a na motorach cary rok sie poruszam. Tutaj duzo pada i wilgoc z nad morza. Juz kilku osobo tak "naprawialem" instalacje jak przybywali w podobnych klopotach . Czyli najpierw kupcie jak nie macie plyny do stykow pielegnacji a potem jak nie zadziala szukajcie przekaznikow lub wadliwej instalacji.

Dubel 21.04.2014 20:55

Dobrze gada, polać mu!!!
Pozdro

maciek.k 21.05.2014 16:01

hej,
taka sytuacja: wczoraj kierunki odmówiły współpracy, rozebrawszy przerywacz i spsikawszy go kontakt sprayem, dzisiaj jakby działa ale mruga bardzo nieregularnie, raz szybko, raz normalnie, raz wcale. przełącznik na kierownicy ok. czy mam rozumieć że przerywacz do kosza? zgaduję że zapewne nie inaczej więc czy może (jako że wątek ma 6 lat) pojawił się jakiś zamiennik typu plug-and-play? wolałbym kupić normalny motocyklowy który podłączę tak jak stary i będzie działał tak jak stary i nawet jestem skłonny dopłacić 15zł więcej niż za taki do tico ;)
pozdrawiam!

fassi 21.05.2014 23:38

tak zauwazylem ten temat wiec skromnie zapytam...

od roku mam zmostkowany przerywacz drutem i jezdzac ciagle po miescie musze machac kciukiem no i sie stalo, zaczyna siadac mi staw kciukowy. Wiec zamiast pisac do kacika ortopedycznego zapytam czy ktos ma przerywacz coby przerywal obojetnie jak, w dobrej cenie lub zamiennik jaki podal bo juz pytalem w hondzie ale mi nie odpisali :(

a stawy kciukowe musze znieczulac browarem coraz czesciej a to tez kosztuje i musialem zmienic lewa na prawa reke ;)

Lepi 22.05.2014 07:53

Przerywaczy na rynku jest od groma. Jest coś szczególnego w tym afrykowym, że nie sposób go zastąpić?Niestety nie mam afry pod ręką.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:05.