![]() |
Cytat:
:haha2::haha2::haha2: |
dodam, że dla lepszego ścisku przerobiłem opaskę Matiasa (ta przy kolektorze) ma śrubę 8mm. Było trudno bo jest zrobiona z dobrego-twardego metalu. Jak mówi Majki -pomagają duże podkładki przy obejmie puszki, ale generalnie obejma jest zrobiona z cieńkiej blaszki i zawsze będzie się lekko kiwać. Dodatkowym ryzykiem jest to że po kikutysięcznym kiwnięciu obejma pęknie przy podkładce... Kupiłem już w castoramie obejmę do podwieszanie rur PCV - jest zrobiona z grubszej blachy, ma grubą gumę i na pierwszy rzut oka pasuje - jeszcze nie zakładałem.
|
Czy można prosić o dane obejmy tej do kolektora, jakieś foto cy cuś..
|
Rambo, zwykła obejma do tłumików. Nie masz przy starym tłumiku? Ja zdjąłem z oryginalnego i założyłem do nowego. Coś w tym stylu, ale nie w tej cenie: http://www.larsson.pl/?c=r&no=NjYxMDIyNQ== ;) Ważne, żeby miała trochę zapasu przy ściąganiu, bo trzeba mocno dokręcić.
|
Cytat:
Cytat:
Póki co tłumik nie odpada ale dopóki nie uzyskam oczekiwanej stabilności będę kombinował :) pozdrawiam |
dzięki, mam przy seryjnym, popróbuje :)
|
co do obejmy to 10 zł w motoryzacyjnym kosztuje - kupowałem w zeszłym roku bo potrzebowałem dodatkową do obniżenia wydechu
|
2 Załącznik(ów)
Heja,
A u mnie coś jest nietegez - albo mam źle wygięty ten dolot, albo coś jest porąbane z moim kolektorem. Dolot ułożyłem prawidłowo na stuningowanej uszczelce, ale jego wylot wchodzi głęboko pod boczek, co totalnie uniemożliwia zamocowanie tłumika. Zresztą zobaczcie na fotach, jak to wygląda. IMO coś jest nie tak, albo jestem totalnym debilem technicznym :dizzy: |
wygląda jak rura od rd07 na kolektorze rd03:dizzy:
|
Heja,
Kolektor jest od RD04 - mam dwa kolektory, właśnie je porównałem, nie jest podgięty. Rura jest od 07, ale np. Majki taką założył i mu wszystko spasowało... nic nie kumam z tego. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:57. |