Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

mygosia 04.06.2013 10:14

Dziękuję :)

A obaczajał ktoś co trzeba kupić, gdyby chciało się tak zrobić?
;)

Rychu72 04.06.2013 10:39

Cytat:

Napisał raf (Post 319347)
Co do tej nieszczęsnej obudowy-potwierdzam, trzeba to jakoś usztywnić.

Faktycznie przy tej małosztywnej obudowie po diodzie z boku widać, że miga i są krótkie przerwy w ładowaniu. Po usztywnieniu i dobrym dokręceniu tylnej śruby powinno być dobrze.

BTW

Jak sfinalizuje zakup czegoś na G będę miał na sprzedaż dwie bazy z ładowarkami i Larka

rpp 04.06.2013 10:45

No ja miałem identycznie z rozładowywaniem się nawigacji w trakcie jazdy (zaraz po wyłączeniu zasilania od razu padała - w trakcie jazdy w 90% dawała radę się naładować tylko tyle, żeby się nie wyłączyła).
Oddałem do serwisu - wymienili mi całą nawigację na nową (razem z ładowarką motocyklową).
Niestety od tamtej pory nie miałem okazji sprawdzić funkcjonowania w dłuższej trasie - a teraz padło gniazdo SD więc navi znowu wróciła do serwisu (już ponad 2 tygodnie kombinują z naprawą).

Coraz bardziej skłaniam się ku temu, żeby zamontować zwykłą samochodową nawigację tylko lekko ją uszczelnić silikonem przy brzegach ekranu.
Próbowałem jeździć z pokrowcem ale widoczność i obsługa jest bardzo słaba.

sowizdrzal 04.06.2013 10:52

Cytat:

Napisał mygosia (Post 319610)
A obaczajał ktoś co trzeba kupić, gdyby chciało się tak zrobić?

Tak, obczajał i nawet pisał Ci na priv :) Jakakolwiek ładowarka samochodowa, która daje 5V i 2A na wyjściu.
Końcówka obojetna, bo i tak trzeba ją odciąć, żeby znaleźć +5V i -5V.
+ i - dajesz następnie na 1-szy i 4-ty konektor w ,,stacji dokującej'' Larka.

mygosia 04.06.2013 22:44

Sowizdrzale - pamiętam!
:D

Ino nie do końca rozumiałam, czy mówisz o o tym, co ja myślę ;)

A możecie wskazać jakis konkretny przykład, co by się nadało?

sowizdrzal 05.06.2013 08:32

Cytat:

Napisał mygosia (Post 319922)
nie do końca rozumiałam, czy mówisz o o tym, co ja myślę ;)

Za to właśnie kocham kobiety :)

rpp 05.06.2013 16:58

Trochę OT - czy ma ktoś jakiś kontakt do oddziału w Warszawie bo od ponad 3 tygodni moja nawigacja jest w serwisie i cisza.
Wg infolinii (mam wrażenie, że pomimo kierunkowego [22] mieszczą się gdzieś indziej niż w W-wie) jeszcze w maju odesłali ją na Matuszewską. Niestety tam ani nikt nie odbiera telefonów ani nie raczy odpisać na mojego maila.

Serwis Larka w każdym razie to niezła porażka :-(

Rebel 05.06.2013 17:28

Chyba nie tylko serwis to porażka. Wiele razy próbowałem zamówić widniejący na ich stronie uchwyt samochodowy CM35AT. Napisałem do nich niedawno maila i o dziwo dostałem odpowiedź, że dystrybucją ich produktów zajmuje się firma ABC Data. To zadzwoniłem do tej Daty a oni, że tylko współpracują z podmiotami gospodarczymi czyli po prostu z jakimiś hurtowymi odbiorcami a listę firm mogę wyszukać na pclink. Wyszukałem sobie zatem firmę nawet niedalko mnie i dzwonię w temacie uchwytu. Odpowiedź: "Panie kup Pan sobie jakiegoś TOMTOM'a to akcesoria będę prawie od ręki. Do Larka nie ma nic". Śmiechu warte.

arty1 05.06.2013 17:34

Cytat:

Napisał rpp (Post 320166)
Trochę OT - czy ma ktoś jakiś kontakt do oddziału w Warszawie bo od ponad 3 tygodni moja nawigacja jest w serwisie i cisza.
Wg infolinii (mam wrażenie, że pomimo kierunkowego [22] mieszczą się gdzieś indziej niż w W-wie) jeszcze w maju odesłali ją na Matuszewską. Niestety tam ani nikt nie odbiera telefonów ani nie raczy odpisać na mojego maila.

Serwis Larka w każdym razie to niezła porażka :-(

mój był w serwisie 7 tygodni i nic nie zrobili, odesłali z adnotacją sprawny ;p

zimny 05.06.2013 18:54

Wiecie co.... mam Mio P350. 3 lata go męczę, moczę i brudzę. I działa bez zająknięcia :) Choć teraz kupiłem samochodowego gremlina i go uszczelniam.

Cieszę się że nie uległem masowemu kupowaniu larków :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:52.