![]() |
Jak idzie sklejania? Daleko jeszcze? 😋
|
Kolega Kosmal ociąga się z muzyką. Przy dobrych wiatrach będzie w ten weekend. Przy złych w następny. Nie mam stałego łącza i muszę z tym wyemigrować do rodziców :-)
|
Czekamy z niecierpliwością
|
Się Asiu nie denerwuj, ale odkąd wróciłem z wyjazdu z Wami to niema mnie na forach kompletnie. Pokazali mi coś takiego jak World of Tanks i koniec..... może kiedyś mi przejdzie. Na filmik czekam z niecierpliwością:)
|
Cytat:
Czekamy niecierpliwie, a wręcz agresywnie domagamy się dalszego ciągu !! :lukacz: |
Super się ogląda i wspomina Aśka, to nam zostanie zimą,niestety monitor ,garaż i upijanie się w samotności...
|
Cytat:
Aśka -zacytuje Ci to przy najbliższej glebie i pomocy w podnoszeniu XT-a:D |
Cytat:
|
Cytat:
to wystarczy Ci cojones żeby dać sobie radę :D |
Cytat:
|
No heja!
W końcu coś wrzuciłam do sieci. Oczywiście nie jest tak jak miało być, komputer to już miałam przez okno wypierdzielić bo nie współpracował... Ale dość marudzenia. Pamiątka jest. :) |
Asiu jak film mogę dostać na dysk? Za mocno mi przypominasz po co kupiłem żółtą strzałę:mur::D
|
Fajny film. Jeszcze bardziej ciągnie mnie do Rumunii :)
|
przeczytałem ciurkiem...
zazdraszaczam wypadu jakieś traki macie? teraz juz wiem skąd te DRZ się wzięło.... PZDR Qter |
Fanie się to ogląda :at::bow:
ps. jak będziesz mieć następnym razem na pieńku z komputerem to daj znać, postaram się pomóc:) |
Dziekuje - You made my day.
Juz myslalem ze zwarjuje z teschnoty za moja Afri, a dzieki Tobie teschnota zamienia sie w planowanie.. Czekam na wiecej. |
Asia nie myślałaś o karierze lektora? :D Relacja super fajnie się ogląda :)
|
Cytat:
Mogę spróbować nagrać to na płytę. O ile pc zechce współpracować. Możesz też pobrać film prosto z youtube za pomocą programu, nazywa się bodajże YTDownloader. ;) Cytat:
|
Asiu tego nie da się pobrać z YouTube bo nie jest udostępnione publicznie :bow::bow::bow:
|
Już jest, wczoraj udostępniłam.
Wyklikano z Tapatalk |
10 Załącznik(ów)
No w sumie wydaje się że to było wieki wieki temu.
Czerwiec? No wieki temu... Odłączałem się od ekipy w Rumuni. Ekipa Zaczekaj leciała w stronę PL. Ja miałem jeszcze kilka dni urlopu więcej. Więc oddzielam się. Jadę sam. Żegnamy się po noclegu w mongolskich jutrach. Dojeźdzamy jeszcze razem do krzyżówki na głównej drodze. Ja w lewo. Oni w prawo. Jeszcze im nakazuje zwiedzić Turdę. I zostaję sam. Jeden... Dwa... Trzy... TA leci. Lecim... Jakieś 130 km do trasy Transfogarskiej.... Niezdobyty cel z zeszłego roku... Czeka... Jadę sam. Więc tylko asfalty i zero offów. Ale ofy same się pojawiają jak na głównej drodze kończy się asfalt... Załącznik 51888 Na takiej drodze człowiek jest bohaterem. Wyprzedza wolno jadące osobówki wzbijając kłęby kurzu... Jak na rajdzie Paryż-Dakar... I w końcu na horyzoncie pojawiają się... Załącznik 51889 Sam podjazd? Sielanka. Zakręt za zakrętem... Załącznik 51891 Coraz wyżej... Załącznik 51892 Droga jest bajer... Załącznik 51893 Każdy powinien ją przejechać... Załącznik 51894 Nie jest przereklamowana... Załącznik 51895 Jedyne co dokucza... To ziąb i porywy wiatru... Załącznik 51896 Błękitne niebo a piździ i trzeba się zatrzymać i ubierać podpinki... Załącznik 51897 |
Brawo!
Temat ożył :-) Dzięki za przypomnienie choć wcale nie zapomniałam. Wyklikano z Tapatalk |
świetna relacja!
Asia fajnie piszesz, chłopaki uzupełniają. do tego piękne zdjęcia! łyknęłam jednym tchem, w przerwie rozpaczliwych poszukwań moto. |
No to oglądamy w zimowy wieczór :) |
extra.
Miło się oglądało, a nutę do obrazu dobrałeś po mistrzowsku. wytapatalkowane |
Super - jechałabym!
