Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   NO NARESZCIE!!! Lejdisy, mamy swój Puchar! :) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4748)

Roomyanek 06.07.2010 23:13

Ożesz! Megi wielkie dzięki:)
no tak, przecież zdjęcia Ludwiny już się wszystkim opatrzyły:hehehe:

ucek 02.10.2010 20:37

tadam!!! i stało się :D w miniony weekend, nasza kumpelka Ludvina, pięknie zapisała karty historii światowego enduro i zgarnęła pierwszy tytuł Mistrzyni Women's WEC! :bow::Thumbs_Up::bow::Thumbs_Up::bow:
Zaraz za nią inne nasze kumpele - niewielka wzrostem, ale wielka duchem (zupełnie jak Olka :p) Blandyna i bardzo bliska mi ..wiekiem (bo umiejętnościami niestety nie :o) Niemka - Heike.
Fajnie było oglądać je na żywca w Kwidzyniu! Możemy sobie powiedzieć "i my tam byłyśmy - browar i wiśniówkę piłyśmy!" :D:D:D
Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie kobieca runda w Polsce i znów damy różowego czadu :at::dizzy:

trochę mediów:
Ludvina od połowy filmu, z nr 22, na Gas Gazie 300 (respekt na maksa za tak śliczne pomykanie na mocnym 2T po śliskim błocie :bow::bow::bow:). W pierwszej części filmu Ahola, też piknie wymiata :)
http://www.enduro-abc.com/index.php?...&object_id=152

i relacja Celestyny
http://www.motocaina.pl/Puchar_Swiat...06,4743,1.html

ucek 06.10.2010 01:35

1 Załącznik(ów)
zobaczcie jakie milutkie foto znalazłam :) Ludwina + Blandyna po ostatniej rundzie :):):)

Dona 06.10.2010 13:54

Widać co dziewczynom sprawia radość, uśmiechy od ucha do ucha ehhhhhhhh
Chyba Ucek miałaś rację stwierdzając że jak się jej dotknie, to się jest już naznaczonym hih ja też po szuterkach mam takiego banana :)!!!!!

ucek 06.10.2010 14:30

Cytat:

Napisał Dona (Post 136174)
Chyba Ucek miałaś rację stwierdzając że jak się jej dotknie, to się jest już naznaczonym hih ja też po szuterkach mam takiego banana :)!!!!!

ZŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! 666.. :rules::rules::rules::D

poczekaj, poczekaj.. jeszczę cię kiedyś przeciągnę na Pomarańczową Stronę Mocy :hehehe::devil: :D
albo choć wymędzę w końcu dobre kości na następne babskie zgrupowanie:at::D
..a swoją drogą to nie jest takie znów niemożliwe logistycznie - np: pakujesz gacha w auto, pakujesz komplet dobrych oponek w auto, narzędzia i zmieniamy na kości na miejscu :)
lub: pakujesz gacha w auto, pakujesz się sama w auto, a Dodo z założonymi kostkami na przyczepkę (nawet może dwa albo trzy się zmieszczą??) :)
lub (wersja "w sosie własnym"):
dojeżdżasz na Dodku, z girlandą dobrych oponek w bagażu, my przywozimy narzędzia, zmieniamy oponki na weekend :)

Minus taki, że po jednym razie na terenowych laczkach, nie będziesz chciała juz nigdy brykać na uniwersalach w terenie.. nigdy! :p ..co generalnie jest moją tajną intencją już od dawien dawna :D:D:D

hm, chyba się za Wami stęskiłam.. :o

megi 06.10.2010 16:05

Ucku,
kosteczki to śliski temat u DOminka :)))

temat opon kościstych juz przerabialsmy z naszym gumowym guru Hubim..żeby kostki założyc na DOmina trzeba wymienić całe kółko wraz z felgami, bo na nasze fele nie robią takiego rozmiaru kostek ;(

kiub 06.10.2010 18:37

Donka miała okazję na Tyrawie jeździć nx-em na kostkach i już poznała to uczucie :)
Niestety, tak jak Megi napisała, jest problem z kostkami na 16 cali w okolicach szerokości 120. Może ma ktoś namiar na takie opony?
Ja znalazłem tylko 90/100-16.
Z przodem jest lepiej i da się coś znaleźć.

megi 16.05.2011 12:23

12 czerwca.....

czy ktoś pamięta co się wydarzyło 12 czerwca.....

majki 16.05.2011 13:24

Hmmm...chodzi o odzyskanie niepodległości przez Filipiny?? Czy może o Rocznicę Zakończenia Wojny o Chaco?? :D Albo o uro G.W.Busza, Adriany Limy czy Anji Rubik? A może śmierć Bułat Okudżawa lub Gregorego Pecka?? Sam już nie wiem...:dizzy:

A nie już wiem...

...12.06.87 do Gdańska przybył Papież. No właśnie, przeca to Trójmieście pyta. :haha2:

No bo chyba nie chodzi o Ędóro? :hehehe:
W tym roku: http://www.enduro.kwidzyn.pl/

Ola 16.05.2011 13:44

Cytat:

Napisał majki (Post 177534)
No bo chyba nie chodzi o Ędóro?
W tym roku: http://www.enduro.kwidzyn.pl/

Aż nie chce się wierzyć, że już rok minął.... Trzeba będzie coś latem "zmajstrować", żeby spódniczki się odświeżyły :)

Roomyanek 17.05.2011 00:57

no jasne :lol8:
zaczęło się kilka pięknych przyjaźni :dizzy:

ucek 19.05.2011 00:09

powtórka z rozrywki? :D
nowa lejdisowa koszulka do różowej kolekcji? :D
damski offik? :D
mężczyźni, wino, śpiew? :D:D:D
:drif:

creativka 19.05.2011 15:43

Cytat:

