![]() |
OKI wykonam telefon .... i zapytam ... tylko napisz konkretnie jaki Cie interesuje .... wymiar/kolor (rozumiem, że SHOEI DS HORNET)
|
Andriu, a Multitec wchodzi w rachube..? na bank biały M
|
Właściwie to dzisiaj wykonam wstępny telefon (zapuściłem trochę znajomość od Shoei'a) ... jeśli sprawa będzie aktualna będę przyjmował zgłoszenia - zapytania forumowiczów do 10.11.2008r ... ino poczekajcie, aż sprawdzę czy jeszcze cos mogę ....
Na chwile obecna przyjmuje do wiadomości, że jest zainteresowanie na 1 x DS Hornet i 1 x Biały Multi w rozmiarze M. ( nie piszcie nowych zapytań do czasu, aż potwierdzę dostępność i cenę ... |
Cytat:
|
pisze sie na multiteca białego
jak cos z cena bedzie oki to biere!
|
Grafę można samemu pierdyknąć i na bank będzie oryginalna.
Ja może tak i zrobię. Mam tu jednego takiego plastika co maluje moto i kaski i cos tam wymyślimy ciekawego. A właśnie jeszcze jedna sprawa z tym pinem. Po jakimś czasie zaczął mi miejscowo przeciekać od góry szybki i parować. Zdjąłem, oczyściłem, wysuszyłem suszarką i przemazałem cienką warstwa silikonu ten wcześniejszy. I znowu ze suszarką rozgrzanego pina założyłem. Pomaga |
No cóż. Gość chyba pozbył sie telefonu ... osobiście w pobliżu jego domu / firmy będę w tygodniu ...
|
będe zobowiązany tak czy siak :) pozdro 750V
|
Więc tak. Odświeżyłem znajomość, ładnie poprosiłem zaznaczając, że możne być kilku chętnych na DS Hornet i Multitec ... Mam czekać na informacje (także ceny)... w tej sprawie ... więc czekam.
|
Endriu i co tam w sprawie hełmów ?
a przy okazji Arai w promocji http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...4311-3038304-1 |
Halo! Czy ktoś jakoś prędko mógłby mi powiedzieć czy mam kupić rozmiar M (mam nolana N-41 w rozmiarze M i jest bardzo ok, poza tym po przymiarce Hornet w rozmiarze M ciężko przechodzi przez uszy) czy mam kupić rozmiar L (wszystko ładnie wchodzi ale po nałożeniu mam taki leciutki luzik kręcąc kaskiem na głowie w poprzek).... jak to powinno być. Czy w Hornecie wnętrze się trochę wybija po czasie czy raczej nie?
|
kupuj M, wygniata sie, zwlaszcza jak po zimie zaczniesz jezdzic bez kominiarki :)
|
ale ja wogóle jeżdzę bez kominiarki..... nie nauczyłem się z....
|
I tak skłaniał bym się do M jak....
|
ja tez bez kominiarki, cieplo przeciez, ale wiem ze niektorzy zakladaja.
bierz M bo jak wezmiesz L to sie bedziesz musial w kominiarce w lato nauczyc :p |
zobaczę jeszcze jutro .... też macie taki ścisk przy zakłądaniu kasku na łepetynkę? w momencie przepychania uszu muszę się nieźle napracować....
Edit: co fakt to fakt - przeszedłem to w Airohu - też wziąłem L i po czasie mogłem prawie obrócić go o 180 stopni bez zdejmowania z łepetynki :D |
na poczatku faktycznie jest ciasno, trza sobie wygodnie te paski 'uchwycic' do zakladania i zdejmowania.
ale po kilku razach jest juz luzniej, a kask zdejmuje/zakladam nie dluzej niz taki z klamerka. |
no... tylko ja mierzyłęm z porozpinanymi sprzączkami
|
Cytat:
|
Uvex nie przejdzie utknie :haha2: Wiem po sobie.
|
:D Obciąć uszy.
