![]() |
|
Dla tych co się boją tego ręcznego hamulca. Tysiące skuterów jeździ z takim hamulcem i ludzie nie latają przez kierownicę.
A jeśli sięgniesz i polecisz przez kierownicę, to tylko raz :haha2: a potem się nauczysz. Tak jak niebezpieczne przecież jest używanie sprzęgła :D |
Cytat:
|
Cytat:
W samochodzie z automatem też mi się raz zachciało bieg zmieniać hamulcem... A że lewa noga poszła na podał to było gwałtowne bum w kierownicę. wytapatalkowano |
Nowa Afryka
To jest prosty, mechaniczny zacisk napędzany linką, w dodatku na koło tylne. Nie spodziewam się żeby nawet w napadzie szału kierownika dało się nim skutecznie zablokować koło. A nawet jeśli, choć zaznaczam że to mało prawdopodobne, to prędzej zaliczymy ślizg bokiem niż tygrysa przez kierownicę :-).
Myślę, że w tym punkcie nie ma się co doszukiwać wad nowego modelu Hondy. Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
Jak długo nie wiem, ja ujechałem 20 metrów i wyłączyłem :o |
Szukanie dziury w całym ;) Sprawdzałem dziś w Krakowie. Naprawdę trzeba by mieć dłoń jak szpadel by odruchowo w czasie jazdy za tą wajchę złapać i pociągnąć. Ja, przy normalnym ułożeniu dłoni na kierownicy nie byłem w stanie sięgnąć do tej dźwigni - musiałem przesunąć dłoń na kierownicy by sięgnąć końcami palców do dźwigni. Druga sprawa, to to, że pociągnięta automatycznie odskakuje i trzeba ją zablokować dodatkowym przełącznikiem. Jest wtedy bardzo blisko uchwytu kierownicy, więc nie da się niezauważyć, że jest hamulec zaciągnięty, bo nie wciśnie się dłoni w rękawicy pomiędzy uchwyt kierownicy a dźwignię ;).
|
Cytat:
|
Panowie po co ruszać gówno jak śmierdzi?? Tak samo jest z tym tematem....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55. |
|