![]() |
Jak się ma najnowszy motooiler to scotoilera ? Czy ktoś mógłby w kilku zdaniach porównać ?
Motooiler 370zł Scotoiler 320zł |
Jak niebo do ziemi :) Motooiler to niebo :) Tanszy w eksploatacji- lejesz zwykly Hipol, precyzyjne dawkowanie, pełna regulacja. Poza tym wspierasz PL gospodarke :) Jak dla mnie nie ma lepszego wyboru, mam Motooilera już w drugim sprzęcie, w trzecim też będzie.
|
masz najnowszego ?
|
Najnowszy miałem w ST, w AT mam starego.
|
Chyba też łatwiej się to instaluje - ale tu nie wiem bo nie instalowalem Scota... - używam juz Motooilera juz od ok. 6k km i łańcuch w dobrym stanie - cały czas na tym samym ząbku... ( w trakcie tych 6k km tylko raz napełniałem zbiorniczek - jakimś olejem do przekładni - o ile dobrze pamiętam)
jedyny minus to zatykająca się czasami dysza podająca olej na zębatkę... - ale podejrzewam, że Scot ma podobnie... |
Ja już mam z motoilerem przejechane koło 6 tyś km. Zbiornik uzupełniałem 2 razy. Hipol w strzykawkę i do przodu. Taniej być nie może. Wystarczy zobaczyć ile kosztuje olej do scota ... :mur:
|
olej do scotta może i drogi...ale w moim Viadrze olejarkę napełniłem może z 2 razy max na 12.000 km więc nie taki diabeł straszny ;-)
Miałem scota , mam motooiler , niewątpliwą zaletą której brak wk.... mnie w scocie to płynna regulacja natężenia kroplenia oleju. W motooilerze najbardziej irytuje mnie zawsze napełnianie...ta strzykawka , zbyt waski przewód plastikowy...Zawsze coś się upaprze :-( No ale coś za coś. Zimą przerobię zbiorniczek na olej/miejce pod lewym boczkiem to w/g mnie nie jest idealne miejsce/ |
Panie Matjas a Pan to gdzies tu jest bo strona nie dziala a na maile Pan nie odpowiada?
|
Cytat:
Musisz się uzbroić w cierpliwość :p |
Hmm potrzebuję nowe przewody do podawania oleju oraz 2 dysze, byle nie plastykowe. 1 dysza dla mnie, 1 dla kolegi, któremu zapomniałeś tego drobnego elementu zapakować (Mariusz Książek)....
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33. |