|
zrobione. uszy obciętę. co dalej proponujecie? :dizzy:
|
złap za paski i rozciągnij i potem nakładaj :) tak sie shoeia nakłada
|
Thx Pałeł za przypomnienie .... jutro pojade do gościa ( w sumie bardzo fajny koleś ) i zapytam go jak z tematem Shoei-a. Nie będę sie oczywiście jemu narzucał ....moja wina, że nie kułem żelaza puki było gorące :(
|
Dopisuje sie w temacie Multiteca - zakupie chetnie po rozsadnej cenie tzn konkurencyjnej.. Jakby co to prosze mnie liczyc. Rozmiar L
Przy okazji zapytam kolegów jak to jest w Multitecu zakładanie ewent. interkomu. Czy w nausznikach sa jakies wyzłobienia czyli miejsce na głosniczek -słuchawkę i poprowadzenie nózki z mikrofonem czy tez trzeba rzeźbic jakieś gniazdo w skorupie styropianowej? |
miejsca na głośniki są nic nie trza rzeźbić a mikrofon to chyba na nóżce bo szczęka tam chodzi
|
Mam pytanie koledzy- gdzie można w Poznaniu, prócz wiecznie zamkniętego Intermotors, przymierzyć Horneta?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Jak chcesz zauważyć spadek cen to zacznij zbierać w euro, bo różnice kursu w najbliższym czasie raczej "zjedzą" spadki cen towarów ze strefy euro;(
|
Nic straconego. Od 1 grudnia płacą mi w ojro więc powinienem odłożyć coś do wiosny ;-)
|
Panowie? co myslicie o kasku Uvex enduro?
http://allegro.pl/item515565255_kask..._rozm_xxl.html |
Trochę już o nim było.
Na początku chciał mi gad powyrywać uszy przy zakładaniu i zdejmowaniu. Po dwóch, może trzech miesiącach było już ok. Powłoka nieparująca już na początku jesieni przestała spełniać swoją rolę. W trasie jest ok, ale w terenie paruje i trzeba uchylać szybę. A porównania z innymi nie mam bo nie używałem. |
Wyrywa uszy chyba wszystkim na początku... ale mi już po miesiącu się dostosował i jest super wygodny. Co do parującej szyby - to mi nie paruje, a w terenie jeżdżę w goglach. Szybę zdejmuje się szybko. Chyba ma nieco większa skorupę niż inne endurowe kaski. Fajny patent z siateczka pod brodą - zabezpiecza przed wwiewaniem powietrza do środka, zdejmuje się ją i zakłada równiez kilka sekund. W tym zakresie cen na pewno nie bierz Airoha S4
|
W sumie by zamknąc temat (bo trochę ja sam go spowodowałem). Po długich przygotowaniach udałem się do znajomka od Shoeia Horneta DS-a. Generalnie było mi brać jak była propozycja. Teraz sam zostałem na lodzie czyli będę musiał wysupłac odpowiednią kwotę w zwyczajnym sklepie. Tym którym narobiłem nadzieji na tańszy kask proszę o wybaczenie :(
|
o rzesz k..... . wybacze za krate Bosmana
|
Cytat:
|
Cytat:
W zeszłym roku zrobiłem masę zakupów za granicą i się cieszę bo teraz musiałbym 25 % więcej zapłacić ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
to jest wersja zdaje sie USA - BEZ antifoga i z troche innymi wywietrznikami.
:oldman: |
Cytat:
Cytat:
|
Jakoś strasznie dużo Ci policzyli. Ja za przesyłkę boich butów enduro, które ważą na pewno więcej niż kask policzyli 35 funciaków i to firmą kurierską a nie pocztą ...
|
Cytat:
|
Moje multiteci kosztowaly 20funtow sztuka (Helmet City)
niech sprawdzi tez kuriera interparcel. Mysle ze po prostu chce Cie zniechęcić. |
Cytat:
A można inaczej. Np. w http://www.sportsbikeshop.co.uk/ życzą sobie za wysyłkę do PL - 21,66 £ |
dla zainteresowanych...
http://www.allegro.pl/item521833160_...alny_wawa.html |
Cytat:
http://cgi.ebay.pl/NEW-SHOEI-HORNET-WHITE-SUPERMOTO-MOTOCROSS-HELMET-L_W0QQitemZ370098070550QQcmdZViewItemQQptZUK_Motor cycle_Helmets?hash=item370098070550&_trksid=p3286. c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|2 40%3A1318 60 funtow różnicy |
|
Cytat:
Przymierzałem ostatnio Horneta, ale coś mnie jakby leciutko na górze czachy uciska, może jestem przewrażliwiony, ale chciałbym spróbować jeszcze Araia. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:25. |