Napisał ucek (Post 178213)
powtórka z rozrywki? :D
nowa lejdisowa koszulka do różowej kolekcji? :D
damski offik? :D
mężczyźni, wino, śpiew? :D:D:D
:drif:

A nowo-upieczone moto-damy, bez offroadowego doświadczenia (no może troche :)) mogą dolaczyc?:rolleyes: :lc8:

rambo 19.05.2011 16:37

Czy osoby płci mniej pięknej ale z pamiątkową koszulką i spódnicą mogą i tym razem robić za obstawe..? :D

Mixajlo 19.05.2011 17:25

A osoby pci mniej pięknej bez jakiejkolwiek koszulki i spódnicy też mogą? :D

Czarna Mamba 19.05.2011 20:01

Psy na baby...

majki 20.05.2011 00:37

Cytat:

Napisał rambo (Post 178317)
Czy osoby płci mniej pięknej ale z pamiątkową koszulką i spódnicą mogą i tym razem robić za obstawe..?

Jestem za, a nawet przeciw. :D Mogę nawet przywieść ze sobą nową lejdiskę chętną na naukę offa. ;)

Roomyanek 20.05.2011 14:14

Cytat:

Napisał creativka (Post 178310)
A nowo-upieczone moto-damy, bez offroadowego doświadczenia (no może troche :)) mogą dolaczyc?:rolleyes: :lc8:

bez obaw ;)
to bardzo proste, wjeżdżasz do kałuży, spektakularnie się przewracasz i już jesteś offowo doświadczona :lol8:
(sprawdzone :D)

creativka 20.05.2011 17:05

Cytat:

Napisał Roomyanek (Post 178479)
bez obaw ;)
to bardzo proste, wjeżdżasz do kałuży, spektakularnie się przewracasz i już jesteś offowo doświadczona :lol8:

A, to przejazd przez kaluze mam za soba, ale bez przewracania sie :D
Ide szybko zrobic to samo, ale tym razem postaram sie zrobic najspektakularniejsza wywrotke i wtedy I am in your team ?

Kinia 20.05.2011 20:30

Cytat:

Napisał Roomyanek (Post 178479)
bez obaw ;)

Roomyanek nie wiem jak Ci dziękować :bow: uświadomiłaś mi że już mam doświadczenie w offie :haha2:

Dunia 20.05.2011 22:08

Cytat:

Napisał Mixajlo (Post 178320)
A osoby pci mniej pięknej bez jakiejkolwiek koszulki i spódnicy też mogą?

osoby płci mniej pięknej mogą dolączyć pod warunkiem braku jakiejkolwiek koszulki i spódnicy/spodni...

ucek 21.05.2011 16:23

hmm.. no dobra.. zyskałam przejrzysty wgląd w delikatną materię-kokieterię sytuacji.. ;)

W związku z tym ostrożnie rozważam spontaniczne zorganizowanie rocznicowego kwidzyńskiego spędu Lejdisowego w weekend 10-12.06.
Nie mam jakiejś oszałamiającej motywacji, ale pokusa zobaczenia Was i wspólnego pobrykania w terenie zdaje się być zbyt duża :D:dizzy::D

Bardzo proszę o wstępne przemyślenie i deklaracje kto by się ewentualnie pisał: koszty obejmują jedynie koszty własne (nocleg od piątku wieczorem do niedzieli wieczorem w tym samym ośrodku co w zeszłym roku, ognicho x 2, ewentualnie kolejna pamiątkowa koszulka/kubek(?) z lejdisowo-endurowym hasłem ;) ).
Transport we własnym zakresie.
Latanie po krzakach przez 2 dni - tym razem poza przelotkami zależy mi na przynajmniej jednym stacjonarnym treningu na pobliskim torze MX - jest co ćwiczyć! ;):p
Niezdecydowanych odsyłam do WEC'owskiego wątku:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4748
- tym razem Mistrzostw Świata Enduro Kobiet nie ma, ale mamy tam kogo odwiedzić i na pewno nie będziemy się nudzić (dużo więcej praktyki, ze zdrową szczyptą różowego lansiku :D)

Kto by się wstępnie pisał?

Ola 21.05.2011 23:26

Nie powiem Ucek co to za termin, przynajmniej nie na forum :confused::(. W każdym razie właśnie w ten weekend ja na pewno odpadam.

ucek 22.05.2011 06:44

Cytat:

Napisał Ola (Post 178700)
Nie powiem Ucek co to za termin, przynajmniej nie na forum :confused::(. W każdym razie właśnie w ten weekend ja na pewno odpadam.

no wiem, kurka.. :o niestety jedyny z możliwych :( z drugiej strony pomyśl jaki fenomenalny będziesz miała support energetyczny :D to musi zadziałać! :Thumbs_Up:

koszulka/kubek pocieszenia? :)

rambo 22.05.2011 22:16

Cytat:

Napisał Dunia (Post 178552)
osoby płci mniej pięknej mogą dolączyć pod warunkiem braku jakiejkolwiek koszulki i spódnicy/spodni...

Ufff Dunia, w końcu ktoś nazwał zjawisko po imieniu :Thumbs_Up: :)
Wybierasz się zatem..? :D

Dona 28.05.2011 02:05

Ja się piszę na kubek pocieszenia bo data mnie nie cieszy :( i choć Dodo już uzbrojony w kosteczkę śmiga jak oszalały, tym razem z wami nie pobryka :mur:Nie uda mi się KURNA a tak bym chciała w doborowym towarzystwie przewietrzyć różową kieckę!!!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35.