Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Bubel do szescianu (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31348)

Dubel 30.06.2018 22:56

Cytat:

Napisał Wilk96 (Post 588572)
To ja się podepnę do statystyki, moja NAT właśnie skończyła pierwszy rok, i ma przejechane 41 tyś km. Ostatnie kilka tygodni dostała ostro popalić, kilka tyś km po bezdrożach gór Pamiru. I co się popsuło do tej pory ?? A no nic ! jedyne co dzisiaj zauważyłem jak zmywałem z niej Pamirskie błoto i kurz to powycieraną farbę koloru srebrnego z uchwytów dla pasażera które idą wokół siedzenia, farba zdarła się od pasków którymi wiązałem worek na tylnym siedzeniu. I co teraz zrobię ? ano będę wiązał dalej i jak się cała wytrze to będą uchwyty w kolorze czarnym :)
Afryka jest niczym koń w polu nie do zajechania, lać paliwo wymieniać olej, filtry i opony i jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć.
Powiem szczerze nie oglądam jej szprych, ramy itp elementów, bo i po co ? Afryka to nie HD aby stał w salonie i raził swoimi wypolerowanymi chromami, NAT służy do ciężkiej turystyki więc powinna być pokryta warstwą kurzu i zeschniętego błota :at:
Śmieszą mnie tutaj niektóre wypowiedzi ludzi którzy mieli tylko okazję pooglądać NAT w salonie lub u kolegi a mądrzą się strasznie o jej wadach, wychwalając przy okazji GS, KAT-y itp. :dizzy:

Każdy może mieć swoje zdanie, dla nie których jest śmieszne np. twoje :D NAT nie jest złym motocyklem, powiem więcej jest dobrym, ale nie jest na pewno idealnym i bez wad jak nie którzy próbują to przedstawiać. W woli ścisłości GS i kat też nie są idealne 😉

Dymkaaa 30.06.2018 23:34

Nie ma motocykli idealnych Panie. Są tylko świetne w swojej klasie. I tak jak dual jest zajebistym motocyklem, tak moto przeznaczone konkretnie pod dana rzecz jest lepsze a w czymś innym gorsze. Motocykl idealny to ten.. który wkurwia Cie niemiłosiernie, a Ty dalej gdy go w końcu odpalisz zwyklinasz siadasz i cieszysz pysk z funu i emocji jakich Ci dostarcza, bądź też wygód. To ten, że gdy go wkońcu postawisz, chcesz po 10minutach dopaść z powrotem i rznąć ile wlezie, bo po prostu nie chcesz się z nim rozstawać... Eh ten wkur*iajacy kopnik... :D Najważniejsze to ludzie napaleni na jazde.. nieważne czym.. tacy którzy nie boją sie ujebać w błocie po pas..

Dubel 30.06.2018 23:46

Cytat:

Napisał Dymkaaa (Post 588575)
Najważniejsze to ludzie napaleni na jazde.. nieważne czym.. tacy którzy nie boją sie ujebać w błocie po pas..

Ło to to to :Thumbs_Up: dodał bym jeszcze z ułańska fantazją :D

Emek 01.07.2018 08:45

Cytat:

Napisał Wilk96 (Post 588572)
To ja się podepnę do statystyki, moja NAT właśnie skończyła pierwszy rok, i ma przejechane 41 tyś km. Ostatnie kilka tygodni dostała ostro popalić, kilka tyś km po bezdrożach gór Pamiru. I co się popsuło do tej pory ?? A no nic ! jedyne co dzisiaj zauważyłem jak zmywałem z niej Pamirskie błoto i kurz to powycieraną farbę koloru srebrnego z uchwytów dla pasażera które idą wokół siedzenia, farba zdarła się od pasków którymi wiązałem worek na tylnym siedzeniu. I co teraz zrobię ? ano będę wiązał dalej i jak się cała wytrze to będą uchwyty w kolorze czarnym :)
Afryka jest niczym koń w polu nie do zajechania, lać paliwo wymieniać olej, filtry i opony i jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć.
Powiem szczerze nie oglądam jej szprych, ramy itp elementów, bo i po co ? Afryka to nie HD aby stał w salonie i raził swoimi wypolerowanymi chromami, NAT służy do ciężkiej turystyki więc powinna być pokryta warstwą kurzu i zeschniętego błota :at:
Śmieszą mnie tutaj niektóre wypowiedzi ludzi którzy mieli tylko okazję pooglądać NAT w salonie lub u kolegi a mądrzą się strasznie o jej wadach, wychwalając przy okazji GS, KAT-y itp. :dizzy:

Nie gadaj że lagi się nie posikały. Tak tylko usłyszałem niechcący :D.

muszel72 01.07.2018 08:48

Ułańska fantazja to jak ktoś jedzie na drugi koniec świata SHL. Podróżowanie NAT, GS czy też KATem to warunki laboratoryjne

Wilk96 01.07.2018 09:09

Cytat:

Napisał Emek (Post 588583)
Nie gadaj że lagi się nie posikały. Tak tylko usłyszałem niechcący :D.

Emek po takiej wyrypie to chyba normalne że może się laga trochę pocić, uważam to za swoje niedopatrzenie bo nie czyściłem ich z błota które na drugi dzień twardnialo na kamień. Uszczelniacz się wymieni i dzida dalej !
Nie ważne czym i jak ważne aby robić to co się kocha !

HarryLey4x4 01.07.2018 13:57

Nie wiem... Wszyscy biadolą na NAT, a ja po wyjebce i szkodzie całkowitej czekam na nową Natalkę. Tym razem nie 2016 tylko 2018 i mam nadzieję, że kilka poprawionych rzeczy przyniesie mi dodatkową frajdę. Popieram zdanie kolegi ,że NAT musi być ujebana od błota i śniedziejące szprychy tudzież anoda lekko zadrapana interesuje mnie jak pamięć o bąku wypuszczonym w wodery na zeszłotygodniowych rybach.
Nie bubel ,nie sraka ,nie żadna padaka. Ja tam kocham królewne dalej , tylko zastanowiłbym sie teraz czy da rade zamontowac amor skrętu , bo shimy już więcej to dziękuję...

operator99 01.07.2018 15:25

amor skrętu jak najbardziej da radę

muszel72 01.07.2018 15:30

HarryLey4x4 zmartwię Cię. Jeśli weźmiesz model 2018 to nie licz na rdzewiejace szprychy:)

HarryLey4x4 01.07.2018 21:48

Jakoś to zaakceptuję

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:56.