Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Jedno oko na Maroko..Czyli kochane piachy, tajin i żołądkowa gorzka [Luty 2011] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8971)

podos 25.03.2011 14:23

No super!!! Ciesze sie ze sie udało. Teraz mozna sie sie umawiac z autem w Maroku i latac tanimi liniami co Casy czy Marakeszu.

Sławekk 25.03.2011 17:29

Fajnie, że się udało.

Powodzenia :Thumbs_Up:

puszek 25.03.2011 23:55

3 Załącznik(ów)
Najnowsze wieści z Maroka....!!!!!!!!!!!!!!
Kajman w w Casablance na lotnisku!!! Czeka z niecierpliwością by pozbyć się motorków...Dostał zaproszenie od Kobiecego Rajdu Maroka i juz nie może sie doczekać przewodzenia poprowadzenia stadku Norweżek Finek i Szwedek w drodze na pustynie...Podobno za pilota robi Ewa Małysz... Bułki i banany zostały wykupione na całej trasie rajdu... Kajman twierdzi ,ze tylko on wie jak zatankować wielbłąda...
Tymczasem nasz szpica lotnicza w osobach Pawła Michała i Norbiego w czasie próby opanowania samolotu nad Morzem Śródziemnym została obezwładniona Żołądkową Gorzką i smacznie śpi...Ciekawe czy wyjdą z samolotu...Lądują za godzinę...

creativka 26.03.2011 01:31

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Oki, to ja dodam swoje „3 dirhamy”.:)
Chce się podzielić moimi perypetiami związanymi z danym wyjazdem. Otóż, w związku z tym, ze potrzebuję wizę do Maroka, 25 lutego bieżącego roku udałam się do Wawy, aby tą wizę uzyskać. W sumie miejsce mi znane, już tam byłam, już mnie tam znają, już mi wizę dawali. :)
Procedura uzyskania wizy jest prosta: składasz dokumenty na wizę, Konsulat Maroka wysyłą do MSZ Maroka zapytanie, w ciągu 7 dni MSZ odpowiada „tak” lub „nie” i dostajesz lub „nie” wizę.

Dokumenty złożyłam, no i zamiast 7 dni czekałam ponad 20 dni (normalka w przypadku naszych braci marokańskich).:dizzy:
W zeszły piątek dostaję telefon z Ambasady, że odpowiedź z MSZ Maroka jest pozytywna i można odebrać wizę.:Thumbs_Up:
Na drugi dzień rano, siedzę spokojnie przy kompie, pracuje sobie i nagle telefon z nieznanego mi numeru. Dialog wygląda w sposób następujący:
X: - Hello!
Ja: - Hello ? (zdziwiona):Sarcastic:
X: - Remember me?
Ja: - No (zdziwiona na maxa):confused:
X: - And you don’y recognize me?
Ja: No? (jeszcze bardziej zdziwiona, i naprawdę do not rekognize indywidua)
X: - Were you yestreday In the bar La Luna?
Ja: (już w ogóle nic nie rozumiejąc) – No?
X: - OOOhhh!! Can you tell me once again your name? (Pan już też zdziwiony)
W tym momencie ja już usłyszałam arabski akcent.
Ja:. My name is Vasi. And I Am sorry, are you Mr Mohammed, the Counsil of Marocco? We spoke yesterday about my visa.
X: (z całkowicie zażenowanym głosem) :eek:Ohhh, Yes!! I am sorry, I just called the wrong number. I remember you and you received the visa.
Dalsza część rozmowy już nie taka ważna.

A więc: Bienvenue au Marocc, już zaczynając od Konsula :D

Szkoda mi faceta, mam nadzieję, że dodzwonił się do paniusi z baru La Luna w Warszawie.:smoking:

PARYS 26.03.2011 08:58

Po dialogu wnoszę, że po tą wizę niekoniecznie trzeba do ambasady się udawać :haha2:
Dobre

puszek 26.03.2011 20:51

2 Załącznik(ów)
Widzę w SPOT ,że ekipa jest już w Zagorze w hotelu. Mistrzostwo świata :bow::bow:
Wczoraj o tej porze wsiadali do samolotu i po 24 godzinach sa u wrót Sahary...
Dzzzzziiiiiiidddddddaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Doszły dwie fotki... Zniszczyli nieco c2h5oh a Kajman wygląda na zmęczonego....:D:D:D

kajman 26.03.2011 22:30

No to tak
Mohamed, Pusze pytal się gdzie jest nasz frend - mial na mysli ciebie. Jak tylko zajechalem wybiegl i krzyczal - helooo polako.

Może pisze nie za bardzo skaldnie ale odkażamy się - chyba druga butelka a ja po dwóch dniach i nie przespanej nocy
Jutro dzida na piste w kierunku Foum ale nową trasą - bliżej granicy algierskie
Kurde - klawiatura mi się myli - kończe

Roomyanek 26.03.2011 22:42

Cytat:

Napisał kajman (Post 168067)
No to tak
a ja po dwóch dniach i nie przespanej nocy

:bow::)

jacoo 27.03.2011 09:05

no gratulacje dotarcia/dojścia*
nie pozostaje Wam nic innego jak tylko:
DZZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIDDDDDDDDDDAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!

powodzenia i dawać fotki

*niepotrzebne skreślić

Dunia 27.03.2011 12:08

Uuuu....zapasy substancji płynnych zagrożone....szybko się zużywają w w piekle pustyni....a my a my???:haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:00.