![]() |
Jak widzisz ewentualną opcję konstruowania kanapy w postaci podjechania do ciebie z rana i powrotu po południu już z kanapą?
Zaletą tego typu rozwiązania jest dopasowanie kształtu na miejscu. |
Ok dzięki.
|
Cytat:
Można to połączyć ze zwiedzaniem szlaku architektury drewnianej lub szlaku śliwki węgierki (czy to suszonej czy w płynie - z degustacją w jeden dzień się nie uda :D). Musiałbym wcześniej skompletować materiały i nie widzę problemu (do lipca wchodzi w grę tylko co druga sobota). |
Cytat:
|
zetjohny dałem ci cynk na priv ...
chciałbym Ci wysłać mój fotelik do renowacji |
Cytat:
|
A ode mnie nie dostaleś priv ??
|
dziś wyszły jutro powinny być u Ciebie dwie kanapki : Jaru i Brenka jedna opisana więc nie zgubisz :)
potwierdź czy doszły :) |
Cytat:
|
Witam. Ja też chciałbym przerobić swoją kanapę od RD07. Proszę o namiar do siebie bym mógł uzgodnić szczegóły. Dzięki Tomek.
|
a do RD02 idzie jakoś przerobić kanape ?
|
Cytat:
Raviking spoko szczegóły na priv bo kilka istotnych pomiarów będziesz musiał mi zrobić na motorze. Ale to Ci wytłumaczę jak się odezwiesz. Tutaj jest kilka zdjęć tego co zrobiłem: http://picasaweb.google.com/azalupski/Kanapy# |
czołem,
poszedł priv do Ciebie odnośnie mego siodełka....:at: pozdrawiam wąski |
Witam.Dasz rade z moja kanapa? Uszanowanie.komak.
|
Wiadomość wysłałem czekam na odpowiedź.
|
Wąski, komak, osak macie mesydż na priv.
|
Jako że jestem człekiem słusznego wzrostu ( 170cm ):) Ma ktoś z kolegów foty obniżanej kanapy do RD04? Oczywiście wykonanej przez znanego i tudzież lubianego na forum fachmana od kanap zetjohny
|
Kanapka dotarła już dawno temu ale dziś mam okazje podziękować. Więc dziekuja bardzo zetjohny.Za kilka dzionków testuje i to poważnie.Pa pa
|
Komak nie zachwalaj zanim nie przetestujesz.
ADAMO_16 patrz post nr 112 a tam link do picasy |
Moja też już dotarła. Jak ją wypróbuję, to podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam Tomek.
|
Dotarła do mnie kanapka od Zetjohnego :D Wygląda bardzo apetycznie :Thumbs_Up:. Wykonanie bardzo staranne i estetyczne. Odnośnie odczuć mojej szanownej d...y opowiem po przetestowaniu drogowym :at: .
PS.Zetjohny przelew poszedł.. Dzięki za solidną i szybką robotę. Pozdrawiam. |
Cze, mam pytanie czy część przeznaczona dla kierowcy jest obniżona, jeśli tak to ile?
No i jaka cena za takie cacko, bo trza mi wygody ze względu na obfitość moich starych hemoroidów. Pozdrawiam. Chypis. |
moje mają wygodnie ... :-)
|
Cytat:
|
Wracałem w niedziele na nowej kanapie, od naszego kolegi Zetjohny'ego, z Limanowej do Krakowa i stwierdzam, że kanapa pierwsza klasa. Miłość od pierwszego siedzenia, zobaczymy jak sprawdzi się na dłuższych dystansach.
|
Pochwała
12 Załącznik(ów)
To i ja wtrącę swoje "3 grosze".
Też mam kanapę przerobioną przez Zetjohnego na początku tego roku jakoś . I wiecie co wam powiem? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEST Z A J E B I S T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jedyne co chciałbym dodać to tylko to, że jest ZA - JE - BI - STA :D Zetjohny, jeśli to czytasz to, to jest podziękowanie i jednocześnie moja opinia której osobiście jakoś się nie złożyło Tobie przekazać na temat -" jak mi się jeździ po przeróbce".Faktycznie , jest tak jak mówiłeś -w pierwszym okresie była trochę twarda, teraz jest ideał.:Thumbs_Up: Więc jeśli ktoś uważa, że ma niewygodną kanapę w swoim moto, to niech się ustawi w kolejkę do mistrza w swoim fachu: Zetjohnego. POLECAM TEGO... TAPICERA:D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ps Moja kanapa wygląda TAK ( i nie każdemu musi się podobać!!!; i słyszałem, że Afri traci Enduro charakter z takim turystycznym siodłem, albo że szpetne , bo takie wysokie; Ale jest zajebiaszczo wygodna i to jest najważniejsze:bow:) Załącznik 20737 Załącznik 20738 ps 2 I daje takie możliwości;) Załącznik 20739 Załącznik 20740 Załącznik 20741 Załącznik 20742 Załącznik 20743 Załącznik 20744 Załącznik 20745 Załącznik 20746 |
Wygląda git, jak w wypłaszcza afrę jak rasowe enduro ;)
Co innego rzuca mi się w oczy, mianowicie - pod Tobą to nawet Afra jakaś taka ... nieduża :) |
No właśnie przy Twoim wzroście to i tak za niska ta kanapa jest :haha2:
|
No cóż zrobić. A i tak mam już Afri podniesioną gdzie się tylko da.