:) |
Wspomnienia wracają...,
Wyklikano z Tapatalk |
No to... początek czerwca stoi otworem ;) Jedziemy bandą XTków m.in. kibicować kolegom na DLach, chcą wjechać pod Farcaul :D Mam nadzieję, że się nie rozminiemy. Oczywiście również wjeżdżamy. Później będzie bardziej wymagająca trasa :)
|
Cytat:
No wo powodzenia. Jak tylko trafią na pogodę... Będzie suchutko to może wjadą :-) Wyklikano z Tapatalk |
To samo napisałem kumplowi. Ten mi na to "że nie wie jak to oni teraz jeżdżą w offie". Przeglądałem ich wypady i stwierdziłem, że faktycznie nie wiem, bo nie widziałem u nich żadnego offu ;) Jak im się trafi deszczyk, to będą całować asfalt, jeśli uda się im wrócić w całości :)
|
Naczelny,ha ,ha,stworzyłeś niezły klimat,film trzyma w napięciu :D
ArturS powodzenia przy podjeżdzie,polecam,Farcaul,na Dlach?mam kolesia który na DL dawał sobie rade nie gorzej niż ja na afryce. |
No to w przyszły czwartek wyruszamy w 3 DL-e na Rumunię,do zdobycia Farcaul :)
jak nie damy rady,to trudno,ale spróbować trzeba :) |
ale Farcula to chcecie zdobyc z buta bo chyba nie Dlami?
|
pożyjemy zobaczymy,nastroje są bojowe :)
|
ja bym się nie poddawał, obujcie się tylko w dobre opony, odblokujcie psychę i nie płaczcie nad połamanymi plastikami :)
|
Wszystko jest do zdobycia. Jak już wspomniane było lata z nami Sławek na DL i świetnie ogarnia.
Jak tylko wam dopisze pogoda (będzie sucho) i będziecie mieć dobre kapcie to Farcaul może być Wasz. Wyruszcie na podbój z rana. A i pogoda tam lubi się zmieniać bardzo szybko. Powodzenia. Dajcie znać po powrocie czy się udało. wytapatalkowano |
Piątek zapowiada się suchy, w sobotę wjazd. Oby sie nie spie...ło :bow: Liczę na ładne widoki. I może tym razem uda się toboły gdzieś zostawić :mur: Jeśli na pierwszym podjeździe z drogi nie pojawiły się nowe wyrwy i koleiny to wszyscy dadzą radę, może i bezstratnie. Byle później nie było błotka na stoku, to będzie czysta przyjemność :Thumbs_Up:
Po Farcaulu jedziemy na track myjnię - trzeba kilkanaście/dziesiąt razy przejechać przez rzeczkę, która po zimie może wyglądać nico inaczej https://lh3.googleusercontent.com/--...0/P1080548.JPG Będzie się działo :drif: |
tutaj masz opisówkę jak podjechać pod Farcau
http://africatwin.com.pl/showthread....sinior&page=11 a tu masz filmik instruktażowy, tak gdzieś od 24 minuty |
Na tym trawersie co się objeżdża bokiem (u Ciebie 28-minuta) ugotowałem sprzęgło :D Ale teresa ostygła i pojechała dalej ;)
Zrobiłem zlepę jak to było łatwo i sprawnie Ale było nieco inaczej :) Bardzo często. Tyle co się tam naglebiłem i napodnosiłem, to do tej pory w krzyżach czuję ;) https://lh3.googleusercontent.com/-Q...0/P1080477.JPG A zestaw sakw bardzo to "ułatwiał" |
pod Farcula (do jeziorka ) to i moze ale na szczyt Dl'em nie ma bata
tak 0d 1;30 min |
Ciężkim na szczyt nihujeczka. Chyba tylko Lewar tam wjechał, ale LC4 ADV z 80kg lżejszym od DLa
|
Ile się da pojedziemy ,bez napinki :)
|
Farcaul zdobyty, 3 dle pod krzyżem, foty na dowód po powrocie
|
Gratulacje!
wytapatalkowano |
Pogoda w RO w pytę :Thumbs_Up: Nas jeden dzień pogoniło deszczem i wiatrem, ale na Farcaula się upiekło ;) Znowu wbijaliśmy się z tobołami. Może następnym razem uda się na lekko (może jeszcze w tym roku? Kto chętny? :D). W Teresie trochę przekombinowałem z gaźnikami i dyszami, to i z mocą powyżej 1700m było nieciekawie :cold: Ale poszło jak po maśle :Thumbs_Up:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...92&oe=55EB4E74 Wjazd DLami na mitasach E10 to mega wyczyn :Thumbs_Up: Jak kto tam będzie jechał lżejszym sprzętem i będzie stękał, że za ciężko, to pokazać delikwentowi wydrukowane foto stromiaków :bow: |
|
ale to nie jest Farcul, do szczytu jeszcze daleko a już myslalem ze ktos jest w stanie mnie zaskoczyc ;)
|
hejterzy są widzę wszędzie :)
dalej się nie da ciężkim enduro :) |
dodam tylko że u mnie obyło się bez gleby,
|
czemu hejterzy napisałes ze wjechales na szczyt Farcula Dl i na dowod masz foty wiec pomyslale ze ja pierdziu ;) co nie zmienia faktu, ze szcun za dojechanie do "pierwszego" krzyza.
mnie osobiscie wydaje sie ze ktm 690 to a max czym mona sie ta wdrapac |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16. |