Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Fan Klub Mitas (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=165)

matti 01.03.2010 08:22

Poczas tych dalszych testów uważaj na mokre. Wczoraj uniesiony ulańska fantazją, wyposzczony po zimie miałem uślizg tyłu(e09) na szczęście przy małej prędkości.

pałeł 01.03.2010 08:40

opinia o oponie po 200km :> trochę chyba za mało, zjedz z 3 komplety w roku i wtedy będziesz miał inne wrażenia teraz porównujesz tylko nowa oponę do starej

jaro5000 01.03.2010 09:13

Cytat:

Napisał pałeł (Post 103902)
opinia o oponie po 200km :> trochę chyba za mało, zjedz z 3 komplety w roku i wtedy będziesz miał inne wrażenia teraz porównujesz tylko nowa oponę do starej

Oczywiście, że tak.

BLOB 01.03.2010 09:58

Odnosząc się do tych uślizgów to niestety ale bendą. Mitasa zjeździłem na cross-ie i innych kaszlakach. Niestety teren w jakim ja je katowałem był taki, że nie dawały rady CO2 na tyle i C15 na przedzie-opony się zabijały i ślizgały w błocie i glinie(ale to już extrema była)
Jezeli chodzi o ancwalty i coś bardziej cywilizowanego w postaci opon to niestety też beną się ślizgały.
Śmiem się niezgodzić z opinią że trzeba zjeździć 3 komplety mitasów żeby coś o nich powiedzieć. Po zmianie pirelli na mitas widoczne zmiany już po 20 km w błotku poprostu kiepśniejsze ale jak powiedziałeś cena czyni ją dobrą.
Dobrze że nie wszyscy lubimy to samo bo było by nudno a i wyznajemy zasadę wobec siebie w poszukiwaniu idealnej opony "Quo vadis".

pałeł 01.03.2010 10:13

blob ja mowie o 3 kompletach obojętnie czego w roku żeby móc o oponie dyskutować
nowa opona zawsze robi w porównaniu do starej
a wiem ze najwięcej do gadania na temat opon maja ci co zmieniają opony raz na 4 -5 lat lub rzadziej wiec ich opinie są lekko mówiąc nie wiarygodne,
kazda opona ma swój ze takl powiem segmet odbioru i c02 bym nie zakładał do lekkiego motora :) bo ma za mało agresywna rzeźbę bieżnika sa fajniejsze propozycje

BLOB 01.03.2010 10:27

Ja bazuję na majtasie bo jak dobry sezon to z3 czasami 4 komplety idzie to czasem na przemian P i T-oczywiście cross.
Tak więc, wiesz i rozumiesz "cenka opada".

Pawel_z_Jasla 01.03.2010 11:49

Blobik, a sprawdziłeś przed kupnem opony jej specyfikację ?? Na ten przykład C-02 jest na teren twardy, kamienie a nawet czarne dojazdówki !! a nie na błoto więc jej "zabijanie" należy z zasady przyjąć za normę. Załóż na tył C-10 lub C-12 a będziesz Pan nieco bardziej zadowolony ;).

BLOB 01.03.2010 12:18

C10 były w 350 i zjadły zęby na konarach i ostrych bobrowaniach w podjazdach. Moje obawy były tym większe że moje moto ma pewnie ze 20 kilo więcej bo ja mam 500-cetke.
Fajnie to nawet wyglądało bo opona zrobiła się żadka jak moja wypłata-niewiem czy to feler tej jednej sztuki czy wszystkie takie bo więcej nie kupowaliśmy c10 a c12 nieznam zupełnie

jaro5000 01.03.2010 14:27

a już tak żeby było jaśniej, ja nie wydaję opinii o oponie tylko opisuje wrażenia, wiem że nie mam zbyt bogatego doświadczenia, są ludzie, którzy je mają (jedni się tym dzielą inni mniej) , są tacy którzy mają jeszcze mniej. Wszyscy tu zaglądają w poszukiwaniu jakiś informacji. Forum jest miejscem gdzie dzielimy się wiedzą, spostrzeżeniami i obserwacjami, czasem trafnymi, czasem błędnymi i toczy się jakaś dyskusja. Pawle, masz jakiś mocno sceptyczny stosunek do świata- często tak można wnioskować z twoich wypowiedzi.

:zdrufko:

Pawel_z_Jasla 01.03.2010 23:16

Rany Boskie !! Ja sceptyczny stosunek !! Stosunek to mam raczej jednoznacznie okeślony ale to czy sceptyczny czy pełen entuzjazmu zależy raczej od partnerki a nie rodzaju ogumienia ;). Chłopaki !! "pace and love" !!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:05.