Stanąłem w niewłaściwej kolejce. Jak to mówią? "Wysoki jak koza, a ...." :) |
Też mam przerobioną u tego jegomościa kanapę i jest zajebista. Fotek jeszcze nie mam, ale wkrótce będą to wrzucę. Kawał dobrej roboty :Thumbs_Up:
|
Najbliższe zapisy na kanapy dopiero w Lipcu/Sierpniu, tera ponoć ma co innego na głowie ;)
|
Cytat:
P.S. MOTOMYSZA - Twoja Afryka jest również !!!ZAJEBISTA!!!:D Mam takie samo malowanie, ale białe boczki, czerwone gumy, podwyższenie sprzęta i reszta powodują u mnie wielką zazdrość:drif: |
Cwiru musiałbyś usiąśc na niej, ja przy 186 cm wzrostu ledwo ziemi sięgałem :D
|
Ja mam 185cm i moja mogłaby być trochę wyższa:D
Wizualnie Motomyszowa Africa podoba mi się najbardziej ze wszystkich jakie widziałem (przynajmniej z daleka:p:p:p) |
Opinia siedzenia Zetjohny`ego
5 Załącznik(ów)
Obijając siedzenie u Zetjohny`ego obiecałem wrzucić na forum moją opinię. Trochę to trwało ale mam nadzieję, że dzięki temu opinia jest bardziej wiarygodna.
Siedzenie jest obite bardzo starannie i na mój gust super wygląda. Zostało opracowane przez telefon, bez żadnych przymiarek. Jak już zdążyłem sprawdzić nie nasiąka wodą w czasie deszczu (moje poprzednie siedzenie było jak gąbka). Ciężko jest wyrażać opinie na temat wygodny - jak wiadomo każdy inaczej reaguje:D Mój najdłuższy test drogowy to 1500 km, 16h w siodle. Do 600 km było świetnie, niczym na fotelu przed telewizorem. 600-1200 - zacząłem się przesuwać w przód, tył. 1200-1600 - doszło przesuwanie na boki:D Nie sądziłem, że zauważę tak wielką różnice (na plus:bow:) w porównaniu do mojego starego siedzenia. Jednym słowem dla mnie bomba! Testy off-roadowe także zostały poczynione. Kanapa jest sporo poszerzona ale mimo to nie przeszkadza ani trochę w czasie jazdy na stojaka. Na koniec wrzucam parę fotek (nieco zabrudzona, żeby nie było, że materiały kiepskie:D) Dodaję, że ważę 74-78 kg a siedzenie jest zrobione z kombinacji pianek 110 i 140. |
Dopisz ile ważysz i jaka gęstość gąbki została użyta.
|
I może jeszcze kilka słów a propo przeszyć??? Podobno dość mocno obcierają przy dłuższych przelotach..
|
Mi te szwy na kantach kanapy deko przeszkadzaly w komfortowej jeździe. Ale przetrzeć się nie przecierały
|
Jesli chodzi o szwy to nie zwrocily mojej uwagi w czasie jazdy. To chyba znaczy, ze nie przeszkadzaja ;)
Dzieju - gestosc gabki dopisze jak sie dowiem od Zetjohny'ego. |
Cytat:
Testowałem jego kanapę i stwierdziłem że optymalna gęstość dla moich 82kg to 90-100 , 110 wydawała się ciut przytwarda. Stąd moje pytanie o wagę i parametry wnętrza kanapy. |
Pamiętajmy że gąbka się ubija z czasem
|
Masz rację , to też trzeba brać pod uwagę , im lepsza jakościowo tym większy przebieg zrobi.
Dla robiących po 20tyskm rocznie lepsza ta twardsza ale jak ktoś robi do 7-8 tys to zanim mu zmięknie to parę lat minie a do tego czasu musiałby na twardym się męczyć. |
Obiecałem więc pisze. Zrobiłem na kanapie made in zetjohny 3tysie w 5 dni większość po Alpach czyli serpentyny reszta to autostrada. Czas w siodle od 10godz do 14 i musze powiedziec że nie czuje NIC! to chyba dobrze. Na prawdę DOBRA ROBOTA i wypada podziękować. Więc DZIĘKI zetjohny. Komak
|
Dębica-Gdynia (750km) w siodle made in zetjohny - 10 godzin z przerwami na tank. Zrzuciłem bety i ruszyłem pojeździć po mieście.
Gospodarz z kwatery nie mógł tego zrozumieć. Polecam :Thumbs_Up:. |
Zetjohny - dzięki za wypasioną kanapę! :)
wysoka i komfortowa jak tylko przyszła od razu zrobiłem mały przelot :) Wygląda na to, że w długich trasach będzie OK Na razie odczuwam minimalny nacisk bocznych krawędzi na uda czy to się ugniecie? Mam wrażenie, że robi się coraz bardziej miękka i dopasowana :) PS przelew poszedł |
Zetjohny - robisz te kanapy teraz?
Jak pytałem w maju to dostałem info że dopiero w sierpniu będzie można zamawiać. |
ja pytałem w lutym :P wyszło 4 miesiące czekania ale opłacało się :)
|
I przez 4 miesiące nie miałeś kanapy na moto, czy dostałeś na podmiankę?
|
Jak produkcja ruszy pełną para to ja jestem w kolejce
|
Cytat:
Każdego kto wyraził chęć przeróbki będę powiadamiał z odpowiednim wyprzedzeniem na priv o wolnych mocach przerobowych. Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:57. |